افزایش ین ژاپن در برابر دلار آمریکا در اثر افزایش تنش در خاورمیانه
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
با افزایش تنشها در خاورمیانه، ین ژاپن در برابر دلار آمریکا به بالاترین سطح سه هفته اخیر خود رسید. این تغییرات به دلیل هجوم سرمایهگذاران به سمت داراییهای امنتر در پی بروز بحرانهای ژئوپلیتیکی، و همچنین افزایش دلار آمریکا از پایینترین سطح خود در هشت ماه گذشته است.
فرانک سوئیس، دیگر دارایی امن، نیز در برابر دیگر ارزهای اصلی تقویت شده است. انتظار میرود که فعالیتهای تجاری در روزهای آینده نسبت به حد معمول سبکتر باشد، و بازارهای بریتانیا نیز بهخاطر تعطیلات عمومی بسته خواهند بود.
درگیریهای اخیر بین اسرائیل و حزبالله، که بزرگترین درگیریها در بیش از ده ماه گذشته بوده، منجر به تبادل آتش و پرتاب موشکهای زیادی شده است. روز یکشنبه، حزبالله صدها موشک و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرد و در پاسخ، ارتش اسرائیل با حدود 100 جت، مواضع لبنان را بمباران کرد.
هلن گیون، تحلیلگر FX در مونکس ایالات متحده، تأکید کرد که حرکات بازار فعلی تحت تأثیر ریسکهای ژئوپلیتیکی قرار دارد و نشاندهنده تغییرات در تقاضا برای دلار آمریکا و افزایش ارزش ین است. وی افزود که کاهش نرخ بهره مورد انتظار در آمریکا، که توسط جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، مورد تأیید قرار گرفته، به تقویت ین کمک کرده است.
در معاملات اواسط صبح، دلار در برابر ین به 143.45 ین رسید و در نهایت با 0.2 درصد کاهش به 144.18 ین افت کرد. همچنین، کازوئو اوئدا، رئیس بانک مرکزی ژاپن، بر عزم خود برای افزایش نرخ بهره در صورت تحقق تورم پایدار 2 درصدی تأکید کرد. با این حال، برخی فعالان بازار انتظار داشتند که وی در اظهارات خود رویکردی کمتر تهاجمی اتخاذ کند.
پس از انتشار دادهها مبنی بر افزایش 9.9 درصدی سفارشات کالاهای بادوام در ایالات متحده در ماه جولای، ارزش دلار کمی در برابر ین بهبود یافت. با این حال، سفارشهای کالاهای سرمایهای غیردفاعی به جز هواپیما، با کاهش 0.1 درصدی روبرو شد.
شاخص دلار که نشاندهنده وضعیت ارزش دلار در برابر شش ارز اصلی است، با 0.1 درصد افزایش به 100.72 رسید. یورو نیز با کاهش 0.2 درصدی به 1.1175 دلار رسید، که بیانگر تمایل سرمایهگذاران به سمت دلار است. منابع به رویترز اظهار داشتند که سیاستگذاران بانک مرکزی اروپا در حال بررسی کاهش نرخ بهره در تاریخ 12 سپتامبر هستند.
ریسکهای منفی همچنین بر دلار استرالیا و نیوزلند و کرون نروژ تأثیر گذاشته و موجب کاهش ارزش آنها در برابر دلار شده است، در حالی که به نفع فرانک سوئیس عمل کرده است. دلار در برابر فرانک سوئیس با کاهش 0.12 درصدی به 0.8466 فرانک رسید. همچنین، یورو با 0.3 درصد کاهش به 0.9460 فرانک رسید.
استرلینگ نیز پس از جهش به 1.3229 دلار در روز جمعه، با 0.1 درصد کاهش به 1.3204 دلار رسید. اندرو بیلی، رئیس بانک انگلستان، در اظهاراتی اعلام کرد که هنوز برای اعلام پیروزی بر تورم زود است؛ این اظهارات نشاندهنده رویکرد کمتر تهاجمی این بانک در مقایسه با فدرال رزرو است.