عقب نشینی شاخص سهام آسیا از بالاترین سطح 32 ماهه خود
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
سهام آسیایی از بالاترین سطح 32 ماهه خود عقبنشینی کردند و در ژاپن به دلیل کاهش ریسک سیاستهای پولی، رشد قابل توجهی را تجربه کردند.
در روز پنجشنبه، پس از اظهارات اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس، مبنی بر اینکه این بانک ممکن است در صورت ادامه کاهش تورم، رویکرد تهاجمیتری نسبت به کاهش نرخ بهره اتخاذ کند، ارزش پوند 0.7 درصد کاهش یافته و به پایینترین سطح دو هفتهای خود یعنی 1.3177 دلار رسید. معاملات آتی FTSE نیز با کاهش 0.1 درصدی روبهرو بودند.
معاملات آتی EUROSTOXX 50 با 0.5 درصد کاهش، و معاملات آتی نزدک و S&P نیز به ترتیب 0.3 و 0.2 درصد افت کردند.
تعدادی از بازارهای آسیایی از جمله کره جنوبی، تایوان و سرزمین اصلی چین در این روز تعطیل بودند. همچنین، شاخص سهام آسیا و اقیانوسیه MSCI خارج از ژاپن 1 درصد سقوط کرد که عمدتاً ناشی از افت 1.6 درصدی شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ بود. این کاهش پس از افزایش بیش از 30 درصدی در عرض تنها سه هفته به دلیل اقدامات محرک چین برای احیای اقتصاد این کشور، اتفاق افتاد.
در ژاپن، نیکی با رشد 2 درصدی عملکرد بهتری داشت، زیرا شیگرو ایشیبا، نخستوزیر تازه منتخب، پس از دیدار با رئیس بانک مرکزی کازوئو اوئدا، بیان کرد که این کشور برای افزایش بیشتر نرخ بهره آماده نیست. اوئدا همچنین تأکید کرد که بانک مرکزی در اتخاذ تصمیمات مربوط به نرخ بهره با احتیاط عمل خواهد کرد.
به علاوه، آساهی نوگوچی، یکی از سیاستگذاران BOJ، در روز پنجشنبه اعلام کرد که بانک باید به حفظ شرایط سست پولی با صبر و حوصله ادامه دهد. در این میان، ین ژاپن نیز با کاهش 2 درصدی به کمترین سطح یک ماه گذشته یعنی 147.24 در هر دلار رسید.
در ادامه شرایط بازار، به نظر میرسد که این یک تقویت قابل توجه برای نرخ دلار/ین باشد، چرا که افزایش نرخ بهره از جدول سال 2024 حذف شده است. به گفته تونی سیکامور، تحلیلگر IG، احتمالاً در مورد انقباض بعدی صحبت میکنیم که به سال 2025 موکول خواهد شد.
وی افزود: “دلار/ین در حال حاضر تحت تأثیر معادله ایالات متحده قرار دارد. با توجه به دادههای مثبت شغلی که این هفته از ایالات متحده منتشر شد، اگر فردا وضعیت مشابهی در خصوص حقوق و دستمزدهای غیرکشاورزی مشاهده شود، دلار/ین میتواند به روند صعودی خود به سمت 149.40 ادامه دهد که در اواسط آگوست شاهد آن بودیم.”
معاملات آتی نشان میدهد که احتمال افزایش 10 واحدی نرخ بهره از سوی بانک مرکزی ژاپن (BOJ) تا دسامبر کمتر از 50 درصد است، بهطوریکه نرخها از 0.25 درصد کنونی تنها به 0.5 درصد تا پایان سال آینده افزایش خواهد یافت.
در بازار سهام، وال استریت به طور کلی در حالت ثبات بود، هرچند که بازدهی خزانهداری پس از گزارشی قوی از حقوق و دستمزد خصوصی، که نشاندهنده سلامت بازار کار ایالات متحده بود، افزایش یافت و خطر افت شدید برای دادههای حقوق و دستمزد غیرکشاورزی روز جمعه را کاهش داد.
اوراق قرضه این هفته با توجه به افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، تحت تأثیر معیارهای امن سرمایهگذاری قرار گرفته است. اسرائیل اعلام کرد که هشت تن از سربازانش در خلال نبردی در جنوب لبنان بهدست نیروهای حزبالله کشته شدهاند.
بازدهی خزانهداری دو ساله با تغییر اندکی به 3.652 درصد و بازدهی ده ساله ثابت در 3.792 درصد باقی ماند.
بازارها احتمال 36 درصدی را برای کاهش 50 واحد پایه دیگر از سوی فدرال رزرو در ماه نوامبر پیشبینی میکنند که در مقایسه با حدود 60 درصد در هفته گذشته است و همچنین انتظار یک کاهش 70 واحد پایه تا پایان سال وجود دارد.
در بازارهای ارز، یورو به 1.1040 دلار کاهش یافت که نزدیک به سطح حمایت کلیدی 1.10 دلار است و نه چندان دور از پایینترین سطح روز چهارشنبه 1.10325 دلار، سطحی که آخرین بار در 12 سپتامبر مشاهده شده بود.
پس از ابراز نگرانی ایزابل اشنابل، یکی از سیاستگذاران ارشد، در خصوص کنترل تورم، بازارها شرطبندیهایی را مبنی بر کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا در جلسات خود در ماههای اکتبر و دسامبر افزایش دادند.
قیمت نفت نیز به دلیل نگرانی از تشدید درگیریها در خاورمیانه که ممکن است عرضه نفت را تحت تأثیر قرار دهد، افزایش یافته و بهای معاملات آتی برنت با 1.2 درصد افزایش به 74.82 دلار در هر بشکه رسید.
در نهایت، هر اونس طلا به نزدیکی بالاترین سطح خود، به قیمت 2652.75 دلار رسید.