ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

کسری بودجه بالای 4 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2025 برای چین

چین در نظر دارد کسری بودجه‌ای معادل ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای سال ۲۰۲۵ هدف‌گذاری نماید.

به گزارش رویترز، که به نقل از منابع ناشناس منتشر شده است، رهبران ارشد این کشور در نشست دفتر سیاسی در دسامبر و کنفرانس مرکزی کار اقتصادی (CEWC) به توافق رسیدند که کسری بودجه را به بالاترین سطح ثبت شده افزایش دهند.

این تصمیم در راستای برنامه‌هایی برای اجرای سیاست مالی فعال‌تر به منظور حمایت از رشد اقتصادی اتخاذ شده است. هدف جدید کسری بودجه نشان‌دهنده افزایش قابل توجهی از پیش‌بینی ۳ درصد تولید ناخالص داخلی برای سال ۲۰۲۴ است. هزینه‌های اضافی، معادل تقریباً ۱.۳ تریلیون یوان (۱۷۹.۴ میلیارد دلار) عمدتاً از طریق انتشار اوراق قرضه ویژه تأمین خواهد شد. انتظار می‌رود که اعلام رسمی این اهداف در نشست سالانه پارلمان در ماه مارس صورت گیرد.

پس از انتشار این خبر، بازار سهام چین بخشی از زیان‌های خود را جبران کرد. شاخص کامپوزیت شانگهای پس از کاهش تقریبی ۰.۷ درصدی در ابتدای روز، تغییر اندکی را تجربه کرد. همچنین، شاخص شانگهای شنژن CSI 300 با رشد ۰.۸ درصدی مواجه شد و شاخص Hang Seng در هنگ کنگ توانست با معکوس کردن زیان‌های قبلی به ۰.۱ درصد برسد.

بر اساس گزارش رویترز، چین تصمیم دارد با وجود چالش‌های اقتصادی چون بحران بازار دارایی، بدهی‌های بالا در دولت‌های محلی و تقاضای ضعیف مصرف‌کننده، هدف رشد اقتصادی حدود ۵ درصد را برای سال ۲۰۲۴ حفظ نماید.

خلاصه نشست CEWC بر ضرورت رشد پایدار اقتصادی تأکید کرده و بر لزوم اجرای اقدامات مالی و پولی به منظور تثبیت اقتصاد اشاره دارد. همچنین، رسانه‌های دولتی به اتخاذ موضع پولی “به طور مناسب سست” توسط بانک مرکزی اشاره کرده‌اند که احتمال کاهش بیشتر نرخ‌ها و تزریق نقدینگی را مطرح می‌سازد.

علاوه بر این، در صورت اعمال وعده‌های انتخاباتی توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، اقتصاد چین ممکن است با خطراتی از جمله تعرفه‌های بالای ایالات متحده بر کالاهای چینی مواجه گردد. تحلیلگران هشدار می‌دهند که چنین اقداماتی می‌تواند به کاهش سود صادرکنندگان، تشدید ظرفیت مازاد و تأثیر منفی بر رشد اقتصادی منجر شود.

این گزارش همچنین خاطرنشان می‌کند که پکن آماده است تا به منظور مقابله با فشارهای خارجی، به ابزارهای دیگر نظیر تعدیل نرخ ارز و محرک‌های مالی متوسل شود.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

2 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار