کاهش قیمت طلا در پی تهدید تعرفههای ترامپ و تقویت دلار
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
در معاملات آسیایی روز دوشنبه، قیمت طلا به دنبال تهدید دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، به وضع تعرفههای سنگین بر روی کشورهای بریکس، کاهش یافت.
با توجه به نشانههای آتشبس بین اسرائیل و حزبالله، تمایل به خرید طلا بهعنوان دارایی امن کاهش یافتهاست. با این حال، تنشهای جاری میان روسیه و اوکراین همچنان برخی از سرمایهگذاران را به خرید این فلز گرانبها ترغیب میکند.
در این راستا، هر اونس طلا با 0.9 درصد کاهش به 2629.74 دلار رسید و قیمتهای آتی طلا که در ماه فوریه منقضی میشوند، نیز با 1.1 درصد کاهش به 2652.11 دلار در هر اونس رسیدند.
تهدید تعرفهای ترامپ موجب تقویت دلار و فشار بر قیمت طلا
ترامپ در اظهارات خود تهدید کرد که بر بلوک بریکس تعرفههای 100 درصدی وضع خواهد کرد و به آنها نسبت به جستجوی جایگزینهایی برای دلار هشدار داد. این تهدید به تضعیف ارزهای بلوک بریکس و تقویت دلار منجر شد، زیرا سرمایهگذاران از سیاستهای حمایتگرایانهتر ایالات متحده در دوران ترامپ نگران بودند. رئیسجمهور منتخب همچنین تهدید کرده بود که تعرفههای بیشتری بر چین، کانادا و مکزیک وضع خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به تشدید جنگ تجاری جهانی منجر شود.
این تهدیدات، دلار را تقویت کرده و به تبع آن بر بازارهای فلزات تأثیر گذاشت. ابهام در مورد احتمال افزایش تورم در دوران ترامپ که میتواند باعث حفظ نرخهای بهره بالاتر شود، بازارهای فلزات را تحت تأثیر قرار دادهاست.
سایر فلزات گرانبها نیز با کاهش قیمت مواجه شدند. معاملات آتی پلاتین با 0.7 درصد کاهش به 945.90 دلار در هر اونس رسید و قیمت آتی نقره نیز 1.5 درصد کاهش یافته و به 30.648 دلار در هر اونس رسید.
کاهش قیمت مس به دلیل تعرفهها و تقویت دلار
در بازار فلزات صنعتی، قیمت مس در روز دوشنبه کاهش یافت، چرا که نگرانیها درباره تعرفههای بیشتر ایالات متحده و تقویت دلار بهصورت قابل توجهی سیگنالهای مثبت مرتبط با چگونگی واردات مس به چین، بزرگترین واردکننده این فلز، را خنثی کرد. معاملات آتی مس در بورس فلزات لندن با 0.5 درصد کاهش به 8976.50 دلار در هر تن رسید، در حالی که قیمتهای آتی مس برای ماه مارس 0.7 درصد کاهش یافته و به 4.1145 دلار در هر پوند رسید.
دادههای منتشر شده از شاخص مدیران خرید دولتی و خصوصی نشان میدهد که چین در ماه نوامبر با رشد مثبت بیشتری نسبت به پیشبینیها مواجه بود. این رشد بهدنبال مجموعهای از اقدامات محرک اقتصادی از سوی پکن از اواخر سپتامبر، با هدف تقویت رشد اقتصادی بودهاست.
با اینکه این اقدامات نتایج مثبتی به همراه داشت، بازارها نگران پیامدهای منفی بیشتری از جنگ تجاری با ایالات متحده هستند. همچنین، معاملهگران به دنبال اطلاعات بیشتری از دو نشست سیاسی مهم که قرار است اواخر دسامبر برگزار شود، خواهند بود.