ادامه کاهش قیمت نفت
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
نفت در نتیجهی دادههای ضعیف اقتصادی چین و انتظار برای افزایش تولید اوپک پلاس، به کاهش خود ادامه میدهد.
در روز دوشنبه، قیمت نفت به علت پیشبینی افزایش تولید اوپک پلاس از ماه آینده کاهش یافت. همچنین، نشانههای کاهشی از تقاضا در چین و ایالات متحده نگرانیهایی را دربارهی رشد مصرف در آینده به وجود آورد.
تا ساعت 08:15 به وقت گرینویچ، قیمت معاملات آتی نفت برنت به 76.72 دلار در هر بشکه رسید که کاهش 21 سنتی یا 0.3 درصد را نشان میدهد. همچنین، قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با کاهشی 14 سنتی یا 0.2 درصد به 73.41 دلار رسید.
در روز جمعه، برنت و WTI به ترتیب 1.4 و 3.1 درصد کاهش را تجربه کردند.
کریس وستون، سرپرست تحقیقات در کارگزاری Pepperstone، اظهار داشت: “با روند نزولی موجود، این احتمال وجود دارد که قیمتها به پایینترین حد چند ماهه برسند.”
شش منبع از اوپک و متحدانش به رویترز اعلام کردند که این گروه قصد دارد از ماه اکتبر به افزایش تولید نفت خود ادامه دهد. در این راستا، هشت عضو اوپک پلاس برنامهریزی کردهاند تا تولید خود را در اکتبر به میزان 180 هزار بشکه در روز افزایش دهند که بخشی از طرح به پایان رساندن آخرین مرحله کاهش تولید 2.2 میلیون بشکه در روز است.
آشیلئاس ژئورگولوپولوس، تحلیلگر سرمایهگذاری در کارگزاری XM، هشدار داد که افزایش احتمالی تولید میتواند تعادل میان عرضه و تقاضا را تحت فشار بیشتر قرار دهد و بر قیمتها اثر منفی بگذارد. وی افزود: “این افزایش تولید میتواند در دورهای رخ دهد که اقتصاد جهانی ممکن است به سمت کندی پیش برود و چین با چالشهایی مواجه باشد.”
هر دو نوع نفت برنت و WTI برای دو ماه متوالی خسارت دیدهاند، زیرا نگرانیهای ناشی از تقاضا در ایالات متحده و چین بر اختلالات اخیر در عرضه نفت لیبی و خطرات مربوط به درگیریها در خاورمیانه غلبه کرده است. مهندسان اعلام کردند که با بسته شدن بیشتر میادین نفتی در لیبی، شرکت نفت خلیج عربی تولید خود را به 120 هزار بشکه در روز افزایش داده است تا نیازهای داخلی خود را تامین کند.
انتظارها در مورد رشد تقاضای چین پس از گزارش اخیر، که نشاندهندهی کاهش فعالیتهای تولیدی به پایینترین سطح در شش ماه گذشته بود، بیشتر افزایش یافته است. تونی سایکامور، تحلیلگر بازار IG، اشاره کرد: “نرمتر از حد انتظار PMI چین که در آخر هفته به انتشار رسید، نگرانیها را دربارهی عدم تحقق اهداف رشد اقتصادی چین تشدید کرد.”
دادههای اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده نیز در روز جمعه از کاهش مصرف نفت در این کشور به پایینترین سطح فصلی از زمان بحران کووید-19 در سال 2020 حکایت داشت.