ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.
کاهش نوسان ارزهای آسیایی در سایه کاهش تعرفه‌ها و نگرانی‌ها درباره تورم

کاهش نوسان ارزهای آسیایی در سایه کاهش تعرفه‌ها و نگرانی‌ها درباره تورم

امروز جمعه 26 بهمن، بیشتر ارزهای آسیایی در دامنه‌ای محدود و نسبتاً ثابت حرکت کردند، چرا که معامله‌گران همچنان تأثیر اخبار مثبتی را که درباره کاهش تعرفه‌های تجاری ایالات متحده به گوش رسید، تحلیل می‌کردند. با این حال، آمارهای قوی تورم در ایالات متحده همچنان فشار زیادی بر بیشتر ارزهای منطقه‌ای وارد می‌کرد. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.

 

دلار آمریکا در حال حرکت به سمت کاهش هفتگی بود، چرا که پس از انتشار داده‌های تورم قوی برای ماه ژانویه، به طور عمده از این داده‌ها عقب‌نشینی کرده بود. این عقب‌نشینی پس از آن صورت گرفت که رئیس‌جمهور ترامپ اعلام کرد که تعرفه‌های متقابل بر شرکای تجاری ایالات متحده که در ابتدا پیش‌بینی می‌شد بلافاصله اعمال شوند، به تأخیر خواهند افتاد.

با وجود این، جو عمومی بازارهای آسیایی همچنان نگران بود، چرا که ترامپ در هفته جاری تعرفه‌های سنگینی بر واردات فولاد و آلومینیوم وضع کرده بود، اقداماتی که می‌تواند تأثیر زیادی بر چندین اقتصاد آسیایی داشته باشد.

ابتدا دلار آمریکا تحت تأثیر افزایش تعرفه‌ها تقویت شد، اما پس از آن که ترامپ اعلام کرد وضع تعرفه‌های متقابل چند هفته، یا حتی ماه‌ها، به تأخیر خواهد افتاد، روند دلار معکوس شد.

شاخص دلار آمریکا و قراردادهای آتی این شاخص در بازارهای آسیایی روز جمعه تقریباً بدون تغییر باقی ماندند، در حالی که در دو روز گذشته شاهد کاهش‌های شدیدی بودند. پیش‌بینی می‌شد که دلار حدود ۰.۹ درصد در این هفته کاهش یابد.

کاهش ارزش دلار به دلیل امضای دستور اجرایی ترامپ برای بررسی وضع تعرفه‌های متقابل بر شرکای تجاری عمده ایالات متحده بود. اما این تعرفه‌ها به احتمال زیاد تا آوریل اعمال نخواهند شد، بنابراین کشورهای مختلف زمان بیشتری برای مذاکره با ترامپ خواهند داشت.

علاوه بر این، سیگنال‌های تورمی متناقض نیز بر ضعف دلار تأثیر گذاشت. در حالی که هر دو شاخص قیمت تولیدکننده و شاخص قیمت مصرف‌کننده برای ژانویه افزایش نشان دادند، برخی از اجزای این دو شاخص، که برای اندازه‌گیری تورم شاخص قیمت مصرف شخصی (PCE) استفاده می‌شوند، به طور مختصر کاهش یافتند.

کاهش نوسان ارزهای آسیایی در سایه کاهش تعرفه‌ها و نگرانی‌ها درباره تورم

این روند امیدواری‌هایی را ایجاد کرد که تورم PCE که معیار ترجیحی فدرال رزرو است، در ماه‌های آینده کاهش یابد. این می‌تواند به بانک مرکزی فضای بیشتری برای کاهش بیشتر نرخ بهره بدهد. بازدهی اوراق خزانه نیز تحت تأثیر این نگرش نزولی، کاهش یافت.

با این حال، رئیس فدرال رزرو، جروم پاول، در این هفته اشاره کرد که عدم قطعیت در خصوص تورم پایدار و سیاست‌های تورمی تحت ریاست ترامپ باعث خواهد شد که فدرال رزرو موضع محتاطانه‌ای در قبال تسهیل‌های بیشتر اتخاذ کند.

درحالی‌که تعرفه‌های کاهش یافته تا حدی بر بازارهای آسیایی تأثیر گذاشت، نگرانی‌ها درباره جنگ تجاری در حال تشدید میان ایالات متحده و چین همچنان بر احساسات در منطقه تأثیر منفی می‌گذاشت. ترامپ هفته گذشته تعرفه ۱۰ درصدی بر تمام واردات چینی وضع کرده بود.

یوان چین در روز جمعه تغییر چندانی نداشت، اگرچه جفت ارز USDCNY از سطح ۷.۳ یوان کاهش پیدا کرد.

ین ژاپن ثابت ماند، درحالی‌که جفت ارز USDJPY در دو روز گذشته به‌شدت کاهش یافته بود. این تغییرات نشان‌دهنده پیش‌بینی‌های مداوم برای افزایش نرخ‌های بهره توسط بانک ژاپن است.

دلار سنگاپور در برابر دلار آمریکا ۰.۱ درصد افزایش داشت، حتی در شرایطی که داده‌های تولید ناخالص داخلی نشان داد که اقتصاد این کشور در سه‌ماهه چهارم سال بیش از حد انتظار رشد کرده است.

ون کره جنوبی نیز در برابر دلار آمریکا ۰.۲ درصد افزایش یافت، در حالی که دلار استرالیا نیز اندکی تقویت شد، حتی زمانی که معامله‌گران برای کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا در هفته آینده موقعیت‌گیری کرده بودند.

روپیه هند نیز پس از مداخله بانک مرکزی هند، ۰.۲ درصد افزایش یافت و باعث شد جفت ارز USDINR از بالاترین سطوح تاریخی خود کاهش یابد.

با این حال، احساسات عمومی نسبت به هند پس از دیدار ترامپ با نخست‌وزیر هند، ناراندا مودی، ترکیبی بود. هرچند این دو به افزایش همکاری‌های تجاری، اقتصادی و دفاعی میان واشنگتن و دهلی اشاره کردند، اما ترامپ همچنان به تعرفه‌های وارداتی سنگین هند اعتراض کرد، که ممکن است منجر به اعمال تعرفه‌های تجاری متقابل علیه این کشور شود.

 

جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار