ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

کاهش شاخص های سهام آسیا تحت تأثیر عملکرد وال استریت

سقوط سهام آسیایی تحت تأثیر کاهش بازار وال استریت و افت شدید سهام چین به دلیل داده‌های ضعیف صنعتی

بیشتر سهام آسیایی در روز پنجشنبه به دنبال کاهش عملکرد پایان سال در وال استریت افت کردند، در حالی که سهام چین با انتشار داده‌هایی مبنی بر رشد کمتر از انتظار در فعالیت‌های تولیدی این کشور، دچار افت قابل توجهی شدند. بسیاری از بازارهای سهام یک روز پیش به دلیل تعطیلات سال نو بسته بودند و بازارهای ژاپن و نیوزلند همچنان تعطیل هستند.

پس از پایان سال 2024 و عدم تحقق «رالی بابا نوئل»، معاملات آتی شاخص‌های سهام در معادلات آسیایی روز پنجشنبه کاهش یافت. افت تولیدات در چین باعث کاهش شدید سهام این کشور شد. شاخص شانگهای شنژن CSI 300 در روز پنجشنبه 1.3 درصد و شاخص شانگهای کامپوزیت 0.9 درصد کاهش یافت.

بر اساس داده‌های منتشر شده از شاخص مدیران خرید خصوصی (PMI) در روز پنجشنبه، فعالیت‌های تولیدی چین در دسامبر به دلیل تاثیرات محدود اقدامات محرک اخیر، رشد ضعیفی را تجربه کرده است. نتایج Caixin PMI پس از داده‌های اعلام‌شده از سوی دولت در اوایل این هفته منتشر شد که نشان می‌دهد بخش تولید در دسامبر با سرعتی کمتر از حد انتظار به گسترش خود ادامه داده است.

بازارها اکنون منتظر شفافیت بیشتر در خصوص برنامه‌های پکن برای اقدامات محرک در سال آینده هستند. گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که چین هزینه‌های مالی را برای حمایت از رشد اقتصادی افزیش خواهد داد.

همچنین، پس از اعلام علی بابا (HK: 9988) مبنی بر فروش سهام اکثریت خود به ارزش 1.6 میلیارد دلار و خروج از بازار، شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ 1.7 درصد کاهش یافت و سهام خرده‌فروشی Sun Art (HK: 6808) چین بیش از 30 درصد سقوط کرد.

در سنگاپور، شاخص Straits Times در روز پنجشنبه تقریباً بدون تغییر باقی ماند. داده‌ها نشان می‌دهد که اقتصاد سنگاپور در سه ماهه چهارم رشد حداقلی را تجربه کرده است که تحت تأثیر کاهش تقاضا برای صادرات و افت رشد چین قرار دارد. با این حال، به‌صورت سالانه، اقتصاد سنگاپور در سال 2024 بیش از 4 درصد رشد داشته است.

تولید ناخالص داخلی در سه ماهه منتهی به 31 دسامبر، با رشد 0.1 درصدی روبرو شد که این رقم به‌طور چشمگیری کمتر از پیش‌بینی 2 درصد و نیز سرعت کمتری نسبت به رشد 3.2 درصدی سه ماهه قبل بود. در حالی که بخش مالی سنگاپور از خود انعطاف‌پذیری نشان داد، تولید با چالش‌های مداوم ناشی از افت تقاضای جهانی، به ویژه در بخش الکترونیک، مواجه بود.

در سال 2024، سهام آسیایی علی‌رغم شروع مثبتی که داشتند، با روند نزولی روبرو شدند. بیشتر شاخص‌های سهام آسیایی شاهد رشد سالانه بودند؛ اما به دلیل عدم اطمینان جهانی، بازارها فشارهای نزولی بیشتری را تجربه کردند.

دولت ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده است که قصد دارد تعرفه‌های بیشتری بر کالاهای چینی اعمال کند. انتظار می‌رود این اقدام، پس از روی کار آمدن ترامپ در اواخر این ماه، منجر به بروز تنش‌های بیشتری بین آمریکا و چین شود.

به علاوه، نشست دسامبر فدرال رزرو نشان دهنده کاهش کمتر در سال 2025 بود زیرا تورم همچنان به عنوان یک نگرانی اصلی مطرح است و این امر به کاهش چشم‌انداز بازارهای آسیایی کمک می‌کند.

در روز پنجشنبه، شاخص FTSE KLCI مالزی با 0.4 درصد کاهش مواجه شد، در حالی که PSEi Composite فیلیپین 0.6 درصد افت کرد. شاخص S&P/ASX 200 در استرالیا به میزان 0.4 درصد افزایش یافت، در حالی که پیش‌بینی‌های منفی برای Nifty 50 در هند به ثبت رسید.

شاخص KOSPI کره جنوبی نیز تحت تأثیر ناآرامی‌های سیاسی مداوم در این کشور، تغییرات چندانی نداشت.

کره جنوبی در پی اعلام حکومت نظامی توسط یون سوک یول، رئیس‌جمهور، در 3 دسامبر، و تحت فشار پارلمان این اقدام را پس گرفت و بحران سیاسی بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد. در ادامه، وی در ماه دسامبر با استیضاح و تعلیق از سمت خود مواجه شد و به اتهاماتی از جمله قیام و سوءاستفاده از قدرت پاسخگوست. دادگاه سئول حکم بازداشت وی را صادر کرده است.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار