ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

معاملات ارزی مارجین چیست؟(درس1)

معاملات ارزی مارجین (معاملات تحت پشتوانه سپرده تضمینی)[1] چیست؟

توانایی معامله با پشتوانه مارجین یا سپرده تضمینی، بزرگ‌ترین جذابیت معاملات فارکس تلقی می‌شود.اما ازنظر بسیاری از معامله‌گران فارکس، «مارجین یا سپرده تضمینی[2]» مفهومی بیگانه است و اغلب به‌اشتباه درک می‌شود.در ادامه، بر اساس شخصیت «باب[3]» عملکرد معاملات مارجین را توضیح می‌دهیم.مطمئناً باب اطلاعات زیادی درباره مرغ سرخ‌شده و پوره سیب‌زمینی دارد، اما درباره مارجین و ضریب اهرمی هیچ ایده‌ای ندارد.

معاملات ارزی تحت پشتوانه سپرده تضمینی یا مارجین به شما این امکان را می‌دهد که پوزیشن‌های معاملاتی بزرگ‌تر از موجودی حساب خود باز کنید.در بازار فارکس با اندکی نقدینگی می‌توانید معاملات به‌مراتب بزرگ‌تری انجام دهید.و درنهایت تنها با تغییرات جزئی قیمت در جهت دلخواهتان، این امکان را دارید که به سودهای کلان دست‌یابید.اما ازآنجاکه اکثر معامله‌گران تازه‌وارد نمی‌دانند در حال انجام چه‌کاری هستند، معمولاً متضرر می‌شوند.

به‌احتمال‌زیاد، قیمت تغییر می‌کند، اما برخلاف جهت دلخواه آنها حرکت می‌کند.درست مثل اتفاقی که برای باب افتاد.باب وارد یک معامله شده بود.او مطمئن بود که در این معامله سود خواهد کرد و به همین دلیل ریسک بزرگی کرد و با مبلغ زیادی وارد معامله شد.ناگهان، باب در کمال تعجب (و شگفت‌زدگی)، شاهد بود که معامله‌اش به‌طور خودکار در پلتفرم معاملاتی بسته شده و درنهایت با زیانی هنگفت مواجه شد.پولی که اکنون در حساب باب باقی‌مانده است حتی برای باز کردن یک معامله دیگر هم کافی نیست.باب گیج شده است. او از خود می‌پرسد: «لعنتی این چه وضعشه؟»باب با کارگزاری فارکس خود تماس می‌گیرد و به او گفته می‌شود که یک «مارجین کال یا اخطار کسری موجودی[4]» برای او ارسال شده و وضعیت استاپ‌اوت (یا بستن اجباری معامله زیان ده[5]) را تجربه کرده است.باب اصلاً نمی‌داند کارگزار در مورد چه چیزی صحبت می‌کند.او بی‌خبر است و نمی‌داند موضوع از چه قرار است.به همین دلیل است که درک نحوه عملکرد مارجین ضروری است.

بسیاری از معامله‌گران مبتدی و تازه‌وارد مفهوم مارجین، نحوه استفاده از آن، نحوه محاسبه آن و نقش مهم آن در معاملاتشان را نمی‌دانند.آیا می‌دانید مارجین واقعاً چیست؟ نظرتان در مورد مارجین یا وجه تضمین مصرفی[6] چیست؟مفهوم مارجین آزاد[7] چیست؟ سطح مارجین[8] چیست؟ مارجین کال (یا اخطار کسری موجودی) چیست؟ استاپ‌اوت (بستن اجباری معامله زیان ده) یا حراج مارجین[9] به چه معناست؟

همان‌طور که متوجه شدید، تعداد «اصطلاحات تخصصی مارجین[10]» مورداستفاده در معاملات فارکس بسیار زیاد است.قبل از انتخاب کارگزار فارکس و معامله تحت پشتوانه مارجین یا سپرده تضمینی، آشنایی با همه این اصطلاحات تخصصی مارجین اهمیت بسزایی دارد.چنانچه مفاهیم مارجین را درک نکرده باشید، تقریباً می‌توان تضمین کرد که درنهایت به سرنوشت باب دچار خواهید شد.

اتفاقات هولناکی مانند مارجین کال یا استاپ‌اوت (بستن اجباری معامله زیان ده) برای حساب معاملاتی شما رخ خواهد داد؛ اما شما حتی متوجه نخواهید شد واقعاً چه اتفاقی افتاده یا حتی چرا اتفاق افتاده است.اگر واقعاً می‌خواهید بفهمید که چگونه مارجین در معاملات فارکس استفاده می‌شود، باید با نحوه عملکرد حساب معاملاتی مارجین آشنا شوید.این فرایند با درک معنای واقعی برخی از اعداد (واقعاً مهمی) شروع می‌شود که در پلتفرم معاملاتی خود مشاهده می‌کنید.ما این اعداد و ارقام را «سنجه‌ها یا شاخص‌های اندازه‌گیری[11]» حساب معاملاتی مارجین می‌نامیم.

به‌عنوان‌مثال، به پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 که به MT4 نیز موسوم است، نگاهی بیندازید:

سنجه‌های فوق همگی به هم وابسته هستند.به‌عبارتی‌دیگر، تغییر در یک سنجه باعث ایجاد تغییر در سنجه دیگر می‌شود.شما در نقش یک معامله‌گر باید از روابط بین این سنجه‌ها آگاه باشید…حتی قبل از ورود به معامله در یک حساب معاملاتی واقعی بایستی این سنجه‌ها را بشناسید.مثل باب نباشید!درصورتی‌که برخی از سنجه‌ها کمتر از مقدار تعیین شده باشد، اتفاقات ناگواری رخ خواهد داد!بنابراین با مفهوم این شاخص‌ها آشنا شوید!

شما همچنین باید بدانید که منظور از این «اتفاقات ناگوار[12]» چیست!اطمینان حاصل کنید که درک کاملی از نحوه عملکرد حساب معاملاتی خود و نحوه استفاده از مارجین دارید.پس بیایید به اصل مطلب بپردازیم.

در حساب معاملات ارزی مارجین، سنجه‌های زیر نمایش داده می‌شود:

  • موجودی یا مانده‌حساب[13]
  • مارجین استفاده‌شده یا مصرفی
  • مارجین آزاد
  • سود/زیان محقق نشده[14]
  • دارایی یا سرمایه[15]
  • سطح مارجین

یک سنجه صرفاً اندازه یک «مؤلفه» را نشان می‌دهد.به‌بیان‌دیگر، هر یک از سنجه‌های فوق‌الذکر، یکی از مؤلفه‌های مهم حساب شما را اندازه‌گیری می‌کند که مربوط به مارجین است.به‌عنوان‌مثال، «موجودی» میزان نقدینگی موجود در حساب شما را اندازه‌گیری می‌کند؛ و چنانچه مبلغ مشخصی نقدینگی نداشته باشید، ممکن است «مارجین» کافی برای بازگشایی معاملات جدید یا باز نگه‌داشتن معاملات موجود نداشته باشید.

ممکن است هر سنجه یا شاخصی به فراخور پلتفرم معاملاتی، نام نسبتاً متفاوتی داشته باشد، اما آنچه اندازه‌گیری می‌شود یکسان است.بیایید بار دیگر به سنجه‌های پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 نگاهی بیندازیم.متوجه خواهید شد که ظاهراً پلتفرم «مارجین مصرفی» را نمایش نمی‌دهد؛ اما در پلتفرم معاملاتی متاتریدر 4 با همان «مارجین» نشان داده می‌شود.

تصویر زیر نمونه دیگری از سنجه‌ها یا شاخص‌های حساب مربوط به یکی دیگر از پلتفرم‌های معاملاتی فارکس را نشان می‌دهد:

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، همان سنجه‌های پلتفرم متاتریدر 4 هستند و فقط عناوین و برچسب‌ها فرق می‌کنند.اصلاً نگران عناوین متفاوت سنجه‌ها نباشید، ما هر یک از سنجه‌های مرتبط با مارجین را به‌گونه‌ای توضیح می‌دهیم که بدون در نظر گرفتن عنوان دقیق آنها، بتوانید هر سنجه را شناسایی کنید.

همچنین شما را با اسامی دیگری آشنا خواهیم کرد که یک معیار خاص با آن شناخته می‌شود؛ و در پایان این دوره آموزشی معاملات مارجین مقدماتی، «راهنمای فشرده» مفیدی را برای تمام این اصطلاحات مارجین ارائه خواهیم داد.حال بیایید هر اصطلاح را یک‌به‌یک و به‌تفصیل موردبحث قرار دهیم.

ابتدا با یک اصطلاح ساده شروع می‌کنیم…

[1] Margin Trading

[2] margin

[3] Bob

[4] Margin Call

[5] Stop Out

[6] used margin

[7] free margin

[8] margin level

[9] margin closeout

[10] margin jargon

[11] metrics

[12] bad things

[13] Balance

[14] Unrealized P/L

[15] Equity

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه