ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

معامله‌گری در بازارهای مالی، به‌ویژه بازار فارکس، شامل سبک‌ها و روش‌های متنوعی است که هر یک از آنها با توجه به مدت زمان نگهداری موقعیت‌ها و استراتژی‌های مورد استفاده، تفاوت‌هایی دارند. یکی از طولانی‌مدت‌ترین و متداول‌ترین روش‌های معامله‌گری در این بازار، معامله موقعیتی است. این نوع معامله‌گری نیازمند صبر و دانش عمیق از اصول بنیادی اقتصادی است و می‌تواند معاملاتی را شامل شود که از چند ماه تا چند سال به طول بیانجامد. در این مقاله به‌طور مفصل این نوع استراتژی را مورد بحث قرار خواهیم داد. با کالج پیپس همراه باشید.

معامله موقعیتی، طولانی‌ترین نوع معامله است و می‌تواند شامل معاملاتی باشد که از چند ماه تا چند سال به طول بینجامد. معامله‌گران موقعیت، نوسانات کوتاه‌مدت قیمت را نادیده می‌گیرند و به‌جای آن به شناسایی و سود بردن از روندهای بلندمدت توجه می‌کنند. این نوع معامله بیشتر شبیه به سرمایه‌گذاری است. تفاوت اصلی این است که در بازارهایی به غیر از فارکس، سرمایه‌گذاری معمولاً به معنای نگهداری موقعیت‌های بلندمدت است. این نوع معامله در فارکس برای معامله‌گران فوق‌العاده صبور اختصاص یافته است و نیاز به درک عمیقی از اصول بنیادی دارد.

از آنجایی که معاملات موقعیت به‌مدت طولانی نگه داشته می‌شوند، موضوعات بنیادی تمرکز اصلی در تحلیل بازارها خواهند بود. اصول بنیادی روندهای بلندمدت جفت ارزها را تعیین می‌کنند و مهم است که بدانید چگونه داده‌های اقتصادی بر کشورها و چشم‌انداز آینده آنها تأثیر می‌گذارند. به‌دلیل مدت زمان طولانی نگهداری معاملات، حد ضررهای شما بسیار بزرگ خواهند بود. این بدان معناست که ضررهای شما می‌توانند بسیار بزرگ باشند، اما همچنین به‌معنای این است که سودهای شما نیز می‌توانند بسیار زیاد باشند.

شما باید مطمئن شوید که سرمایه کافی دارید، وگرنه احتمالاً با «مارجین کال» مواجه خواهید شد. برای ایده‌یابی درباره مقدار پولی که باید در حساب معاملاتی خود داشته باشید، درس سرمایه ریسک را مطالعه بفرمایید. با استفاده از این نوع استراتژی، ممکن است نوسانات بزرگی را تجربه کنید و باید آماده باشید و اعتماد کاملی به تحلیل خود داشته باشید تا در این مواقع آرام بمانید.

استراتژی معامله‌گری موقعیتی

انواع معاملات موقعیت

درحالی‌که تحلیل بنیادی نقش بسیار بزرگی برای معامله‌گران موقعیت بازی می‌کند، این به معنای آن نیست که تحلیل تکنیکال نقشی در این استراتژی ندارد. معامله‌گران موقعیت معمولاً از هر دو تحلیل بنیادی و تکنیکال برای ارزیابی روندهای احتمالی استفاده می‌کنند. در اینجا برخی از استراتژی‌های معاملاتی با استفاده از تحلیل تکنیکال که معامله‌گران موقعیت استفاده می‌کنند آمده است:

معامله روند با استفاده از میانگین‌های متحرک (MA)

میانگین متحرک 50 روزه (MA) و میانگین متحرک 200 روزه (MA) یک شاخص تکنیکال مهم برای معامله‌گران موقعیت است. دلیل این امر این است که این میانگین‌های متحرک، روندهای بلندمدت مهمی را نشان می‌دهند. زمانی که میانگین متحرک 50 روزه با میانگین متحرک 200 روزه تلاقی کند، این نشان‌دهنده احتمال یک روند بلندمدت جدید است. زمانی که میانگین متحرک 50 روزه به زیر میانگین متحرک 200 روزه عبور کند، به آن «صلیب مرگ» گفته می‌شود. زمانی که میانگین متحرک 50 روزه به بالای میانگین متحرک 200 روزه عبور کند، به آن «صلیب طلایی» گفته می‌شود. این میانگین‌های متحرک بلندمدت، شاخص‌های نموداری محبوب برای معامله‌گران موقعیت هستند.

معامله حمایت و مقاومت (S&R)

سطوح حمایت و مقاومت می‌توانند نشان دهند که قیمت به کجا می‌رود و به معامله‌گران موقعیت اطلاع دهند که باید یک موقعیت را باز کنند یا ببندند. سطح حمایت یک سطح قیمتی است که به‌طور تاریخی به زیر آن نمی‌رود. این سطوح حمایتی تاریخی، می‌توانند سال‌ها باقی بمانند. سطح مقاومت یک سطح قیمتی است که به‌طور تاریخی نمی‌تواند آن را بشکند. این سطوح مقاومتی تاریخی نیز می‌توانند سال‌ها باقی بمانند. اگر معامله‌گران موقعیت انتظار دارند که مقاومت بلندمدت نگه داشته شود، می‌توانند موقعیت‌های خود را قبل از اینکه سودهای تحقق‌نیافته شروع به کاهش کنند، ببندند. آنها همچنین ممکن است در سطوح حمایت تاریخی وارد موقعیت‌های بلندمدت شوند، البته اگر انتظار دارند روند بلندمدت در این نقطه نگه داشته شود و ادامه یابد. این استراتژی نیاز دارد که معامله‌گران الگوهای نموداری را تحلیل کنند.

هنگام تحلیل نمودار، معامله‌گران موقعیت سه عامل را در تلاش برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت در نظر می‌گیرند:

  1. قیمت تاریخی منبع قابل‌اعتمادی برای شناسایی حمایت و مقاومت است. در طول دوره‌های بالا یا پایین بازار، سطوح حمایت و مقاومت مکرر به راحتی قابل تشخیص هستند.
  2. سطوح حمایت و مقاومت قبلی می‌توانند نشان‌دهنده سطوح آینده باشند. غیر معمول نیست که یک سطح مقاومت به یک سطح حمایت آینده تبدیل شود پس از اینکه شکسته شد.
  3. شاخص‌های تکنیکال مانند میانگین‌های متحرک و فیبوناچی ریترسمنت سطوح حمایت و مقاومت پویا را ارائه می‌دهند که با حرکت قیمت تغییر می‌کنند.

معامله شکست (Breakout Trading)

معامله شکست می‌تواند برای معامله‌گران موقعیت مفید باشد، زیرا می‌تواند شروع یک روند جدید را نشان دهد. معامله‌گران شکست با استفاده از این تکنیک در تلاش هستند که در مراحل اولیه یک روند، موقعیت باز کنند. یک شکست زمانی است که قیمت خارج از سطوح حمایت یا مقاومت مشخص شده حرکت کند (ترجیحاً با حجم افزایش‌یافته تأیید شود). ایده پشت معامله شکست این است که پس از اینکه قیمت بالاتر از مقاومت شکسته شد، یک موقعیت بلند باز شود یا زمانی که قیمت پایین‌تر از حمایت شکسته شد، یک موقعیت کوتاه باز شود. برای معامله موفق شکست‌ها، باید در شناسایی دوره‌های حمایت و مقاومت، اعتماد به نفس داشته باشید.

معامله بازگشت (Pullback Trading)

بازگشت یک افت کوتاه یا برگشت جزئی در روند غالب است. این استراتژی زمانی استفاده می‌شود که یک افت بازار کوتاه در یک روند بلندمدت وجود داشته باشد. معامله‌گران بازگشت هدفشان این است که از این وقفه‌های بازار بهره ببرند. ایده پشت استراتژی بازگشت این است:

اگر به درستی اجرا شود، معامله‌گر می‌تواند نه تنها از یک روند بلندمدت سود ببرد، بلکه با خرید در قیمت پایین و فروش در قیمت‌های بالا (برای معاملات کوتاه و بلند)، از ضررهای احتمالی بازار جلوگیری کند.

برای کمک به شناسایی بازگشت‌های احتمالی، می‌توانید از شاخص‌های ریترسمنت مانند فیبوناچی ریترسمنت استفاده کنید.

ممکن است یک معامله‌گر موقعیت باشید اگر:

ممکن است یک معامله‌گر موقعیت نباشید اگر: