
نوسان قیمت نفت تحت تأثیر افزایش ذخایر آمریکا و جنگ تجاری
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
بهای نفت در معاملات روز پنجشنبه در بازارهای آسیایی، با وجود افزایش قیمت فروش نفت عربستان برای ماه مارس، تنها افزایش محدودی را تجربه کرد. این رشد جزئی پس از آن رخ داد که قیمت نفت برنت در معاملات روز گذشته، بزرگترین افت خود را در نزدیک به سه ماه اخیر ثبت کرده بود. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.
در بازارهای جهانی، نفت خام برنت با ۸ سنت افزایش، به ۷۴.۶۹ دلار در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز با ۱۵ سنت رشد، در سطح ۷۱.۱۸ دلار در هر بشکه معامله شد.
کاهش قیمت نفت بهدلیل افزایش ذخایر و کاهش تقاضا
در معاملات روز چهارشنبه، قیمت نفت بیش از ۲ درصد افت کرد که این کاهش عمدتاً به دلیل افزایش ذخایر نفت خام و بنزین آمریکا و نشانههای کاهش تقاضا در بازارهای جهانی بود. علاوه بر این، سرمایهگذاران در حال بررسی تأثیر تعرفههای جدید تجاری میان آمریکا و چین، از جمله محدودیتهای اعمالشده بر محصولات انرژی، هستند.
از زمان ثبت بالاترین سطح قیمتی در ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵، قیمت نفت حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است. تحلیلگران انتظار دارند که نوسانات بازار در هفتههای پیش رو ادامه یابد.
نظر تحلیلگران درباره پیشبینی نوسانات آینده
در یادداشتی که روز پنجشنبه منتشر شد، تحلیلگران مؤسسه BMI اعلام کردند:
ما انتظار داریم که قیمت نفت در هفتهها و ماههای آینده نوسانات شدیدی را تجربه کند، زیرا بازارها در تلاش هستند تا تأثیر سیاستهای جدید تجاری دولت ترامپ، بهویژه تعرفههای اعمالشده، را ارزیابی کنند.
همچنین مؤسسه BMI در تحلیل خود افزود:
درحالیکه برخی از تعرفههای تجاری میتوانند باعث افزایش قیمت نفت شوند، تأثیر کلی این اقدامات احتمالاً نزولی خواهد بود، چرا که این محدودیتها میتوانند رشد اقتصادی جهانی را تحت فشار قرار دهند.
با این حال، افزایش قیمت نفت از سوی آرامکو، غول نفتی عربستان و بزرگترین صادرکننده نفت جهان، تا حدودی از افت بیشتر قیمتها جلوگیری کرد.
تونی سایکمور، تحلیلگر بازار در IG، در این رابطه گفت:
پس از کاهش قیمت شب گذشته و اعلام قیمتگذاری جدید عربستان، برخی از معاملهگران ممکن است در محدوده حمایتی قوی ۷۰ تا ۶۸ دلار اقدام به خرید کنند تا موقعیتهای معاملاتی فروش خود را پوشش دهند.
تحریمهای آمریکا علیه نفت روسیه و واکنش چین
ماه گذشته، آمریکا تحریمهای جدید و سختگیرانهای را علیه تجارت نفت روسیه اعمال کرد که هدف آن، مقابله با کشتیهای سایهای بود که برای دور زدن تحریمهای تجاری استفاده میشوند.
در همین حال، سیاستهای تعرفهای ترامپ علیه چین همچنان ادامه دارد، هرچند این اقدامات تاکنون کمتر از تهدیدهای او در دوران انتخابات بوده است. در واکنش به این سیاستها، چین روز سهشنبه اعلام کرد که تعرفههایی را بر واردات نفت، گاز طبیعی مایع (LNG) و زغالسنگ آمریکا اعمال میکند. با این حال، از آنجا که میزان واردات چین از آمریکا در این حوزه چندان بالا نیست، تأثیر عملی این اقدام محدود خواهد بود.
با توجه به وضعیت کنونی، بازار نفت همچنان درگیر عوامل متضاد است؛ از یکسو، نگرانیهای ژئوپلیتیکی و تحریمهای انرژی میتوانند به افزایش قیمتها دامن بزنند، و از سوی دیگر، رشد ذخایر نفتی و ضعف تقاضا میتوانند مانع از تداوم روند صعودی شوند.
جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس