ثبات قیمت نفت متأثر از وضعیت سوریه و محرکها ی اقتصادی چین
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 2 دقیقه
قیمت نفت بهواسطه نگرانیهای ناشی از وضعیت سوریه و حمایت چین از بستههای تحریکی ثابت مانده است.
در روز سهشنبه، قیمت نفت تغییر چندانی نکرد، زیرا نگرانیها درباره پیامدهای سرنگونی رئیسجمهور سوریه کاهش یافت و بازار به محرکهای اقتصادی چین توجه نشان داد که میتواند تقاضا را از سوی بزرگترین خریدار نفت خام دنیا افزایش دهد.
بهای معاملات آتی نفت برنت در ساعت ۱۴:۰۸ به وقت گرینویچ تنها ۱ سنت یا ۰.۰۱ درصد کاهش داشت و به ۷۲.۱۳ دلار در هر بشکه رسید. همچنین، وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۱۱ سنت یا ۰.۱۶ درصد افزایش یافت و به ۶۸.۴۸ دلار رسید. هر دو معیار در روز دوشنبه بیش از ۱ درصد افزایش را تجربه کرده بودند.
در سوریه، شورشیان در تلاش بودند تا دولت جدیدی تشکیل دهند و نظم را پس از برکناری بشار اسد برقرار کنند، در حالی که بانکها و بخش نفت این کشور از روز سهشنبه فعالیتهای خود را از سر خواهند گرفت.
یپ جون رونگ، استراتژیست بازار در IG، بیان کرد: “به نظر میرسد تنشها در خاورمیانه مهار شده است و این موضوع باعث شده فعالان بازار برای ریسکهای بالقوه کمتری که ممکن است منجر به اختلالات عمده در عرضه نفت شوند، قیمتگذاری کنند.”
اگرچه سوریه یک تولیدکننده بزرگ نفت محسوب نمیشود، اما بهدلیل موقعیت استراتژیک خود و روابط نزدیک با روسیه و ایران اهمیت دارد.
انتقال قدرت که بهدنبال ۱۳ سال جنگ داخلی انجام شد و به بیش از ۵۰ سال حکومت خانواده اسد پایان داد، نگرانیهایی درباره بیثباتی منطقهای را ایجاد کرده است.
در صورتی که فدرال رزرو آمریکا در تاریخ ۱۷ تا ۱۸ دسامبر نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه کاهش دهد، قیمت نفت ممکن است افزایش یابد، که میتواند تقاضای نفت در بزرگترین اقتصاد جهان را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، معاملهگران در انتظار هستند تا ببینند آیا دادههای تورم این هفته میتواند بر این روند تأثیر بگذارد یا خیر.
همچنین گزارشها حاکی از آن است که چین در سال ۲۰۲۵ سیاستهای پولی «بهاندازه سست» را اتخاذ خواهد کرد تا رشد اقتصادی را تحریک کند. این اقدام بهعنوان اولین کاهش موضع چین در ۱۴ سال گذشته محسوب میشود، هرچند جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است.
واردات نفت خام چین نیز برای اولین بار در هفت ماه گذشته بهطور سالانه رشد کرد و در ماه نوامبر نسبت به سال گذشته افزایش را نشان داد.
تاماس وارگا از کارگزار نفت PVM اشاره کرد که این افزایش بیشتر ناشی از ذخیرهسازی بوده تا بهبود تقاضا. وی افزود: «اقتصاد تنها با بهبود احساسات و مخارج مصرفکننده، و افزایش تقاضای کل داخلی که با رشد سالم تورم مصرفکننده منعکس میشود، تحریک خواهد شد.»