رسیدن قیمت نفت به نزدیکی بالاترین سطح خود در چهار ماه اخیر
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
با توجه به تأثیر تحریمهای جدید بر روسیه، قیمت نفت به نزدیکی بالاترین سطح خود در چهار ماه اخیر رسیده است.
در روز سهشنبه، هرچند قیمت نفت کاهش یافت، اما همچنان در نزدیکی بالاترین حد خود قرار داشت؛ تحریمهای جدید ایالات متحده بر روی نفت روسیه همچنان موضوع اصلی توجه بازارها قبل از انتشار آمار تورم در آمریکا بود.
معاملات آتی نفت برنت تا ساعت ۷:۴۶ به وقت گرینویچ با ۵۳ سنت یا ۰.۷ درصد کاهش به ۸۰.۴۸ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) با ۴۴ سنت یا ۰.۶ درصد کاهش به ۷۸.۳۸ دلار در هر بشکه رسید.
پس از آنکه وزارت خزانهداری ایالات متحده روز جمعه تحریمهایی را علیه گازپروم و سورگوت نفت گاز و همچنین ۱۸۳ کشتی تحت عنوان “ناوگان سایه” نفتکشهای روسیه اعلام کرد، قیمتها ۲ درصد افزایش یافت.
بنا بر گفتههای Yeap Jun Rong، استراتژیست بازار IG، تحریمهای نفتی روسیه به عنوان عامل اصلی نوسانات قیمت نفت در هفته گذشته عمل کرده و همراه با دادههای اقتصادی قوی از ایالات متحده، تعادل عرضه و تقاضا را تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: “از ابتدای سال، قیمتها نزدیک به ۱۰ درصد افزایش یافته و این موجب شده تا برخی از سودها در پی خطرات ناشی از انتشار دادههای تورم افزایش یابد.”
شاخص قیمت تولیدکننده ایالات متحده (PPI) امروز منتشر خواهد شد و اطلاعات مربوط به شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) نیز در روز چهارشنبه اعلام میشود. هرگونه افزایش تورم بالاتر از ۰.۲ درصد پیشبینی شده، میتواند خطراتی برای کاهش بیشتر نرخ بهره فدرال رزرو در سال جاری ایجاد کند. نرخ بهره پایینتر معمولاً موجب تحریک رشد اقتصادی میشود که میتواند تقاضا برای نفت را افزایش دهد.
Yeap افزود: “افزایش اخیر به بالاترین سطح سه ماهه نشاندهنده بهبود روحیه بازار است، اما در حالی که فشارهای نزولی کاهش یافته، هنوز به کاتالیزور قویتری برای ایجاد روند صعودی نیاز است.”
تحلیلگران انتظار دارند که تحریمهای جدید تأثیر قابل توجهی بر قیمت نفت روسیه داشته باشد، اما تأثیر فیزیکی آن ممکن است کمتر باشد. بهعنوان مثال، تحلیلگران ING در یادداشتی اشاره کردند که این تحریمها میتواند ۷۰۰ هزار بشکه در روز عرضه را از بازار حذف کند، که مازاد پیشبینی شده ما برای امسال را از بین میبرد.
با این حال، کاهش واقعی جریان نفت احتمالاً کمتر خواهد بود، چراکه روسیه و خریداران راههایی برای دور زدن این تحریمها پیدا میکنند، و این امر فشار بیشتری بر کشتیهای غیرتحریمی در ناوگان سایه خواهد آورد.
عدم قطعیت در تقاضا از سوی خریدار اصلی، چین، میتواند تأثیر عرضه محدودتر را کاهش دهد. دادههای رسمی اعلام شده در روز دوشنبه نشان داد که واردات نفت خام چین در سال ۲۰۲۴ برای نخستین بار در دو دهه اخیر، خارج از زمان همهگیری کووید-۱۹ کاهش خواهد یافت.
فیلیپ جونز لوکس از شرکت Sparta Commodities اظهار داشت: “انتظار میرود تحریمهای جدید بر روی نفتکشهای روسیه تأثیر بگذارد، اگرچه بازیگران کلیدی در چین و هند همچنان در حال ارزیابی وضعیت قانونی و راهحلهای ممکن هستند.