کاهش قیمت نفت به دلیل نگرانی از افزایش عرضه از سوی لیبی و عربستان سعودی
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
در روز پنجشنبه، قیمت نفت به طور قابل توجهی کاهش یافت، که ناشی از نشانههایی مبنی بر افزایش عرضه از عربستان سعودی و لیبی و همچنین تشدید تنشها در خاورمیانه بود. در ساعت 09:15 ET (13:15 به وقت گرینویچ)، معاملات آتی نفت برنت با کاهشی 3.2 درصدی به 70.58 دلار در هر بشکه رسید و قیمت آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت نیز با 3.5 درصد کاهش به 67.22 دلار در هر بشکه رسید.
در لیبی، پیشرفتهایی در راستای از سرگیری تولید نفت مشاهده میشود. گزارشها حاکی از توافق نمایندگان جناحهای شرق و غرب این کشور بر سر فرآیند انتخاب رئیس جدید بانک مرکزی است، که انتظار میرود به حل بحرانهایی که برای تولید نفت مشکلساز شده، کمک کند. اختلالات تولید در لیبی باعث کاهش حداقل 1 میلیون بشکه در روز از عرضه شده و از سرگیری تولید میتواند به کمبود در بازار منجر شود.
علاوه بر این، روزنامه فایننشال تایمز گزارش داده است که عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، آماده است تا هدف غیررسمی خود برای قیمت 100 دلار در هر بشکه را کنار بگذارد و به افزایش تولید بپردازد. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، که به طور سنتی تحت رهبری عربستان سعودی فعالیت میکند و شامل متحدانی از جمله روسیه است، به منظور حمایت از قیمتها اقدام به کاهش تولید نفت کرده است. این گروه در اوایل سال جاری اعلام کرد که به تدریج کاهش تولید 2.2 میلیون بشکهای در روز را از اکتبر 2024 تا سپتامبر 2025 حذف خواهد کرد.
در حالی که اخبار مربوط به افزایش احتمالی عرضه به بازار منتشر میشود، تنشها در خاورمیانه به دلیل ادامه حملات اسرائیل به حماس و حزبالله در حال افزایش است و این وضعیت ریسک اختلال در عرضه از این منطقه نفتخیز را بیشتر میکند.
علاوه بر این، دادههای منتشر شده در روز چهارشنبه نشان داد که ذخایر نفتی ایالات متحده بهطور قابلتوجهی بیشتر از پیشبینیها کاهش پیدا کرده و به میزان 4.47 میلیون بشکه (mb) در این هفته کاهش یافته است.همچنین، ذخایر بنزین و عرقیات نیز شاهد کاهشی بودهاند که حکایت از ادامه تقاضای قوی در ایالات متحده دارد.
این تغییرات در شرایطی رخ داده است که اختلالاتی در تولید نفت ایالات متحده بهویژه به دلیل شرایط جوی نامساعد در خلیج مکزیک بروز کرده است. تولید در این منطقه به دلیل طوفان در اوایل سپتامبر تحت تأثیر قرار گرفت و انتظار میرود که با وقوع طوفان هلن در خلیج فارس در هفته جاری، مشکلات بیشتری در این زمینه ایجاد شود.
با این حال، قیمتها در این هفته روندی صعودی به خود گرفتهاند که جزئی از آن به اعلام اقدامات متنوع محرکی از سوی یکی از بزرگترین واردکنندگان چین برای تقویت رشد اقتصادی مربوط میشود. کاهش بیش از حد انتظار ذخایر نفت ایالات متحده نیز بر چشمانداز بازارها تأثیر منفی گذاشته است.