ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.
رکورد تاریخی مازاد تجاری ویتنام با آمریکا در سال ۲۰۲۴

رکورد تاریخی مازاد تجاری ویتنام با آمریکا در سال ۲۰۲۴

آمارهای منتشر شدۀ امروز، چهارشنبه 5 فوریه، نشان می‌دهد که مازاد تجاری ویتنام با ایالات متحده در سال گذشته به بالاترین سطح تاریخ خود رسیده است؛ موضوعی که می‌تواند تلاش‌های هانوی را برای دوری از اعمال تعرفه‌های تجاری توسط دولت جدید دونالد ترامپ پیچیده کند. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.

 

این داده‌ها نشان می‌دهد که ویتنام پس از چین، اتحادیه اروپا و مکزیک، چهارمین کشور دارای بالاترین نابرابری تجاری با واشنگتن است. با این حال، کارشناسان معتقدند که تعهدات هانوی برای افزایش واردات از آمریکا و دیگر اقدامات جبرانی ممکن است این کشور را از تحریم‌های احتمالی مصون بدارد.

در همین حال، تعرفه‌های گسترده آمریکا بر تمامی واردات از چین از روز سه‌شنبه اجرایی شد و بلافاصله با واکنش تند پکن روبه‌رو گردید. در همین راستا، ترامپ تهدید کرده است که اتحادیه اروپا نیز هدف تعرفه‌های جدید قرار خواهد گرفت. مکزیک و کانادا نیز که مشمول تعرفه ۲۵ درصدی جدید شده بودند، به مدت ۳۰ روز از این اقدام معاف شدند؛ چراکه وعده دادند کنترل مرزی خود را تقویت کنند.

تمرکز ترامپ بر کسری تجاری و جایگاه ویتنام

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، از زمان پیروزی مجدد در انتخابات درباره ویتنام اظهارنظری نکرده است، اما به گفته دبرا المز، مدیر بنیاد تجاری هینریش در آسیا، او همچنان نسبت به کسری تجاری حساس است که همین امر می‌تواند ویتنام را به هدفی برای اعمال تعرفه‌های جدید تبدیل کند.

طبق جدیدترین آمار دولت آمریکا، مازاد تجاری ویتنام با ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۲۰ درصد افزایش یافته و به رکورد بی‌سابقه‌ای بیش از ۱۲۳ میلیارد دلار رسیده است.

در همین مدت، کسری تجاری آمریکا با چین کمتر از ۶ درصد رشد کرده و به ۲۹۵.۴ میلیارد دلار رسیده که همچنان بسیار پایین‌تر از اوج آن در سال ۲۰۱۸ است. مازاد تجاری اتحادیه اروپا با آمریکا نیز تقریباً ۱۳ درصد افزایش یافته و به ۲۳۵.۵ میلیارد دلار رسیده است، درحالی‌که کسری تجاری آمریکا با مکزیک ۱۲.۵ درصد رشد داشته و به حدود ۱۷۲ میلیارد دلار رسیده که یک رکورد جدید محسوب می‌شود.

سود ویتنام و مکزیک از جنگ تجاری آمریکا با چین

ویتنام و مکزیک از جمله بزرگ‌ترین برندگان جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین در سال‌های گذشته بوده‌اند. بسیاری از تولیدکنندگانی که در چین مستقر بودند، به‌دلیل تعرفه‌های تحمیل‌شده بر پکن از سال ۲۰۱۸ در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، خطوط تولید خود را به این کشورها منتقل کردند تا از هزینه‌های اضافی بگریزند.

ریسک صنعت نیمه‌هادی‌ها برای ویتنام

با وجود افزایش شکاف تجاری، وضعیت ویتنام با سایر صادرکنندگان بزرگ تفاوت دارد، زیرا برخلاف چین، تهدیدی امنیتی برای ایالات متحده محسوب نمی‌شود. به گفته سایاکا شیبا، تحلیلگر ارشد مؤسسه پژوهشی BMI، دولت ترامپ در گذشته از قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین‌المللی (IEEPA) برای اعمال تعرفه بر مکزیک و چین استفاده کرده است، استدلالی که عمدتاً به مسائل مهاجرتی و مواد مخدر مرتبط بود. اما برای ویتنام، مطرح کردن چنین تهدیدی برای امنیت ملی دشوارتر خواهد بود.

با این وجود، شیبا هشدار داد که ویتنام همچنان ممکن است با برخی تعرفه‌های تجاری مواجه شود، اما چنین اقداماتی نیازمند تحقیقات رسمی خواهد بود که به هانوی فرصت می‌دهد تا راه‌هایی برای جلوگیری از آن بیابد.

وی افزود که یکی از حوزه‌های پرریسک برای ویتنام، صادرات نیمه‌هادی‌ها است، زیرا این کشور یکی از تأمین‌کنندگان اصلی نیمه‌هادی‌ها برای بازار آمریکا محسوب می‌شود.

راهبرد ویتنام برای کاهش تنش‌های تجاری با آمریکا

مقامات ویتنامی بارها تأکید کرده‌اند که به‌دنبال یافتن راه‌هایی برای همکاری و مصالحه با واشنگتن هستند. در همین راستا، نخست‌وزیر فام مین چین روز چهارشنبه از مقامات دولتی خواست تا خود را برای مواجهه با پیامدهای احتمالی یک جنگ تجاری جهانی آماده کنند. البته در این دستور، مستقیماً به تهدید اعمال تعرفه‌های جدید علیه ویتنام اشاره‌ای نشده است.

از جمله اقداماتی که می‌تواند به کاهش تنش‌ها کمک کند، افزایش واردات گاز طبیعی مایع (LNG) از آمریکا و کاهش تعرفه‌های وارداتی ویتنام بر محصولات کشاورزی آمریکا مانند سویا، پنبه و گوشت است. شیبا خاطرنشان کرد که کاهش صادرات ویتنام به آمریکا چندان آسان نیست، زیرا بخش عمده‌ای از این کالاها توسط شرکت‌های چندملیتی مانند سامسونگ الکترونیکس و اینتل تولید می‌شود که در داخل ویتنام فعالیت دارند.

 

جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار