ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟ (درس 1)

چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟

با ما باشید تا در ادامه به شما آموزش بدیم چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟
فارکس (که به FX یا بازار بین‌المللی تبادل ارز[1] نیز موسوم است) به بازار جهانی اطلاق می‌شود که در آن بانک‌ها، مؤسسات و اشخاص حقیقی در خصوص نرخ تبدیل ارزهای سنتی یا فیات[2] گمانه پردازی می‌کنند. بازار فارکس بزرگ‌ترین بازار مالی جهان به شمار می‌آید.

معامله‌گری در فارکس چگونه کار می‌کند؟

چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟ در نقش معامله‌گر فارکس، شما درباره افزایش یا تنزل قیمت یک ارز در برابر ارز دیگر گمانه‌زنی می‌کنید. بنابراین، «معاملات فارکس» را می‌توان به‌مثابه فرآیند گمانه‌زنی در مورد قیمت ارز با هدف تلاش در راستای سودسازی و درآمدزایی تعریف کرد. ارزش ارز تحت‌الشعاع رویدادهای اقتصادی، سیاسی، جغراسیاسی و جریان‌های تجاری و مالی قرار دارد. ورود به معامله در بازار بین‌المللی تبادل ارز یا فارکس ساده است.

چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟ سازوکار و مکانیسم معامله فارکس بسیار شبیه به معاملات موجود در سایر بازارهای مالی (مثل بازار سهام) است. بدین ترتیب، چنانچه درزمینۀ معامله‌گری در بورس تجربه دارید، بایستی بتوانید خیلی سریع فارکس را یاد بگیرید. اگر تجربه معامله‌گری ندارید، نگران نباشید چون همچنان می‌توانید آن را بیاموزید… مادامی‌که آموزش معامله‌گری در بازار فارکس[3] (دوره آموزشی معامله‌گری فارکس) ما را به اتمام برسانید!

هدف از معاملات فارکس مبادله یک ارز با ارز دیگری است و منتظر بمانید تا قیمت یا نرخ تغییر کند. به بیان دقیق‌تر، ارزش ارزی که خریداری کرده‌اید در مقایسه با ارزی که فروخته‌اید افزایش خواهد یافت.

در اینجا مثالی آورده‌ایم:

اقدام معامله‌گر یورو دلار
شما 10,000 یورو را با نرخ ارز EUR/USD معادل 1.1800 خریداری می‌کنید.

 

+10,000 -11.800*
دو هفته بعد، 10,000 یورو خود را برحسب نرخ ارز 1.2500، به دلار آمریکا تبدیل می‌کنید.

 

-10,000 +12.500**
درنهایت 700 دلار سود کسب خواهید کرد. 0 +700

* 10,000 یورو × 1.18 = 11,800 دلار آمریکا

** 10,000 یورو × 1.25 = 12,500 دلار آمریکا

نرخ تبدیل جفت ارز صرفاً نسبت ارزش یک ارز به ارز دیگر است. به‌عنوان‌مثال، نرخ تبدیل جفت ارز دلار آمریکا/فرانک سوئیس (USD/CHF) نشان می‌دهد که با چند دلار آمریکا می‌توان یک فرانک سوئیس خریداری کرد، یا برای خرید یک دلار آمریکا به چند فرانک سوئیس نیاز دارید.

 

نحوه خوانش مظنه (نرخ‌گذاری) فارکس[4]

چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟ ارزها همواره به‌صورت جفت (مانند جفت ارز پوند انگلیس نسبت به دلار آمریکا (GBP/USD) یا دلار آمریکا نسبت به ین ژاپن (USD/JPY)) نرخ‌گذاری می‌شوند. دلیل نرخ‌گذاری ارزها به‌صورت جفتی این است که در هر معامله ارزی، به‌طور هم‌زمان یک ارز را خریداری می‌کنید و ارز دیگری را می‌فروشید.

از کجا می‌دانید چه ارزی را خریداری کرده‌اید و کدام ارز را فروخته‌اید؟ سؤال بسیار خوبی است! اینجاست که مفاهیم ارزهای پایه و مظنه مطرح می‌شوند …

ارز پایه و مظنه

درصورتی‌که یک پوزیشن (موقعیت معاملاتی) باز در معاملات فارکس داشته باشید، در حال مبادله یک ارز با ارز دیگر هستید. ارزها نسبت به ارزهای دیگر نرخ‌گذاری می‌شوند. در اینجا نمونه‌ای از نرخ تبدیل جفت ارز پوند انگلیس در مقابل دلار آمریکا آورده شده است:

طبق تصویر فوق، اولین ارز درج‌شده در سمت چپ اسلش (/) به‌منزله ارز پایه[5] شناخته می‌شود (در این مثال، پوند بریتانیا ارز پایه است). ارز پایه، عنصر مرجع برای نرخ تبدیل جفت ارز است. ارزش ارز پایه همیشه یک است. دومین ارز درج‌شده در سمت راست، ارز متقابل یا مظنه[6] خوانده می‌شود (در این مثال، دلار آمریکا ارز متقابل یا مظنه است).

هنگام خرید ارز، نرخ تبدیل ارز به شما می‌گوید که برای خرید یک واحد ارز پایه، چقدر باید برحسب واحد ارز مظنه پرداخت کنید. در مثال فوق، برای خرید 1 پوند انگلیس باید معادل 1.21228 دلار آمریکا پرداخت کنید. هنگام فروش، نرخ ارز به شما می‌گوید که چند واحد ارز مظنه را در ازای فروش یک واحد ارز پایه دریافت می‌کنید.

در مثال بالا، با فروش 1 پوند انگلیس، مبلغی معادل 1.21228 دلار آمریکا دریافت خواهید کرد. نرخ یا «قیمت» ارز بیانگر این است که برای دریافت یک واحد ارز پایه چقدر ارز مظنه موردنیاز است. چنانچه جفت ارز EUR/USD را خریداری کنید، صرفاً به این معنی است که شما ارز پایه را می‌خرید و هم‌زمان در حال فروش ارز مظنه هستید. به زبان خودمانی، یعنی «دلارت را بفروش و یورو بخر».

  • شما جفت ارز را زمانی خریداری می‌کنید که باور داشته باشید قرار است بر بهای ارز پایه نسبت به ارز مظنه افزوده شود[7] (یعنی ارزش آن افزایش یابد).
  • شما جفت ارز را زمانی می‌فروشید که بدانید قرار است از بهای ارز پایه نسبت به ارز مظنه کاسته شود[8] (یعنی ارزش خود را از دست دهد).

ازآنجاکه جفت ارزهای زیادی برای معامله وجود دارد، کارگزاران فارکس از کجا می‌دانند که کدام ارز را به‌منزله ارز پایه و ارز مظنه ثبت کنند؟ خوشبختانه، در بازار فارکس روش نرخ‌گذاری جفت ارزها به‌صورت استاندارد و معیارمند نمایش داده می‌شود. حتماً متوجه شده‌اید که ارزهایی که به‌مثابه یک جفت ارز نرخ‌گذاری می‌شوند معمولاً با علامت اسلش («/») از هم جدا می‌شوند. فقط بدانید که این امر متناسب با سلیقه است و می‌توان علامت اسلش را حذف کرد یا با یک نقطه، خط تیره یا اصلاً هیچ نشانه‌ای جایگزین کرد. به‌عنوان‌مثال، برخی از معامله‌گران ممکن است جفت ارز «EUR/USD» را به‌صورت «EUR- USD» یا صرفاً «EURUSD» بنویسند که همه این علائم به یک معنی است.

موقعیت‌های معاملاتی «لانگ[9]» و «شورت[10]» (خریدوفروش)

اول‌ازهمه باید مشخص کنید که آیا می‌خواهید ارز را بخرید یا بفروشید. اگر قصد خرید ارز دارید (که درواقع به معنای خرید ارز پایه و فروش ارز مظنه است)، پس حتماً دوست دارید ارزش ارز پایه بالا برود و درنتیجه مجدداً آن را با قیمت بالاتری بفروشید. در زبان معامله‌گران، به این فرایند «پیش‌خرید[11]» یا «موقعیت معاملاتی لانگ یا خرید» گفته می‌شود.

فقط به یاد داشته باشید: لانگ = پوزیشن خرید.

چنانچه قصد فروش ارز دارید (که درواقع به معنای فروش ارز پایه و خرید ارز مظنه است)، دوست دارید ارزش ارز پایه کاهش یابد و درنتیجه آن را با قیمت پایین‌تری بازخرید می‌کنید. به این فرایند «پیش‌فروش[12]» یا «موقعیت معاملاتی شورت یا فروش» گفته می‌شود.

فقط به یاد داشته باشید: شورت = پوزیشن فروش.

موقعیت‌های معاملاتی مسطح یا مربع (تسویه یا سربه‌سر)

چنانچه هیچ پوزیشن معاملاتی بازی نداشته باشید، به این حالت « مسطح (تسویه)[13]» یا «مربع (سربه‌سر)[14]» می‌گویند. همچنین، وقتی یک موقعیت معاملاتی باز را می‌بندید، به این حالت «تسویه‌حساب یه سربه‌سر شدن[15]» گفته می‌شود.

قیمت پیشنهادی فروش[16]، قیمت درخواستی خرید[17] و اسپرد (تفاوت قیمت[18])

تمام مظنه‌های فارکس بر اساس دو قیمت نرخ‌گذاری می‌شوند: قیمت پیشنهادی برای فروش (یا نرخ عرضه) و قیمت پیشنهادی برای خرید (نرخ تقاضا). به‌طورکلی، قیمت عرضه کمتر از قیمت تقاضا است.

«قیمت پیشنهادی برای فروش» چیست؟

قیمت پیشنهادی فروش یا عرضه قیمتی است که کارگزار مایل است در ازای ارز مظنه، ارز پایه را خریداری کند. به‌بیان‌دیگر، قیمت عرضه بهترین قیمت موجود است که شما (در نقش معامله‌گر) می‌توانید با این قیمت به بازار بفروشید. چنانچه قصد فروش ارز دارید، کارگزار آن را به قیمت عرضه از شما خریداری می‌کند.چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟

«قیمت درخواستی خرید» چیست؟

قیمت پیشنهادی خرید یا تقاضا قیمتی است که کارگزار در ازای ارز مظنه، ارز پایه را به فروش می‌رساند. به‌بیان‌دیگر، قیمت تقاضا بهترین قیمت موجود است که می‌توانید از بازار خرید کنید. یک نام دیگر برای قیمت تقاضا، قیمت پیشنهادی[19] است. چنانچه قصد خرید ارز دارید، کارگزار آن را به نرخ تقاضا به شما می‌فروشد (یا پیشنهاد می‌دهد).

«اسپرد» چیست؟

تفاوت بین قیمت عرضه و قیمت تقاضای ارز را اسپرد می‌گویند. در نرخ‌گذاری جفت ارز EUR/USD موجود در تصویر بالا، قیمت عرضه برابر با 1.34568 و قیمت تقاضا برابر با 1.34588 است. حال ببینیم چگونه این کارگزار معامله شما را تسهیل می‌کند.

  • چنانچه قصد فروش یورو دارید، روی «Sell» کلیک کنید و یورو را به ارزش 1.34568 خواهید فروخت.
  • چنانچه قصد خرید یورو دارید، روی «Buy» کلیک کنید و یورو را به ارزش 1.34588 خریداری خواهید کرد.

در اینجا تصویری وجود دارد که تمام مفاهیم پرداخته‌شده در این درس ( چگونه از طریق معامله در بازار فارکس درآمدزایی کنیم؟ ) را به‌طور خلاصه نشان می‌دهد.

اکنون بیایید به چند نمونه نگاهی بیندازیم.


[1]
foreign exchange

[2] fiat currencies

[3] School of Pipsology

[4] Forex Quote

[5] base currency

[6] counter or quote currency

[7] appreciate

[8] depreciate

[9] Long

[10] Short

[11] going long

[12] going short

[13] Flat

[14] Square

[15] Squaring up

[16] Bid

[17] Ask

[18] Spread

[19] Offer price

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه