ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

کاهش قیمت نفت پس از قوی ترین افزایش هفتگی

قیمت نفت در روز دوشنبه پس از ثبت بزرگ‌ترین افزایش هفتگی خود در بیش از یک سال گذشته، با کاهش مواجه شد. این کاهش ناشی از نگرانی‌ها نسبت به مازاد عرضه در شرایطی است که تقاضا کاهش یافته است و نگرانی‌های مرتبط با جنگ در خاورمیانه که صادرات را در کشورهای تولیدکننده اصلی تحت تأثیر قرار داده، مزید بر علت شده است.

بهای معاملات آتی نفت برنت با 31 سنت یا 0.4 درصد کاهش به 77.74 دلار در هر بشکه رسید. همچنین قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا با 20 سنت یا 0.27 درصد کاهش به 74.18 دلار در هر بشکه رسید.

در هفته گذشته، قیمت نفت برنت بیش از 8 درصد افزایش یافت که این بزرگ‌ترین افزایش هفتگی از ژانویه 2023 به شمار می‌رود. در همین حال، قیمت WTI با افزایش 9.1 درصدی، بیش‌ترین رشد خود را از مارس 2023 تجربه کرد. این افزایش قیمت‌ها به دلیل انتظارات از اقدامات اسرائیل در واکنش به حمله‌های موشکی به این کشور و آسیب به زیرساخت‌های نفتی ایران در پی حملات حماس به وقوع پیوست.

با این وجود، به نظر می‌رسد که واکنش‌های اسرائیل همچنان در حال پیشرفت است و برخی سرمایه‌گذاران ممکن است برای حفظ سود خود از افزایش‌های اخیر، اقدام به فروش معاملات آتی کرده باشند.

می‌توان گفت که پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا، در خصوص کاهش قیمت نفت در روز دوشنبه اظهار داشت: «به نظر می‌رسد اقدام به فروش به منظور تامین سود منطقی‌ترین توضیح برای این وضعیت باشد».

وی افزود که بازارهای نفت ممکن است در شرایط ترس از واکنش‌های تلافی‌جویانه اسرائیل علیه ایران تحت فشار قرار گیرند، چرا که تشدید احتمالی درگیری‌های گسترده در خاورمیانه به فشارهای فزاینده در سمت تقاضا دامن زده است.

در روندی مشابه، اسرائیل در روز یکشنبه اقدام به بمباران اهداف حزب‌الله لبنان و نوار غزه کرد، در آستانه یک سالگی حملات حماس به این کشور که به جنگ فعلی بین اسرائیل و گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران انجامیده است. وزیر دفاع اسرائیل همچنین اعلام کرد که تمامی گزینه‌ها برای انتقام از ایران در دست بررسی است.

هفته گذشته، جمهوری اسلامی ایران در واکنش به حملات اخیر اسرائیل به حزب‌الله لبنان و تهاجم مستمر آن به نوار غزه پس از حمله 7 اکتبر، اقدام به حمله موشکی به اسرائیل نمود.

با این وجود، ANZ Research در روز دوشنبه اظهار داشت که با وجود افزایش قیمت نفت در هفته گذشته، تأثیر این درگیری بر عرضه نفت نسبتاً محدود خواهد بود. این شرکت اشاره کرد: «ما حملات مستقیم به تأسیسات نفتی ایران را به‌عنوان یکی از کم‌احتمال‌ترین گزینه‌ها در میان واکنش‌های اسرائیل ارزیابی می‌کنیم».

علاوه بر این، آن‌ها به کاهش تأثیر حوادث ژئوپلیتیکی بر عرضه نفت اشاره کرده و اضافه کردند: «این امر منجر به افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیکی در بازارهای نفتی در سال‌های اخیر شده است و وجود ظرفیت مازاد 7 میلیون بشکه‌ای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در روز، به تقویت این ملاحظه کمک می‌کند.»

اوپک و متحدانش، شامل روسیه و قزاقستان، به عنوان اوپک پلاس، دارای میلیون‌ها بشکه ظرفیت اضافی هستند چرا که در سال‌های اخیر برای حمایت از قیمت‌ها، تولید خود را به دلیل تقاضای ضعیف جهانی کاهش داده‌اند.

تحلیلگران بر این باورند که گروه تولیدکننده ظرفیت کافی برای جبران افت عرضه کامل نفت ایران را دارد، در صورتی که اسرائیل تأسیسات نفتی آن کشور را نابود کند. اما اگر ایران به تلافی، به توقف تأسیسات همسایگان خود در خلیج فارس پرداخته و واکنشی نشان دهد، ممکن است با چالش‌هایی مواجه شود.

در جلسه آخر اوپک پلاس که در 2 اکتبر برگزار شد، سیاست تولید نفت بدون تغییر باقی ماند، از جمله برنامه‌ریزی برای افزایش تولید از دسامبر.

ساچدووا از شرکت فیلیپ نوا بیان کرد که همراه با عدم وضوح در بهبود اقتصادی بزرگترین واردکننده نفت خام، یعنی چین، اگر تولید افزایش یابد، می‌تواند به سادگی بازار را از اختلالات عرضه محافظت کرده و همچنان از افزایش قیمت نفت جلوگیری کند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار