ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

آیا غول تورم آرام میگیرد؟

ایالات متحده
هفته ای که گذشت تقویم اقتصادی ایالات متحده بسیار کم افت و خیز بود و بعد از دو هفته ی نزولی، شاخص دلار اندکی رشد از خود نشان داد. چهار روز از هفته شاخص دلار رشد داشت و فقط روز پنجشنبه وقتی آمار مدعیان بیکاری خیلی بیشتر از انتظار آمد و همین سبب شد شاخص دلار ضعیف شود ولی در نهایت کندل هفتگی مثبت بسته شد.

در نشست هفته قبل تر، فدرال رزرو برخلاف انتظار، لحنی کمتر انقباضی داشت و پاول رئیس این بانک مرکزی، افزایش نرخ بهره را رد کرد و اشاره کرد که آنها به سیاستهای تسهیلی تمایل دارند. از سوی دیگر، گزارش اشتغال غیرکشاورزی (NFP) ماه آوریل که ضعیف‌تر از حد انتظار بود، این دیدگاه را تایید کرد و سخنرانی هایی که هفته پیش انجام شد نشان داد که آنها هم نظر آقای پاول را تایید می کنند.
تنها عضو فدرال رزرو که دیدگاه متفاوتی ابراز کرد، نیل کاشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس بود که گفت ممکن است نرخ بهره در تمام طول سال در سطوح فعلی باقی بماند و اینکه احتمال افزایش آن، اگرچه بسیار کم است، اما غیرممکن نیست.
با در نظر گرفتن همه این موارد، معامله‌گران در هفته آینده توجه خود را به گزارشهای تورمی ایالات متحده معطوف خواهند داشت. روز سه شنبه تورم تولیدکننده و روز چهارشنبه تورم مصرفکننده را خواهیم داشت.
در ادامه به تقویم اقتصادی می پرداریم. روز دوشنبه جفرسون و مستر از فدرال رزرو سخنرانی خواهند داشت
روز سه شنبه گزارش تورم تولید کننده منتشر می شود. انتظار می رود که PPI ماهیانه از 0.2 به 0.3 افزایش یابد ولی CORE PPI که در سه ماه گذشته کاهشی بود این ماه در 0.2 ثابت باقی بماند.
در همین روز پس از گزارش تورم تولیدکننده آقای پاول سخنرانی خواهد کرد.  این سخنرانی در انجمن بانکداران خارجی هلند، در شهر آمستردام خواهد بود و از آنجایی که مورد سوال مخاطبان قرار خواهد گرفت احتمالا در مارکت تاثیر زیادی خواهد داشت.
اما مهمترین گزارش هفته شاخص قیمت مصرف‌کننده آمریکا (CPI) برای ماه آوریل است که قرار است روز چهارشنبه منتشر شود، بر اساس شاخص مدیران خرید (PMI) آمریکا به گزارش S&PGlobal، قیمت‌های تولید در ماه آوریل نسبت به مارس با سرعتی کندتر افزایش یافته که نشان می‌دهد ریسک‌های پیرامون داده‌های روز چهارشنبه ممکن است تا حدودی نزولی باشد. علاوه بر این، تغییر سالانه قیمت نفت هم کاهش داشته که این باعث می شود چشم انداز منفی باشد.
بنابراین، اگر داده‌ها نشان دهد که پایداری اخیر قیمت‌های مصرف‌کننده موقتی بوده و تورم دوباره شروع به کاهش کرده، معامله‌گران ممکن است انتظارات خود از مسیر نرخ بهره فدرال رزرو را تغییر بدهند و به سمت تسهیل بروند که این موضوع باعث کاهش بازده اوراق قرضه و ضعف دلار آمریکا خواهد شد. همزمان با داده‌های CPI، آمار خرده‌فروشی ایالات متحده هم منتشر می‌شود و این داده‌ها نیز می‌توانند بر دیدگاه بازار نسبت به مسیر پولی فدرال رزرو تأثیر بگذارند.
همچنین در این روز Empire State Manufacturing نیز منتشر می شود، انتظار کمی بهبود داریم.
روز پنجشنبه مدعیان بیکاری منتشر خواهد شد که هفته ی گذشته با رشدی بیش از انتظار مواجه شد. احتمال شاخص تولیدات فیلادلفیا در ماه پیش رشد عجیب و خیره کننده ای داشت انتظار می رود که این ماه کاهش چشمگیری داشته باشد. تولید صنعتی هم منتشر میشود که انتظار می رود کاهشی باشد.
در این روز بار، مستر و بوستیک هم سخنرانی خواهند داشت. روز جمعه هم والر سخنرانی خواهد داشت.
کانادا
این هفته کانادا در تقویم اقتصادی محرک چندان مهمی ندارد و بیشتر تحت تاثیر جریان ریسک جهانی و به ویژه حرکات دلار خواهد بود. از آنجایی که مهم ترین شریک تجاری کانادا، ایالات متحده هست حرکات دلار می تواند روی دلار کانادا تاثیر بگذارد.

اروپا
تقویم اقتصادی برای ناحیه یورو اگرچه پر و پیمان است ولی به نظر می رسد که نباید انتظار چندانی از تاثیرگذاری دیتاها داشته باشیم چرا که اغلب گزارشهای این هفته بازنگری و فاینال هستند. روز سه شنبه تورم مصرف کننده آلمان را داریم که نسخه فاینال هست و انتظار تغییری نمی رود . بعد هم گزارش موسسهzew منتشر می شود. روز چهارشنبه cpi فاینال فرانسه و در جمعه تورم cpi اروپا منتشر می شود که هرسه نسخه نهایی هستند.

انگلستان

بانک مرکزی انگلستان هفته ی گذشته داویش تر از حد انتظار ظاهر شد و نرخ‌ بهره خود را بدون تغییر نگه داشت، اما دو عضو به کاهش ۰.۲۵ درصدی رای دادند. در بیانیه‌ پولی، بخشی اضافه شده بود که نشان می‌داد بانک مرکزی انگلستان انتشار داده‌های اقتصادی آتی را تحت نظر خواهد داشت تا ریسک‌های ناشی از تورم را ارزیابی کند.
همچنین این بانک پیش‌بینی‌های تورم را کاهش داد تا نشان ‌دهد که مقامات بانک مرکزی انگلستان بر این باورند که سرعت رشد قیمت‌ها همچنان کاهش خواهد یافت. پس از انتشار بیانیه پولی کمی ریزش کرد، زیرا سرمایه‌گذاران بیشتر متقاعد شدند که اولین کاهش یک پله ای نرخ بهره در ماه آگوست خواهد بود.
این هفته در روز سه‌شنبه، گزارش اشتغال ماه مارس انگلستان منتشر می‌شود، انتظار می رود که مدعیان بیکاری افزایش داشته باشند ولی میانگین دستمزد کمی کاهش پیدا کند. کاهش رشد دستمزدها می تواند به کاهش تورم کمک کند، اگر سرعت رشد دستمزدها کند شود، احتمالا پوند روند نزولی خود را ادامه دهد، زیرا معامله‌گران شروع به بررسی این موضوع می‌کنند که آیا کاهش نرخ بهره در ماه ژوئن گزینه بهتری است یا خیر؟

سوییس
این هفته آقای جوردن در یک میزگرد در موسسه مطالعات بین المللی سوئیس سخنرانی دارد. این هفته هم احتمالا فرانک سوییس در کانال خودش نوسان خواهد داشت. در صورت سرد شدن تورم امریکا احتمال رشد فرانک وجود دارد.
چین
تورم مصرفکننده ی سالیانه ی چین که روز شنبه منتشر شد بهتر از انتظار و رشدی بود ولی در بخش تولیدکننده شاهد کاهش تورم بودیم.
رشد قوی تولید ناخالص داخلی در سه‌ماهه اول، نیاز سیاست‌گذاران چینی را به افزایش محرک‌های اقتصادی کاهش داد، اما اگر داده‌های هفته آینده کندی رشد در سه‌ماهه دوم را به تصویر بکشد، نگرانی‌ها در مورد ثبات بهبود اقتصاد احتمالا دوباره ظاهر شود.
روز جمعه، دومین اقتصاد بزرگ جهان، داده‌های تولیدات صنعتی، خرده‌فروشی و سرمایه‌گذاری در دارایی‌های ثابت را برای ماه آوریل منتشر خواهد کرد. انتظار رشد تولیدات صنعتی و خرده فروشی وجود دارد که می تواند بر دلار استرالیا و دلار نیوزیلند تأثیر بگذارد.

استرالیا
با توجه به اینکه تورم در سه‌ماهه اول سال جاری چسبنده‌تر از حد انتظار بوده است، دیگر هیچ انتظاری مبنی بر کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا وجود ندارد. برعکس، بازارها احتمال قابل قبولی (حدود ۲۰ درصد) را برای افزایش نرخ بهره توسط این بانک مرکزی به میزان ۰.۲۵ درصد تا سپتامبر قائل هستند.
معامله‌گران این هفته به شاخص قیمت دستمزد در روز چهارشنبه و گزارش اشتغال این کشور در روز پنجشنبه توجه خواهند کرد. بانک مرکزی استرالیا در نشست پولی هفته گذشته خود تکرار کرد هیچ گزینه‌ای را رد نمی‌کند، اما شتاب بیشتر در رشد دستمزدها که از سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۰ روند صعودی داشته و همچنین بهبود قابل توجه در وضعیت اشتغال، می‌تواند احتمال افزایش نرخ بهره در سپتامبر را در شرایطی که سایر بانک‌های مرکزی به فکر شروع تسهیل پولی هستند، افزایش دهد. این موضوع می‌تواند برای دلار استرالیا مثبت باشد. همچنین دلار استرالیا ممکن است از بهبود بیشتر فضای ریسک‌پذیری به دلیل قیمت‌گذاری بازار مبنی بر کاهش سریع‌تر و بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو در پی انتشار داده‌های تورم آمریکا در روز چهارشنبه، بهره‌مند شود.
نیوزیلند
تورم انتظاری نیوزیلند امروز صبح منتشر شد انتظار می رود این کاهش سبب ضعف نسبی دلار نیوزیلند شود ولی این هفته دلار نیوزیلند بیش از هرچیزی تحت تاثیر انتشار داده های تورمی ایالات متحده و جریانات ریسکی بازار خواهد بود.
ژاپن

ین ژاپن در هفته ای که گذشت علی رغم مداخلات هفته های گذشته، همانطور که انتظار داشتیم و با توجه به پابرجا بودن عوامل فاندامنتال، باز هم ضعیف شد.
در روز پنجشنبه، ژاپن اولین برآورد خود از تولید ناخالص داخلی را برای سه‌ماهه اول منتشر خواهد کرد. دیدن این که آیا اقتصاد ژاپن همچنان در حال رشد باقی مانده یا اینکه دوباره به انقباض بازگشته است، جالب خواهد بود. در صورت انقباض اقتصادی، به احتمال زیاد ین همچنان به سقوط خود ادامه دهد و جفت‌ارز USDJPY به سطح قیمتی ۱۶۰، سطحی که هفته های گذشته باعث اولین دور مداخله توسط مقامات ژاپنی در بازار شد، نزدیک‌تر شود.
حتی اگر مقامات ژاپنی دوباره در نزدیکی آن سطح قیمتی در بازار مداخله کنند، بعید است که روند ین معکوس شود، زیرا یک سه‌ماهه انقباض دیگر می‌تواند گمانه زنی‌هایی را مبنی بر تأخیر بیشتر در افزایش بعدی نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن ایجاد کند. برای اینکه ین بتواند بهبود قابل قبولی را به تصویر بکشد، داده‌های تولید ناخالص داخلی باید حاکی از شتاب گرفتن رشد داشته باشد تا مشارکت‌کنندگان بازار را تشویق کند روی افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن در تابستان قیمت‌گذاری کنند.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

7 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار