ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

قیمت نفت در روز پنج‌شنبه بیش از یک درصد افزایش یافت که این رشد ناشی از نگرانی‌ها در مورد تأثیر طوفان فرانسین بر تولید نفت ایالات متحده بود. با این حال، چشم‌انداز منفی تقاضا مانع از افزایش بیشتر قیمت‌ها شد.

بهای معاملات آتی نفت برنت برای ماه نوامبر با 95 سنت (معادل 1.4 درصد) افزایش به 71.56 دلار در هر بشکه در ساعت 1322 GMT رسید. همچنین، بهای معاملات آتی نفت خام آمریکا برای ماه اکتبر با 1.02 دلار (1.5 درصد) افزایش به 68.33 دلار رسید.

این افزایش قیمت به دنبال تعطیلی سکوهای دریایی در خلیج مکزیک و اختلال در عملیات پالایشگاه‌های ساحلی ناشی از طوفان فرانسین در جنوب لوئیزیانا، بیش از 2 درصد در روز چهارشنبه رخ داد.

تحلیلگران UBS اعلام کردند که طوفان فرانسین احتمالاً حدود 1.5 میلیون بشکه از تولید نفت آمریکا را مختل کرده و پیش‌بینی می‌کنند که تولید نفت در خلیج مکزیک در ماه سپتامبر حدود 50,000 بشکه در روز کاهش یابد.

آنها همچنین برآورد کردند که قیمت نفت خام برنت طی ماه‌های آینده به بالای 80 دلار در هر بشکه بازگردد.

تنظیم‌کننده‌های فراساحلی گزارش داده‌اند که نزدیک به 39 درصد از تولید نفت و تقریباً نیمی از تولید گاز طبیعی در خلیج مکزیک در روز چهارشنبه به حالت آفلاین درآمده است. به‌طور کلی، 171 سکوی تولید و سه دکل در این منطقه تعطیل شده‌اند.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا، یک کارگزاری مستقر در سنگاپور، تصریح کرد که این منطقه به تنهایی حدود 15 درصد از تولید نفت آمریکا را تأمین می‌کند و هر گونه اختلال در تولید می‌تواند در کوتاه‌مدت منجر به کاهش عرضه شود.

با پایان طوفان، توجه بازار نفت به کاهش تقاضا معطوف شد. در همین راستا، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) بر اساس کاهش تقاضای چین، پیش‌بینی خود از رشد تقاضای نفت در سال 2024 را به 900,000 بشکه در روز کاهش داد که نشان‌دهنده کاهش 70,000 بشکه یا حدود 7.2 درصد است.

اداره اطلاعات انرژی (EIA) نیز در گزارشی اعلام کرد که ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته به دلیل افزایش واردات و کاهش صادرات در سطح جهانی افزایش یافته است.

کلوین وانگ، تحلیلگر ارشد بازار در OANDA، اظهار داشت که با وجود این شرایط، روند میان‌مدت برای نفت خام WTI نزولی باقی مانده است؛ چراکه تقاضای ضعیف چین و نگرانی‌های مرتبط با رشد اقتصادی در ایالات متحده ادامه دارد.

اوایل هفته، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیش‌بینی خود از رشد تقاضای جهانی نفت در سال جاری را کاهش داد و انتظار خود را برای سال 2025 نیز کاهش داد که دومین تجدیدنظر نزولی متوالی محسوب می‌شود.

همچنین، هر دو شاخص نفتی در روز سه‌شنبه پس از تجدیدنظر نزولی، کاهش یافتند. در این میان، بانک مرکزی اروپا در روز پنج‌شنبه با توجه به کاهش تورم در منطقه یورو و کاهش رشد اقتصادی، نرخ بهره را کاهش داد، اما نشانه‌های کمی در مورد اقدامات بعدی خود ارائه کرد. کاهش نرخ بهره ممکن است منجر به رشد اقتصادی و افزایش تقاضا برای نفت شود.