
سقوط ارزهای آسیایی همزمان با جهش دلار پس از اعمال تعرفههای ترامپ
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
روز دوشنبه، ارزهای آسیایی بهشدت تضعیف شدند، درحالیکه یوان چین در معاملات برونمرزی به پایینترین سطح تاریخی خود نزدیک شد. این سقوط پس از آن رخ داد که دلار آمریکا در پی اعمال تعرفههای تجاری جدید از سوی رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، جهش کرد. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.
ارزهای منطقهای در میان موجی از فروش گسترده داراییهای پرریسک سقوط کردند؛ این روند پس از آن شکل گرفت که ترامپ طی آخر هفته اعلام کرد بر واردات از کانادا و مکزیک ۲۵ درصد و بر کالاهای چینی ۱۰ درصد تعرفه اعمال خواهد شد.
در واکنش به این تصمیم، هر سه کشور وعده تلافی دادند، که نشاندهنده آغاز دور جدیدی از جنگ تجاری جهانی است.
سقوط گسترده ارزهای آسیایی
در این میان، ارزهای آسیایی که بیشترین وابستگی را به تجارت جهانی دارند، بدترین عملکرد را از خود نشان دادند. نرخ برابری دلار سنگاپور (USD/SGD) ۰.۸ درصد افزایش یافت، درحالیکه دلار استرالیا (AUD/USD) با افتی ۱.۸ درصدی به پایینترین سطح خود در پنج سال اخیر سقوط کرد.
همچنین، وون کره جنوبی (USD/KRW) با رشد ۰.۹ درصدی همراه شد و روپیه هند (USD/INR) با ۰.۴ درصد افزایش به رکورد جدید ۸۶.۹۲۰ رسید.
ین ژاپن در مقایسه با دیگر ارزهای منطقه، افت کمتری را تجربه کرد؛ این امر ناشی از سیاستهای انقباضی بانک مرکزی ژاپن و موقعیت ین بهعنوان یک دارایی امن بود. در نتیجه، جفتارز USD/JPY تنها ۰.۳ درصد افزایش یافت.
علاوه بر تعرفههای جدید ترامپ، انتشار دادههای قوی تورمی در آمریکا نیز بر ارزهای آسیایی فشار مضاعفی وارد کرد. این دو عامل موجب شدند پیشبینیها برای کاهش نرخ بهره در ماههای آینده کاهش یابد.
یوان چین در آستانه کمترین سطح تاریخی در بازار برونمرزی
درحالیکه بازار چین بهدلیل تعطیلات یکهفتهای سال نوی چینی بسته بودند و معاملات رسمی تا روز سهشنبه از سر گرفته نمیشود، ارزش یوان در بازارهای برونمرزی کاهش یافت. نرخ برابری دلار با یوان (USD/CNH) با رشد ۰.۵ درصدی به ۷.۳۵۳۶ رسید.
اعمال تعرفه ۱۰ درصدی از سوی ترامپ بر کالاهای چینی، تهدیدی برای اقتصاد صادراتمحور این کشور محسوب میشود. با این حال، از آنجا که چین در سالهای اخیر وابستگی تجاری خود به آمریکا را کاهش داده است، تحلیلگران معتقدند که تأثیر این تعرفهها ممکن است کمتر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور میشد.
پکن بهشدت از تصمیم ترامپ انتقاد کرد و وعده داد که اقدامات متقابلی را در پاسخ به این تعرفهها اتخاذ خواهد کرد. همچنین، انتظار میرود که چین برای جبران تأثیرات اقتصادی این سیاست، بستههای محرک اقتصادی گستردهای را ارائه دهد.
شاخص مدیران خرید (PMI) که فعالیت اقتصادی بخش خصوصی را نشان میدهد، حاکی از آن است که فعالیت کسبوکارها در چین در ماه ژانویه همچنان ضعیف باقی مانده است. شاخص PMI کایکسین، که وضعیت تولیدات کارخانهای را اندازهگیری میکند، کمتر از سطح مورد انتظار بود، اما همچنان در محدوده رشد باقی ماند.
با این حال، تحلیلگران هشدار دادهاند که اجرای سیاستهای تعرفهای سختگیرانه از سوی ترامپ ممکن است زمینهساز اعمال تعرفههای بالاتر در آینده باشد. تحلیلگران شرکت Wolfe Research پیشبینی کردهاند که رئیسجمهور آمریکا ممکن است در نهایت تعرفههای ۶۰ درصدی تهدیدآمیز خود بر واردات از چین را عملی کند.
جهش دلار؛ تعرفههای ترامپ عامل تورم و کاهش احتمال ریزش نرخ بهره
شاخص دلار و معاملات آتی آن در بازارهای آسیایی حدود ۱.۳ درصد جهش کردند و به بالاترین سطح خود در یک ماه گذشته رسیدند. دلار همچنین بار دیگر به رکورد دو سالهای که در ژانویه به ثبت رسانده بود، نزدیک شد.
با توجه به اینکه تعرفههای جدید ترامپ از روز سهشنبه اجرایی میشوند، انتظار میرود این سیاست باعث افزایش تورم شود، زیرا هزینه این تعرفهها بر دوش واردکنندگان آمریکایی خواهد بود. افزایش فشارهای تورمی، انگیزه فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره را کمتر خواهد کرد و همزمان فشار بیشتری بر اقتصاد آمریکا وارد خواهد ساخت.
بر اساس دادههای منتشرشده در روز جمعه، شاخص قیمت هزینههای مصرف شخصی (PCE) (که معیار ترجیحی فدرال رزرو برای سنجش تورم است) در ماه دسامبر مطابق با انتظارات افزایش یافت. این شاخص اکنون بیشتر از هدف ۲ درصدی سالانه بانک مرکزی آمریکا قرار گرفته است و بر پیشبینیهایی مبنی بر باقیماندن نرخهای بهره در سطوح بالا برای مدت طولانیتر تأثیر گذاشته است.
جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس