افزایش ارزش دلار در سایه طرحهای تعرفهای ترامپ
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
دلار در روز چهارشنبه بهواسطه عدم اطمینان در مورد برنامههای تعرفهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، بهطور جزئی افزایش یافت. ترامپ در اظهارات اخیر خود اعلام کرد که دولت وی در حال بررسی اعمال تعرفه 10 درصدی بر کالاهای وارداتی از چین از اول فوریه است؛ همچنین، ذکر کرد که مکزیک و کانادا با تعرفههای حدود 25 درصدی مواجه خواهند شد.
ترامپ همچنین از برنامههایی برای اعمال تعرفه بر واردات اروپایی صحبت کرد، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد. علیرغم این تهدیدات، فقدان برنامههای مشخص از ابتدای ریاستجمهوری ترامپ باعث کاهش 1.2 درصدی ارزش دلار در برابر سبدی از همتایانش در ابتدای هفته شد. در روز سهشنبه، دلار توانست بدون تغییر باقی بماند و پس از ناکامی در تلاش برای بازگشت ثابت، به پایان رسید. مقامات آمریکایی تأکید کردند که هرگونه مالیات جدید بهصورت سنجیده و حسابشده اعمال خواهد شد.
شاخص دلار که ارزش آن را در برابر شش رقیب اصلی ردیابی میکند، تا ساعت 06:25 GMT به 108.14 ثابت ماند. دلار با 0.23 درصد افزایش به 155.87 ین رسید، در حالیکه یورو 0.17 درصد کاهش داشت و به 1.0410 دلار رسید و پوند نیز 0.13 درصد کاهش یافت و به 1.2343 دلار رسید.
تونی سیکامور، تحلیلگر IG، بیان کرد که با وجود تهدید ترامپ مبنی بر اعمال تعرفههای گمرکی تا 25 درصد بر مکزیک و کانادا، وی از اجرای این تعرفهها خودداری کرده است. تصمیم ترامپ برای عدم تعیین چین بهعنوان هدف، نشانهای از رویکرد محافظهکارانهتر وی نسبت به تعرفهها محسوب میشود، که میتواند خطرات تورم و اقدامات احتمالی جنگطلب فدرال رزرو را کاهش دهد.
معاملهگران پیشبینی میکنند که نرخ بهره فدرال رزرو تا ماه جولای یک چهارم واحد کاهش یابد و کاهش دیگری تا پایان سال بهعنوان یک احتمال مورد بررسی قرار گیرد. دلار کانادا نیز پس از یک هفته نوسانی که باعث کاهش ناگهانی آن به 1.4520 دلار کانادا شد، بهطور تقریبی 0.1 درصد کاهش یافت. این نوسانات بهدلیل فشار ناشی از کاهش تورم در ماه گذشته بوده است.
پزو مکزیک حدود 0.15 درصد کاهش یافت و به 20.6430 در هر دلار رسید، در حالیکه یوان چین در معاملات خارجی نزدیک به 0.24 درصد کاهش یافت و به 7.2865 در هر دلار رسید، اگرچه این ارز پس از افزایش به قویترین سطح 11 دسامبر به 7.2530 در روز سهشنبه، دچار کاهش شد.
آلوین تان، رئیس استراتژی آسیا FX در RBC Capital Markets، اظهار داشت که تعرفه 10 درصدی بر واردات چین، نسبت به نرخ 60 درصدی که در طول کارزاری خود به آن اشاره کرده بود، بسیار کمتر است. وی اضافه کرد که بهنظر میرسد ترامپ در اقدامات اولیه خود به دنبال حمایتگرایی تجاری حداکثری نیست و این امر به موضعگیری برای مذاکرات تجاری اشاره دارد.
بهطور کلی، این تحولات نشاندهنده احتمال ادامه کاهش ارزش دلار آمریکا است. در دیگر بازارها، دلار نیوزیلند پس از اینکه رشد تورم در سه ماهه چهارم به 2.2 درصد سالانه رسید، 0.42 درصد کاهش یافت و به 0.5655 دلار رسید، که این میزان در محدوده هدف بانک مرکزی برای 1 تا 3 درصد محسوب میشود. معاملهگران در حال حاضر 65 درصد احتمال میدهند که بانک مرکزی در جلسه سیاستگذاری بعدی خود در فوریه، نرخها را نیم درصد کاهش دهد.
جیمز نایوتون، فروشنده ارشد FX در شرکت Convera، اعلام کرد که “کاهش مجدد CPI و روند نرمالسازی نرخها در حال تغییر است” که میتواند بر دلار کیوی تأثیر منفی بگذارد. همچنین، دلار استرالیا با 0.24 درصد کاهش به 0.6258 دلار رسید.