سهام در حالی که بازدهی خزانهداری افزایش مییابد ،عقبنشینی دلار را تجربه کرد.
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
در پی افزایش بازدهی خزانهداری، بازار سهام با عقبنشینی دلار مواجه است؛ این تغییرات پس از آنکه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده، سیگنال کاهش نرخهای بهره را صادر کرد، رخ داد.
پس از سخنرانی پاول در سمپوزیوم اقتصادی سالانه جکسون هول، وایومینگ، سهام وال استریت و بازارهای جهانی در روز جمعه به بالاترین سطح خود جهش کردند. وی در این سخنان اعلام کرد که زمان کاهش نرخ بهره فرا رسیده و بازار کار با خطرات فزاینده مواجه است. همچنین، وی به هدفگذاری تورم 2 درصدی اشاره کرد که نشانهای روشن از تسهیل سیاستهای آینده دارد.
کارل لودویگسون، مدیر عامل شرکت مشاوران سرمایهگذاری بل ایر، در ایمیلی گفت: «پاول توانست به اندازهای به بازار اطمینان دهد که از احتمال ایجاد ترس جلوگیری کند و در عین حال حمایتی برای بازار فراهم کند.»
در وال استریت، میانگین صنعتی داوجونز با افزایش 1.14 درصدی به 41,175 واحد رسید، S&P 500 با 1.15 درصد افزایش به 5,634 و نزدک کامپوزیت با 1.47 درصد افزایش به 17,877 واحد دست پیدا کرد.
در اروپا، شاخص گسترده STOXX 600 حدود 0.5 درصد افزایش یافت که بالاترین سطح آن در بیش از سه هفته گذشته است و برای سومین هفته متوالی روند افزایشی را نشان میدهد. در آسیا، با وجود کاهش 0.1 درصدی سهام خارج از ژاپن، نیکی ژاپن 0.4 درصد افزایش یافت و سرمایهگذاران به اظهارات کازوئو اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن، درباره احتمال افزایش نرخ بهره توجه کردند.
این تحولات باعث شد که شاخص جهانی MSCI حدود 1.1 درصد افزایش یابد و از بحران اوایل آگوست فاصله بگیرد.
معاملهگران به دنبال سخنان پاول، بر احتمال کاهش بیشتر نرخها در سپتامبر شرط بندی کردند و در حال حاضر، آتیهای صندوقهای فدرال احتمال 37 درصدی کاهش 50 واحدی در ماه آینده را نشان میدهند. همچنین پیشبینی میشود که حدود 106 واحد کاهش نرخ تا پایان سال وجود داشته باشد.
پاول در سخنرانی خود تأکید کرد که «جهت سفر مشخص است و زمان و سرعت کاهش نرخها به دادههای دریافتی و تحولات آینده بستگی دارد.»
بازدهی خزانهداری ایالات متحده در مجموع کاهش یافت. بازدهی اوراق 10 ساله به 3.803 درصد و بازدهی اسکناس 2 ساله به 3.9132 درصد رسید.
دلار با کاهش مواجه شد و استرلینگ به بالاترین سطح خود در بیش از دو سال گذشته دست یافت. یورو نیز به 1.1189 دلار رسید که بالاترین میزان خود در یک سال اخیر محسوب میشود. ین ژاپن نیز تقویت شد و دلار با 1.36 درصد کاهش به 144.27 رسید.
دادههای منتشر شده نشان میدهند که تورم اصلی ژاپن برای سومین ماه متوالی در حال شتابگیری است، اما کاهش رشد قیمتها به دلیل تحولات تقاضا به این معنی است که نیازی فوری به افزایش نرخ بهره وجود ندارد.
Uto Shinohara، مدیر عامل و استراتژیست ارشد سرمایهگذاری در Mesirow، گفت: “بازار ارز یک بازی نسبی است و انتظار میرود فدرال رزرو به زودی به سایر بانکهای مرکزی در کاهش نرخها بپیوندد که این امر موجب کاهش دلار خواهد شد.”
قیمت نفت نیز بیش از 2 درصد افزایش یافت، در حالی که بعد از کاهش اوایل هفته به دلیل افزایش ذخایر نفت خام آمریکا و تضعیف چشمانداز تقاضا در چین، به این سطح رسید. همچنین، قیمت طلا نزدیک به 1.1 درصد افزایش یافت و به 2510 دلار در هر اونس رسید که نزدیک به رکورد 2513 دلاری ثبت شده در روز سهشنبه است.