پنج نکته اصلی برای رصد بازارها در هفته آینده
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 5 دقیقه
در هفته پیش رو، نتایج مالی و آمار خردهفروشی ایالات متحده به دقت مورد توجه قرار خواهد گرفت تا نشانههایی از قدرت اقتصاد و تأثیر احتمالی آن بر نرخهای بهره فدرال رزرو شناسایی شود. پیشبینی میشود که بانک مرکزی اروپا یک دوره دیگر کاهش نرخ بهره را اعلام کند، در حالی که چین نیز آمار رشد سه ماهه سوم را منتشر خواهد کرد. علاوه بر این، قیمت نفت به نظر میرسد که همچنان ناپایدار خواهد بود و تقاضا تحت تأثیر اختلالات و تنشهای ژئوپلیتیکی قرار دارد. در ادامه، آنچه در هفته آینده در بازارها انتظار میرود، ارائه شده است:
1. **نتایج مالی Q3**
فصل گزارشدهی نتایج مالی از روز جمعه آغاز شد و سهام بانکهای JPMorgan (NYSE:JPM) و Wells Fargo (NYSE:WFC) به دلیل پیشی گرفتن از پیشبینیها افزایش قابل توجهی داشتند.
در هفته آینده، بانکهای بزرگتری نظیر بانک آمریکا (NYSE:BAC) و سیتی گروپ (NYSE:C) در روز سهشنبه گزارشهای مالی خود را منتشر خواهند کرد، در حالی که نتفلیکس (NASDAQ:NFLX) نیز پس از پایان بازار روز پنجشنبه به ارائه نتایج خود میپردازد.
سرمایهگذاران به دقت نتایج نتفلیکس را رصد خواهند کرد، به ویژه این که آیا این سرویس استریم توانسته است مشتریان جدیدی جذب کند یا برعکس، مشتریان خود را از دست داده و این مورد با چه سرعتی رخ داده است. این اطلاعات میتواند بینش مهمی در مورد سلامت هزینههای مصرفکننده ارائه دهد.
شرکتها نیاز دارند تا انتظارات خود از رشد سود را در گزارشهای خود افزایش دهند تا از ارزیابیهای بازار سهام که بالاتر از میانگین تاریخی قرار دارد، حمایت کنند. تحلیلگران UBS در یادداشتی روز جمعه به این نکته اشاره کردند که نتایج Q3 باید تأییدکننده ثبات رشد سود در شرکتهای بزرگ باشد. اکنون که فدرال رزرو چرخه کاهش نرخ خود را آغاز کرده است، انتظار میرود که اقتصاد با کاهش هزینهها در زمینههایی نظیر بدهی کارتهای اعتباری و وامهای تجاری، رونق بیشتری بگیرد.
2. **دادههای ایالات متحده و اظهارات فدرال رزرو**
بازارها روز پنجشنبه بهروزرسانی دیگری از وضعیت سلامتی مصرفکننده آمریکایی دریافت خواهند کرد و سرمایهگذاران امیدوارند که دادههای خردهفروشی اطلاعات بیشتری در مورد اقتصاد که به طور غیرمنتظرهای مقاوم به نظر میرسد، ارائه کنند.
دادههای قوی اخیر از بازار کار سرمایهگذاران را بر آن داشته است تا شرطبندیهای خود در مورد نیاز فدرال رزرو به کاهش نرخ بهره در ماههای آینده را مورد بازنگری قرار دهند، و انتظار میرود که آمار خوب خردهفروشی این روند را تقویت کند و شواهدی از قدرت اقتصادی در یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان ارائه نماید.
علاوه بر این، سرمایهگذاران در روزهای آینده فرصتی خواهند داشت تا نظرات چندین مقام فدرال رزرو را از جمله کریستوفر والر، نیل کشکاری و مری دالی بشنوند.
**3. کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا**
بانک مرکزی اروپا (ECB) در نظر دارد در روز پنجشنبه، نرخ بهره را یک چهارم درصد دیگر کاهش دهد. این اقدام از زمانی که سیاستگذاران و ناظران بازار در آخرین جلسه خود در ماه سپتامبر این موضوع را رد کردند، مورد توجه قرار گرفته است.
از آن زمان، نشانههایی از کند شدن رشد اقتصادی و کاهش فشارهای قیمتی دیده شده است که ضرورت کاهش سریعتر نرخ بهره برای حمایت از اقتصاد منطقه را بیشتر کرده است.
برخی تحلیلگران معتقدند که این اقدام میتواند روندی از کاهشهای متوالی نرخ بهره را به همراه داشته باشد. تحلیلگران دویچه بانک در یادداشتی که روز جمعه منتشر شد، اشاره کردند که کاهشی دیگر در ماه اکتبر میتواند بسیار مؤثر باشد. این اولین کاهش متوالی در چرخه کنونی، نشاندهنده تغییر به سمت تسهیل سریعتر سیاستهای پولی خواهد بود. با این حال، سطح بالای عدم قطعیت کلان به این معنی است که با وجود تغییر رویکرد، انتظار نمیرود بانک مرکزی اروپا از سیاست «وابسته به دادهها و جلسه به جلسه» فاصله بگیرد.
**4. تولید ناخالص داخلی چین**
دادههای تولید ناخالص داخلی سه ماهه سوم چین که قرار است روز جمعه منتشر شود، بخشی از یک هفته پربار برای اطلاعات اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود.
با وجود عملکرد ضعیف در سه ماهه دوم و انتظار بهبودی جزئی در سه ماهه سوم، سیاستگذاران ابراز اطمینان کردهاند که به هدف رشد سالانه حدود 5 درصد دست خواهند یافت.
سرمایهگذاران ممکن است نسبت به بدبینیهای موجود غفلت کنند، با توجه به اقدامات محرک تهاجمی اخیر پکن که باعث رسیدن سهام به رکوردهای جدید شد. اگرچه ممکن است برخی از تمایل اولیه برای سرمایهگذاری کاهش یافته باشد، اما جزئیات بیشتر در مورد حمایت مالی میتواند به تحریک دوباره بازار کمک کند.
علاوه بر تولید ناخالص داخلی، چین اطلاعات مربوط به تجارت، قیمت مسکن و خردهفروشی را نیز منتشر خواهد کرد که برای سیاستگذاران بینشی در خصوص چالشهای پایان سال فراهم میآورد.
**5. قیمت نفت**
قیمت نفت در روز جمعه کاهش یافت، اما برای دومین هفته متوالی با افزایش مواجه شد، زیرا سرمایهگذاران به ارزیابی عواملی چون اختلالات احتمالی عرضه در خاورمیانه و تأثیر طوفان میلتون بر تقاضای سوخت در فلوریدا پرداختند.
در این هفته، هر دو معیار قیمت نفت بیش از 1 درصد افزایش داشتهاند، زیرا بازارها به انتظار پاسخ اسرائیل به حمله موشکی گسترده ایران نشستهاند. ایران در تاریخ 1 اکتبر بیش از 180 موشک به سمت اسرائیل شلیک کرد و احتمال انتقامگیری از تأسیسات نفتی این کشور را افزایش داد.
فلوریدا که پس از دومین طوفان بزرگ خود در دو هفته گذشته، تلاش برای بهبودی را آغاز کرده است، به کاهش قابل توجه مصرف سوخت دچار شده است. این ایالت که سومین مصرفکننده بزرگ بنزین در ایالات متحده است، فاقد پالایشگاهها بوده و به واردات از دریا وابسته است.