کاهش قیمت نفت با افزایش ارزش دلار و نگرانی از تولید بالا
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
در نخستین ساعات مبادلات روز پنجشنبه، قیمت نفت کاهش یافت و عمدهای از افزایشهای جلسه قبل را تحت تأثیر تقویت دلار و نگرانیهای مرتبط با تولید بیشتر جهانی، در شرایطی که پیشبینیها نشان از کندی رشد تقاضا دارد، معکوس کرد.
بهای معاملات آتی نفت برنت با ۴۵ سنت یا ۰.۶ درصد کاهش به ۷۱.۸۳ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز با ۴۸ سنت یا ۰.۷ درصد کاهش به ۶۷.۹۵ دلار رسید.
Danish Lim، تحلیلگر سرمایهگذاری فیلیپ نوا، تصریح کرد: “دولت دلار آمریکا محرک اصلی قیمت نفت در کوتاهمدت و بلندمدت خواهد بود.” وی همچنین افزود که نوسانات عرضه و تقاضا اخیراً فشار قابل توجهی بر قیمتها وارد کرده است. لیم انتظار دارد که بازارهای نفت همچنان ناپایدار بمانند و بیان کرد که افزایش اخیر دلار یک عامل مهم نزولی به حساب میآید.
پس از انتشار دادههایی که نشان از افزایش تورم در ایالات متحده در ماه اکتبر در راستای انتظارات بود، دلار آمریکا به بالاترین سطح یک سال اخیر رسید و از اوج هفت ماهه خود در برابر ارزهای اصلی تقویت شد. این موضوع موجب افزایش نگرانیها از کاهش تقاضا در ایالات متحده گردیده است.
کلوین وونگ، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA، اظهار داشت که بازار در حال حاضر “مخلوطی از عوامل ضعیف تقاضا” را تجربه میکند و آخرین نگرانیها شامل افزایش بازدهی خزانه ۱۰ ساله ایالات متحده و تورم سرسخت ۲.۳۵ درصدی در این بخش است.
وی افزود: “(این شرایط) احتمال آغاز یک چرخه کاهش نرخ بهره فدرال رزرو تا سال ۲۰۲۵ را افزایش میدهد و به طور کلی نقدینگی مناسبی برای تحریک تقاضا برای نفت در دسترس نیست.”
در خصوص عرضه و تقاضا، اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده پیشبینی خود از تولید نفت این کشور را به طور متوسط به ۱۳.۲۳ میلیون بشکه در روز در سال جاری افزایش داده است که ۳۰۰,۰۰۰ بشکه بالاتر از رکورد سال گذشته است. همچنین پیشبینیها نشان از افزایش تولید جهانی نفت از ۱۰۲.۵ میلیون بشکه در روز به ۱۰۲.۶ میلیون بشکه در روز برای سال ۲۰۲۴ دارد. برای سال ۲۰۲۵ نیز انتظار میرود تولید جهانی به ۱۰۴.۷ میلیون بشکه در روز برسد.
پیشبینی رشد تقاضای نفت EIA در مقایسه با اوپک ضعیفتر بوده و حدود ۱ میلیون بشکه در روز برای سال ۲۰۲۴ برآورد شده است که این رقم نسبت به پیشبینی قبلی ۹۰۰,۰۰۰ بشکه بیشتر است.
گزارش بازار نفت آژانس بینالمللی انرژی نیز به زودی منتشر خواهد شد.
تینا تنگ، تحلیلگر مستقل، بیان کرد که در حال حاضر عوامل عرضه و تقاضای چندانی وجود ندارد که از بازارهای صعودی نفت پشتیبانی کند، به ویژه در سایه کاهش تقاضا در چین. برخی از تحلیلگران همچنین اشاره کردند که بازارها هنوز در حال بررسی تأثیر بالقوه پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بازار نفت هستند.
بانک دیبیاس انرژی نیز معتقد است که: “در حالی که تأثیر کوتاهمدت ممکن است محدود باشد، روابط دوستانهتر با خاورمیانه و کاهش تولید اوپک پلاس، ریسکهای ژئوپلیتیکی را کاهش خواهد داد و به طور کلی شرایط حفاری را در ایالات متحده تسهیل میکند.” سرپرست بخش، تیمی سورو سارکار، به این نکته اشاره کرد که این عوامل میتواند بر احساس بازار قیمت نفت تأثیر بگذارد.
تینا تنگ همچنین خاطرنشان کرد که عوامل عرضه و تقاضای چندانی برای حمایت از بازارهای صعودی نفت وجود ندارد و پیروزی ترامپ ممکن است به کاهش رشد اقتصادی جهانی و کاهش تقاضا در چین منجر شود.