کاهش قیمت نفت به دلیل سیاستهای ترامپ و تمرکز بر ذخایر آمریکا
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
کاهش قیمت نفت به دلیل سیاستهای ترامپ و تمرکز بر ذخایر آمریکا
در معاملات آسیایی روز پنجشنبه، قیمت نفت کمی کاهش یافت و ادامهدهنده روند کاهشی اخیر خود بود. این کاهش ناشی از آمادگی معاملهگران برای افزایش تولید نفت در ایالات متحده در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ و همچنین انتظار برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ذخایر نفتی آمریکا است.
قیمت نفت خام هفته گذشته، به بالاترین سطح خود در نزدیک به شش ماه گذشته رسید، اما به دلیل افزایش عدماطمینان در خصوص سیاستهای انرژی و تجاری ترامپ، با افت مواجه شد. همچنین امضای آتشبس بین اسرائیل و حماس، ریسکهای مربوط به بازار نفت را کاهش داد.
با این حال، کاهش کلی قیمت نفت به دلیل انتظار برای افزایش تقاضا در فصل گرمایش محدود ماند، چرا که یک گرداب قطبی، هوای سردی را در ایالات متحده و اروپا به همراه داشته است. علاوه بر این، تحریمهای اخیر ایالات متحده علیه روسیه میتواند عرضه نفت را تحت تأثیر قرار دهد.
معاملات آتی نفت برنت برای تحویل در ماه مارس با کاهش 0.3 درصدی به 78.80 دلار در هر بشکه رسید و قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت نیز 0.2 درصد کاهش یافته و به 75.27 دلار در هر بشکه رسید.
افزایش ذخایر آمریکا پس از پنج هفته کاهش
طبق دادههای مؤسسه نفت آمریکا (API) که روز چهارشنبه منتشر شد، ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به 17 ژانویه با افزایش یک میلیون بشکهای به 5 هفته کاهش متوالی پایان داد.
دادههای API معمولاً روند مشابهی را با اطلاعات رسمی موجودی نفت نشان میدهند که انتظار میرود در اواخر روز پنجشنبه منتشر شود. نظرسنجی رویترز نشان میدهد که تحلیلگران پیشبینی کردهاند که ذخایر نفت در هفته گذشته کاهش یافته باشد، اما موجودی محصولات احتمالاً افزایش یافته است.
هوای سرد در ایالات متحده باعث افزایش تقاضا برای گرمایش و مختل شدن تولید نفت خام در خلیج مکزیک شده است؛ این شرایط همچنین موجب اختلال در تردد در بسیاری از مناطق کشور، به ویژه در فصل تعطیلات پایان سال، گردید.
تأثیر سیاستهای ترامپ بر بازار انرژی
این هفته، ترامپ تأثیر قابل توجهی بر قیمت نفت داشت؛ او به عنوان چهل و هفتمین رئیسجمهور ایالات متحده، وضعیت اضطراری انرژی ملی را اعلام کرده و وعده داده که تولید انرژی را در ماههای آینده به طور قابلتوجهی افزایش خواهد داد. او همچنین از افزایش تولید نفت و کاهش برخی محدودیتهای زیستمحیطی در صنعت انرژی حمایت کرده است تا به کاهش قیمت انرژی و کنترل تورم کمک کند.
پیشبینی میشود که تولید بالاتر نفت در آمریکا که به طور متوسط در سال 2024 به 13 میلیون بشکه در روز خواهد رسید، میتواند به کاهش بیشتر عرضه نفت و جبران افت تولید در سایر نقاط جهان، به ویژه کشورهای عضو اوپک، منجر شود.
علاوه بر این، سیاستهای تجاری ترامپ نیز نگرانکننده به نظر میرسد؛ وی تهدید کرده که تعرفههایی بر روی چندین اقتصاد بزرگ، شامل چین، کانادا و مکزیک وضع خواهد کرد. این فشار اقتصادی احتمالی میتواند موجب کاهش تقاضای چین، به عنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان، برای نفت خام شود.