ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

حفظ روند افزایشی قیمت دلار

دلار به دلیل داده‌های قوی مشاغل ایالات متحده و تشدید تنش‌ها در خاورمیانه، روند افزایشی را حفظ کرده است. در این میان، ین ژاپن به پایین‌ترین سطح خود در نزدیک به دو ماه اخیر سقوط کرد و سایر ارزهای اصلی نیز در اوایل روز دوشنبه به دلیل افزایش ارزش دلار تحت فشار بودند. این تغییرات ناشی از آمارهای مشاغل قوی در ایالات متحده و اوضاع متشنج در خاورمیانه در روز جمعه بوده است.

ین کمی کاهش یافته و به 149.10 در مقابل دلار رسید که این ضعیف‌ترین سطح آن از 16 آگوست است. در ادامه، این ارز به حدود 148.40 معامله شد و در مجموع، در هفته گذشته بیش از 4 درصد کاهش را تجربه کرده که بزرگ‌ترین افت درصدی هفتگی از اوایل سال 2009 محسوب می‌شود.

افزایش ارزش دلار پس از انتشار گزارش مشاغل ایالات متحده که نشان‌دهنده بیشترین رشد شغلی در شش ماه اخیر برای ماه سپتامبر بود، انجام شد. این گزارش همچنین حاکی از کاهش نرخ بیکاری و افزایش دستمزدها بود که به استحکام اقتصاد اشاره دارد و بازارها را به کاهش قیمت برای کم کردن نرخ‌های فدرال رزرو واداشت.

کریس وستون، رئیس بخش تحقیقات در این خصوص بیان کرد: «با توجه به اینکه کاهش نرخ‌ها همچنان پیش‌فرض بازار است و انتظارات درآمدی خوش‌بینانه با اقدامات چین در حوزه نقدینگی و مالی ترکیب می‌شود، روند صعودی سهام و دلار آمریکا تحت تأثیر قرار می‌گیرد.» او در ادامه افزود: «همچنان که دغدغه‌های ژئوپلیتیک و احتمال شوک عرضه انرژی موجود است، آن دسته از معامله‌گران که به مدت طولانی در معرض ریسک قرار داشته‌اند، به‌طور قابل‌توجهی تحت تأثیر تحولات بازار در آخر هفته قرار ندارند و با دورنمای مثبتی وارد هفته معاملاتی جدید می‌شوند.»

در آخرین تحولات خاورمیانه، اسرائیل در آستانه یک سالگی حملات 7 اکتبر که آغازگر جنگ بود، اهداف حزب الله را در لبنان و نوار غزه بمباران کرد. وزیر دفاع اسرائیل نیز اعلام کرد که همه گزینه‌ها برای پاسخ به تهدیدات ایران در دسترس است.

معاملات آتی نفت خام برنت در روز دوشنبه با کاهش 0.4 درصدی مواجه شد، هرچند در هفته گذشته بیش از 8 درصد افزایش یافت که این بیشترین افزایش هفتگی از اوایل ژانویه 2023 تا کنون محسوب می‌شود.

شاخص دلار نسبت به سایر ارزهای اصلی ثابت ماند و در روز جمعه 0.5 درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در هفت هفته اخیر رسید. این رشد به بیش از 2 درصد در هفته گذشته نیز ثبت گردید که بزرگترین افزایش در دو سال اخیر به شمار می‌آید. یورو به 1.0970 دلار با کاهش 0.06 درصدی رسید.

عملکرد ضعیف ین نیز به اظهارات اخیر نخست وزیر جدید ژاپن، شیگرو ایشیبا، مرتبط می‌شود که بر لزوم فاصله‌گیری از انتظار افزایش نرخ بهره در ژاپن تأکید کرد.

بازدهی خزانه‌داری 10 ساله ایالات متحده به 3.9711 درصد رسید که این میزان کمتر از بالاترین رقم دو ماه اخیر است. این کاهش بازدهی ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها در اوراق خزانه‌داری پس از پرتاب بیش از 180 موشک به سوی اسرائیل و تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی بوده است.

انتظارات بازار برای فدرال رزرو به منظور کاهش 25 واحدی در نوامبر به جای 50 واحد افزایش یافته است. بر اساس ابزار FedWatch CME، احتمال 98 درصدی برای کاهش یک چهارم امتیاز وجود دارد که نسبت به 47 درصد یک هفته پیش افزایش یافته و احتمال 2 درصدی عدم کاهش قیمت نیز مطرح است.

ریوتا آبه، اقتصاددان در SMBC سنگاپور، پیش‌بینی کرد که دلار-ین در هفته‌های پیش‌رو در محدوده ۱۴۵-۱۴۹ باقی خواهد ماند تا زمانی که تنش‌ها در خاورمیانه کاهش یابد.

پوند نیز در محدوده 1.3122 دلار ثابت باقی ماند و کاهش 1.9 درصدی هفته گذشته را که شدیدترین افت از اوایل سال 2023 بود، حفظ کرد. هاو پیل، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی انگلستان، روز جمعه اظهار داشت که باید تدریجی به کاهش نرخ بهره پرداخت، یک روز پس از آنکه اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلستان، اعلام کرد که بانک با شدت بیشتری به کاهش هزینه‌های استقراض اقدام خواهد کرد.

دلار نیوزیلند با 0.1 درصد افزایش به 0.6166 دلار رسید و در آستانه تصمیم‌گیری بانک مرکزی نیوزلند (RBNZ) در روز چهارشنبه، روند کاهش یک هفته‌ای را متوقف کرد. انتظارات برای کاهش بزرگ نیم درصدی به دلیل ادامه کاهش نرخ بهره که از ماه اوت آغاز شده است، در حال افزایش است تا نرخ بهره را از سطوح بالای 15 سال کاهش دهد.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار