ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

آیا قدرت دلار ( DXY ) به فشار بر طلا خواهد افزود؟

 تأثیر پیروزی ترامپ و سیاست‌های فدرال رزرو بر احساسات بازار

دلار آمریکا با پیروزی ترامپ و کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، هفته‌ای پر نوسان را به پایان رساند. شاخص دلار آمریکا (DXY) پس از رسیدن به بالاترین سطح 105.441 و پایین‌ترین سطح 103.373، در نهایت با 0.61 درصد افزایش در سطح 104.951 بسته شد. این رشد قوی ناشی از گمانه‌زنی‌های جدید در مورد سیاست‌های اقتصادی ترامپ و کاهش نرخ فدرال رزرو بود. بازارها با بررسی سیاست‌های ممکن ترامپ، همچون افزایش تعرفه‌ها و مقررات‌زدایی، به تنظیم مجدد چشم‌اندازهای تورمی پرداخته و این امر موجب تقویت دلار شد. رشد دلار به‌ویژه در زمینه فشارهای تورمی قابل توجه است که می‌تواند بر مسیر نرخ‌های آینده فدرال رزرو تأثیر بگذارد.

سیاست‌های ترامپ سبب تقویت دلار شد
کسب قدرت دلار در میانه هفته با انتخاب ترامپ شدت گرفت، حيث معامله‌گران به احتمال کاهش مالیات، مقررات‌زدایی و تعرفه‌ها به منظور افزایش رشد، اما با پتانسیل ایجاد تورم، واکنش نشان دادند. با این حال، با آغاز فروش برخی از دارایی‌ها، این رشد تعدیل شد و DXY در زیر اوج هفتگی خود بسته شد. تحلیلگران هشدار می‌دهند که عدم قطعیت جدی در مورد میزان تبدیل شعارهای کمپین ترامپ به سیاست‌های واقعی وجود دارد که باعث ظهور گمانه‌زنی در بازارها شده است. مارک چندلر، استراتژیست ارشد بازار در بنوکبرن گلوبال فارکس، به “نوسانات قابل توجه” اشاره می‌کند که نشان‌دهنده عدم اطمینان است و معامله‌گران در حال انتظار جزئیات بیشتر از سیاست‌های آینده ترامپ هستند.

کاهش نرخ فدرال رزرو بر چشم‌انداز اقتصادی تأثیر می‌گذارد
در روز پنج‌شنبه، فدرال رزرو نرخ بهره را 25 واحد پایه کاهش داد و به محدوده هدف 4.50 تا 4.75 درصد رساند که دومین کاهش متوالی است. رئیس فدرال، جروم پاول، موضعی منعطف اتخاذ کرد و بیان کرد که تصمیمات آینده به جای یک مسیر از پیش تعیین شده، به داده‌های اقتصادی در حال تغییر و سیگنال‌های تورمی بستگی دارد.

ابزار FedWatch گروه CME احتمال 65 درصد کاهش مجدد نرخ در دسامبر را نشان می‌دهد که در مقایسه با 83 درصد هفته گذشته کاهش یافته است. این تغییر به دلیل تأثیر شرایط تورمی بالقوه تحت دولت ترامپ بر روی ذهنیت معامله‌گران است. پاول همچنین تأکید کرد که نتایج انتخابات به تغییر فوری در سیاست‌ها منجر نخواهد شد، اما تغییر در چشم‌انداز تورم را تأیید کرد.

ارزهای جهانی تحت فشار قرار دارند

در پی ابهامات سیاسی در آلمان پس از فروپاشی ائتلاف اولاف شولتز، صدراعظم این کشور، ارزش دلار در برابر سایر ارزها افزایش یافته است. به‌ویژه، یورو با کاهش 1.05 درصدی به 1.0717 دلار رسید. در عین حال، ین اندکی افزایش پیدا کرد، اما تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که نوسانات نرخ بهره بین ایالات متحده و ژاپن ممکن است سبب تضعیف ین شود و احتمالاً افزایش نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن را در پی خواهد داشت. همچنین، یوان چین با کاهش مواجه شد، زیرا طرح تثبیت بدهی 1.4 تریلیون دلاری پکن باعث ناامیدی در بازارها شد و تأثیر منفی بر دلار استرالیا، که به‌عنوان نماینده‌ای از یوان شناخته می‌شود، داشت.

پیش‌بینی بازار: دلار همچنان در جهت کسب سود پیشتاز است

از آنجا که چشم‌انداز دلار همچنان صعودی باقی مانده است، این رشد به‌واسطه موضع محتاطانه فدرال رزرو و پیش‌بینی سیاست‌های تورمی دولت ترامپ تقویت می‌شود.

با این حال، داده‌های مربوط به قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده که به‌زودی ارائه می‌شود، احتمالاً انتظارات فدرال رزرو را پیش از نشست دسامبر آن تحت تأثیر قرار خواهد داد. در حالی که دلار در موقعیت قوی خود باقی مانده است، عدم‌قطعیت‌های مربوط به سود و سیاست ممکن است نوساناتی را در کوتاه‌مدت ایجاد کند، زیرا بازارها منتظر دریافت سیگنال‌های واضح‌تری از سیاست‌های فدرال رزرو و دولت ترامپ هستند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار