نوسان بازار سهام آسیا در پی سیگنالهای متناقض
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
سهام آسیایی در پی سیگنالهای متناقض درباره تعرفههای ترامپ با نوسان مواجه شدند.
پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در اولین روز ریاستجمهوری خود تعرفههای سنگینی بر چین وضع نکرد، اما همچنان احتمال اعمال تعرفههای آتی را مطرح کرد، بازارهای سهام آسیا شاهد نوسانات زیادی بودند.
داراییهای ریسکمحور با افزایش نوسانات مواجه شدند زیرا سرمایهگذاران هنوز در مورد سیاستهای ترامپ مردد بودند. رئیسجمهور آمریکا در روز نخست خود، مجموعهای از دستورات اجرایی را شامل فرمانهایی برای افزایش تولید نفت و تعویق ممنوعیت اپلیکیشن TikTok امضا کرد.
معاملات آتی شاخص سهام ایالات متحده در بازارهای آسیایی به طور نسبی مثبت بود، اما با مشخص شدن برنامههای ترامپ برای اعمال تعرفه بر چین، مکزیک و کانادا، نوسانات بیشتری را تجربه کرد.
سهام آسیایی آغاز ضعیفی را برای سال 2025 داشت، هرچند در جلسات اخیر به این امید که تعرفههای ترامپ به آن شدت که ابتدا پیشبینی میشد نخواهد بود، برخی از موقعیتهای خود را بهبود بخشیدند. عدم اطمینان در مورد تعرفهها همچنان ادامه دارد و این امر سرمایهگذاران را در حالت احتیاط نگه داشته است.
شاخصهای CSI 300 و شانگهای کامپوزیت چین کمی کاهش یافتند، در حالی که شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ 0.8 درصد افزایش را ثبت کرد. شاخص ASX 200 استرالیا 0.6 درصد رشد داشت، در حالی که شاخص Straits Times سنگاپور 0.6 درصد کاهش یافت. همچنین، شاخص KOSPI کره جنوبی 0.3 درصد سقوط کرد و معاملات آتی برای شاخص Nifty 50 هند به ریزش منفی اشاره داشت.
در نخستین روز ریاست جمهوری خود، ترامپ هیچ تعرفه تجاری بر چین، مکزیک و کانادا—سه کشوری که اخیراً مورد انتقاد وی قرار گرفته بودند—اعمال نکرد، اما به نظر میرسد که تعرفههای بیشتری در دستور کار باشد.
ترامپ اخیراً نشان داده است که در حال بازنگری در سیاستهای تجاری ایالات متحده است، به ویژه با اتخاذ تعرفههای ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک.
همچنین، ترامپ دستوری را امضا کرده که در آن تأکید بر اولویت سیاست تجاری “آمریکا اول” شده و از آژانسهای فدرال خواسته شده تا ضمن بررسی رویههای ناعادلانه تجاری سایر کشورها، توافقنامههای تجاری فعلی را نیز مورد بازبینی قرار دهند.
دستورات ترامپ به افزایش نگرانیها مبنی بر احتمال اعمال تعرفههای بالاتر علیه اقتصادهای بزرگ، به ویژه چین، دامن زده است؛ این در حالی است که وی هفته گذشته گفتگویی مثبت با همتای چینی خود، شی جینپینگ، داشته است.
افزایش تعرفههای تجاری ممکن است به اختلال در تجارت جهانی منجر شود و همچنین میتواند واکنشهای تلافیجویانهای از سوی اقتصادهای بزرگ به دنبال داشته باشد و به احتمال وقوع یک جنگ تجاری جهانی میان ایالات متحده و سایر اقتصادهای بزرگ دامن بزند.
با این حال، در آسیا پیشبینی میشود که چین اقداماتی را برای تحریک رشد محلی در پاسخ به جنگ تجاری با ایالات متحده انجام دهد. در مورد بازار ژاپن، سهام این کشور در روز سهشنبه کمی نوساناتی داشتند و سرمایهگذاران در انتظار نشست بانک مرکزی ژاپن در اواخر هفته محتاطتر عمل کردند.
انتظار میرود که بانک مرکزی ژاپن (BOJ) احتمالاً نرخهای بهره را در این هفته افزایش دهد، چراکه مقامات اخیراً این احتمال را مطرح کردهاند.در حالی که نرخهای بهره بالاتر میتواند فشار بیشتری بر بازارهای ژاپن وارد کند، اما نشاندهنده افزایش اعتماد بانک مرکزی ایالات متحده به اقتصاد ژاپن است که میتواند برخی بخشهای داخل کشور را جذابتر کند. با این وجود، تقویت ین و گمانهزنیها پیرامون افزایش نرخ بهره ممکن است فشارهایی بر بخشهای وابسته به صادرات وارد کند.