ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

تحلیل اقتصادی ایالات متحده برای هفته پیش رو

به‌نظر می‌رسد که این هفته بسیاری از ناظران گیج شده اند، آنها ابراز ناامیدی می کنند که رشد دلار تحت تاثیر انتخاب ترامپ تحقق نیافته است. در ادامه برای تحلیل کامل بازار همراه کالج پیپس باشید.

 

با این حال برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند که این تاثیر، دقیقا اتفاقی است که از اواخر سپتامبر گذشته رخ داده است، با کمال تعجب با وجود کاهش نرخ 50 واحدی فدرال رزرو، در حدود بازه زمانی که سرمایه گذاران بازگشت ترامپ را جدی تر می دیدند، در نهایت به جای تضعیف دلار شاهد تقویت شاخص آن بودیم. طوری که درفصل چهارم 2024، شاخص دلار بهترین عملکرد سه ماهه از فصل چهارم 2016 تاکنون را به نمایش گذاشت. از اواخر سپتامبر گذشته تا یک هفته قبل از شروع دومین مراسم تحلیف رئیس جمهور ترامپ، شاخص دلار حدود 10٪ افزایش یافت. از حدود 13 ژانویه، تاثیر حضور ترامپ در بازار فارکس در حال بازپرداخت است. ولی این پایان ماجرا نیست. با توجه به شاخص های حرکت و تهدیدات مربوط به تعرفه های ایالات متحده برای ورود به مرحله جدید در ماه آینده، یک سؤال اساسی این است که این اتفاق چقدر بیشتر از دستاوردهای Greenback ناخوشایند خواهد بود؟

 

نکات برجسته داده ها در هفته آینده از دید من بعید است که انتظارات مربوط به سیاست های بانک مرکزی را تغییر دهد و حتی ممکن است در جهت تقویت شاخص دلار باشد. البته که در هر صورت هم در مقایسه با تعرفه های ایالات متحده که احتمالا به محض ورود به ماه آینده اجرا شود، کم اثر خواهد بود. در حال حاضر افزایش قوی تر از حد انتظار در CPI و PPI در اندازه گیری قیمتهایی که فدرال رزرو صریحاً هدف قرار می دهد، تکرار نمی شود.

داده های مهم این هفته شامل تورم PCE ایالات متحده، تورم توکیو، تولید ناخالص کانادا، تورم استرالیا و تورم المان هست البته انتخابات المان هم که امروز برگزار شده می تواند بر مارکت اثر گذار باشد. در انتهای هفته هم گزارش های PMI چین منتشر خواهد شد که همه ی این موارد را یکی یکی در اقتصاد های مختلف بررسی میکنیم.

 

 

تحلیل اقتصادی ایالات متحده برای هفته پیش رو

 

محرک‌های اصلی  

در دوران ترامپ، ایالات متحده در حال تبدیل شدن به یک نیروی مخرب در اقتصاد جهانی است، به‌ویژه به دلیل تهدیدهای تعرفه‌ای و سیاست‌های بحث‌برانگیز در حوزه روابط بین‌الملل. البته که تغییرات جدی که ترامپ در حال رقم زدن است می تواند به رشد دلار و البته اعتلای آمریکا بینجامد ولی اقتصاد کشورهای مختلف را به چالش می کشد. چند نکته کلیدی در این زمینه عبارت‌اند از:

با شروع ماه جدید تهدیدهای تعرفه‌ای آمریکا وارد فاز جدیدی می‌شود. در اوایل مارس، تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک به بهانه مسائل مهاجرتی و مواد مخدر (فنتانیل) دوباره بررسی خواهد شد.

در ۱۲ مارس، تهدید اعمال تعرفه بر فولاد و آلومینیوم مطرح است و ممکن است پس از آن، تعرفه‌های متقابل و تعرفه بر خودروها نیز اعمال شوند.

این اقدامات می‌توانند شوک عرضه ایجاد کرده و منجر به افزایش تورم شوند، اما همزمان ممکن است تقاضای ضعیف‌تر ناشی از این سیاست‌ها، رشد اقتصادی را کاهش دهد.

تصمیمات مهاجرتی دولت، اخراج هزاران کارمند دولت فدرال و تغییرات در سیاست‌های اقتصادی احتمالاً تأثیرات عمیقی بر بازار کار، مصرف و رشد اقتصادی خواهند داشت.

 

داده‌های اقتصادی  

گزارش‌های تورمی (CPI و PPI)در هفته های گذشته بالاتر از حد انتظار بودند، اما داده‌ها پرنوسان بوده و ممکن است نرخ تورم را کمتر از چیزی که به نظر می‌رسد، نشان دهند.

شاخص PCE (تورم مورد نظر فدرال رزرو) برای ژانویه احتمالاً کاهش یابد:

نرخ تورم کلی (Headline PCE) از ۲.۶٪ به ۲.۵٪

نرخ تورم هسته (Core PCE) از ۲.۸٪ به ۲.۶٪

به این نکته باید توجه کرد که درآمد شخصی و مصرف در ژانویه کاهش یافته اما همچنان با رشد ۰.۳٪ ماهانه در سطح مناسبی قرار دارد.

این هفته سفارشات کالاهای بادوام و آمار ساخت‌وساز مسکن به ارزیابی سرعت رشد اقتصادی در سه‌ماهه اول ۲۰۲۵ کمک خواهند کرد. انتظار می رود شاهد رشد هردوی این آمار باشیم.

برآورد فدرال رزرو آتلانتا رشد اقتصادی را در سطح ۲.۳٪ سالانه قرار داده که تقریباً مشابه رشد ۲.۳٪ در سه‌ماهه چهارم ۲۰۲۴ است.

نظرسنجی‌های منطقه‌ای فدرال رزرو و شاخص اعتماد مصرف‌کننده احتمالاً کاهش نشان خواهند داد، اما معمولاً تأثیر چشمگیری بر بازارها ندارند.

 

بازارها و قیمت‌ها  

شاخص دلار آمریکا در هفته گذشته به سطح ۱۰۶.۳۵ رسید که برابر با اصلاح ۳۸.۲٪ فیبوناچی از روند صعودی آن از سپتامبر است.

سطح حمایت بعدی برای شاخص دلار در محدوده ۱۰۵.۱۵ (اصلاح ۵۰٪ فیبوناچی) قرار دارد.

میانگین‌های متحرک ۵ و ۲۰ روزه نزولی هستند و با وجود ضعف در شاخص دلار، هنوز سیگنال روشنی برای تغییر روند مشاهده نمی‌شود.

اگر شاخص دلار بتواند به بالای ۱۰۷.۴۰ برسد، چشم‌انداز تکنیکال آن بهبود خواهد یافت.

تهدیدهای تعرفه‌ای آمریکا می‌تواند تأثیر منفی بر تورم و رشد اقتصادی بگذارد. کاهش تورم PCE احتمالاً به فدرال رزرو امکان می‌دهد سیاست‌های خود را انعطاف‌پذیرتر کند. با این حال، بازارها در انتظار واکنش بیشتر به این تحولات هستند و شاخص دلار همچنان در محدوده اصلاحی قرار دارد.

 

آخرین تحلیل بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار