دلار تحت حمایت در سایه افزایش نرخ های بلندمدت ایالات متحده
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
دلار به دلیل افزایش نرخهای بلندمدت ایالات متحده در وضعیت ثابتی قرار دارد. در روز سهشنبه، دلار نزدیک به اوجهای اخیر خود باقی ماند، در حالی که انتظار میرود در ایالات متحده کاهش نرخ بهره رخ دهد و معاملهگران پیشبینیهای بلندمدت خود را افزایش دادهاند.
یورو در برابر دلار با چالشهایی مواجه است و به سمت کاهش 5 درصدی در سال جاری پیش میرود. این ارز در نشست آسیایی به قیمت 1.0509 دلار معامله شد و تحت تأثیر تصمیمات آتی فدرال رزرو در یک الگوی نگهداری قرار دارد. شکاف بین بازدهی دهساله ایالات متحده و آلمان به 216 واحد پایه افزایش یافته که در سه ماه گذشته نزدیک به 70 واحد پایه رشد کرده است.
ین نیز پس از شش روز فروش متوالی در سطح 154.06 در برابر دلار ثابت باقی ماند، چرا که بازارها شانس افزایش نرخ بهره در ژاپن را به نفع تصمیم احتمالی در ژانویه تعدیل کردهاند.
فدرال رزرو قرار است در روز چهارشنبه تصمیم خود در مورد نرخ بهره را اعلام کند. طبق معاملات آتی نرخ بهره، احتمال کاهش نرخ بهره در حال حاضر 94 درصد برآورد میشود، اگرچه بر اساس نظرسنجیهای انجام شده از مدیران خرید S&P Global، فعالیتهای بخش خدمات به بالاترین سطح خود در سه سال اخیر رسیده است.
پیشبینیهای شاخص تولید ناخالص داخلی از سوی فدرال رزرو آتلانتا برای سهماه پایانی سال بر روی 3.3 درصد قرار دارد. این نشاندهنده قدرت اقتصاد و تأثیر آن بر افزایش بازدهی و حمایت از دلار است، چرا که معاملهگران تصور میکنند تنظیمات خنثی در نرخها ممکن است بالاتر از انتظارات اولیه باشد.
متوسط پیشبینی نرخ بهره بلندمدت مقامات فدرال رزرو در سپتامبر 2.9 درصد بوده است. بازار نیز تقریباً هیچ احتمالی برای کاهش نرخها تا دسامبر سال آینده در نظر نمیگیرد و تنها 30 درصد از احتمال کاهش نرخ بهره صندوقهای فدرال رزرو تا پایان سال 2025 به زیر 3.75 درصد پیشبینی شده است.
برنت دانلی، رئیس اسپکترا مارکتز، بیان کرد: «به نظر میرسد فدرال رزرو در حال حاضر نگران افزایش مجدد تورم است، زیرا ترکیب سیاستهای ناپایدار و قیمتهای چسبنده، زمینههای متعددی را برای بازگشت تورم در سال 2025 فراهم میکند.
بنابراین، اعتقاد دارم که فدرال رزرو رویکردی بسیار محتاطانه در پیش خواهد گرفت و بر زبانی تأکید خواهد کرد که نشاندهنده نگرانی درباره تورم و نرخ خنثی بالاتر باشد.
در همین حال، بانکهای مرکزی ژاپن، انگلستان و Norges نیز این هفته جلسهای خواهند داشت و انتظار میرود که در روز پنجشنبه تصمیم به توقف اتخاذ کنند، در حالی که Riksbank احتمالاً نرخ بهره را 50 واحد پایه کاهش خواهد داد.
دلار استرلینگ روز دوشنبه پس از پیشبینی فعالیتهای تجاری مبنی بر افزایش قیمتها در بریتانیا بهبود یافت. همچنین، دادههای نیروی کار که روز سهشنبه منتشر خواهند شد، به فشار افزایشی بر دستمزدها افزوده و این موضوع را برای بانک مرکزی به مسئلهای حیاتی تبدیل کرده است. آخرین نرخ خرید استرلینگ به 1.2680 دلار رسید.
دلار کانادا، که به دلیل کاهش نرخهای بهره و تهدید تعرفههای ایالات متحده تحت فشار قرار داشت، روز دوشنبه به پایینترین سطح خود در 4 و نیم سال گذشته سقوط کرد، چرا که استعفای ناگهانی وزیر دارایی، کریستیا فریلند، فشار بیشتری بر دولت نامحبوب وارد آورد.
دلار استرالیا و نیوزلند نیز در نزدیکترین سطح پایین سال جاری قرار دارند، اما به واسطه دادههای منفی اخیر اقتصادی چین از هر گونه فروش بیشتر محافظت شدهاند، چرا که بازارها بر این باورند که هزینههای دولتی میتواند به آنها کمک کند.
استرالیا با 0.2 درصد کاهش به 0.6356 دلار رسید و دلار نیوزلندی به 0.5769 دلار کاهش یافت. همچنین نیوزلند پیشبینی خود برای انتشار اوراق قرضه در چند سال آینده را افزایش داد.
یوان چین به نرخ 7.2845 در هر دلار ثابت باقی ماند، در حالی که انتظارات نامطلوب در خصوص رشد اقتصادی چین، بازده اوراق قرضه 10 ساله را به نزدیکی پایینترین حد خود نزدیک کرد.
رهبران چین هفته گذشته توافق کردند که کسری بودجه را به رکورد 4 درصد تولید ناخالص داخلی در سال آینده برسانند و در عین حال هدف رشد اقتصادی را حدود 5 درصد حفظ کنند، به گفته دو منبع آگاه که با رویترز گفتوگو کردهاند.»