ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

افزایش صادرات چین با بالاترین سرعت

صادرات چین در ماه آگوست با بالاترین سرعت خود در نزدیک به ۱.۵ سال گذشته افزایش یافته است، که نشان‌دهنده این است که تولیدکنندگان، سفارشات را زودتر از موعد تعرفه‌های پیش‌بینی‌شده از تعداد فزاینده شرکای تجاری خود تحویل می‌دهند. در عین حال، واردات به دلیل ضعف تقاضای داخلی، کمتر از انتظارات رشد کرده است.

این داده‌های تجاری مختلط چالش‌هایی را که چین با آن مواجه است، نمایان می‌کند؛ در حالیکه سیاست‌گذاران سعی در تقویت رشد اقتصادی بدون وابستگی شدید به صادرات دارند، به ویژه در شرایطی که مصرف‌کنندگان قدرت خرید کمتری دارند.

اقتصاد چین در سال گذشته تحت تأثیر رکود طولانی‌مدت در بخش املاک نتوانسته است رشد قابل‌توجهی داشته باشد. یک نظرسنجی اخیر نشان داده است که صادرات در رکود به سر می‌برد و قیمت‌های دروازه کارخانه به بدترین وضعیت خود در ۱۴ ماه گذشته رسیده است، که تولیدکنندگان را وادار به کاهش قیمت‌ها برای جذب مشتری کرده است.

آمار گمرک نشان می‌دهد که صادرات چین در ماه گذشته به میزان ۸.۷ درصد از حیث ارزش سالانه رشد کرده، که سریع‌ترین رشد از مارس ۲۰۲۳ به شمار می‌آید و از پیش‌بینی ۶.۵ درصدی انجام‌شده در نظرسنجی رویترز و رشد ۷ درصدی ماه ژوئیه پیشی گرفته است. در مقابل، واردات تنها ۰.۵ درصد افزایش یافته و انتظارات برای رشد ۲ درصدی را ناکام گذاشته است.

ژو مائوهوا، محقق اقتصاد کلان در بانک China Everbright، بیان کرد که عملکرد قوی صادرات و مازاد تجاری می‌تواند برای رشد اقتصادی در سه‌ماهه سوم و کل سال مثبت باشد. با این حال، وی هشدار داد که شرایط اقتصادی و ژئوپلیتیک جهانی پیچیده است و صادرات چین با چالش‌های زیادی مواجه است.

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که اگر چین بیش از حد به صادرات وابسته باشد، ممکن است با کاهش هدف رشد مواجه شود؛ این در شرایطی است که داده‌های ضعیف اخیر فشار بیشتری بر سیاست‌گذاران برای اجرایی کردن مشوق‌ها به منظور احیای اقتصاد چین اعمال می‌کند. همچنین، موانع تجاری رو به افزایش به عنوان تهدید دیگری برای رشد صادرات چین نمایان شده است.

مازاد تجاری چین با ایالات متحده از ۳۰.۸۴ میلیارد دلار در ماه ژوئیه به ۳۳.۸۱ میلیارد دلار در ماه اوت افزایش یافته است. واشنگتن بارها از این مازاد به عنوان مدرکی برای نشان دادن تجارت یک‌سویه به نفع چین یاد کرده است.

سیاست‌های تجاری اتحادیه اروپا نیز به طور فزاینده‌ای محافظه‌کارانه شده و تلاش‌های چین برای مذاکره به منظور کاهش تعرفه‌ها بر خودروهای الکتریکی (EV) به پیشرفت چندانی نرسیده است. همچنین، کانادا ماه گذشته تعرفه ۱۰۰ درصدی بر خودروهای برقی چینی و تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد و آلومینیوم چین را اعلام کرد.

در عین حال، چین در تلاش است تا صادرات خود را به آسیای جنوب شرقی و جنوبی افزایش دهد، اما با مشکلاتی نیز در این مسیر مواجه است. هند در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تعرفه بر فولاد چینی و اندونزی به تعرفه‌های سنگین بر واردات پارچه توجه کرده است؛ همچنین مالزی تحقیقات ضد دامپینگ را در مورد واردات پلاستیک از چین و اندونزی آغاز کرده است.

با این وجود، برخی تحلیلگران با توجه به ارزان شدن نسبی یوان چین و سهولت تغییر مسیر کالاها توسط صادرکنندگان برای فرار از تعرفه‌ها، انتظار دارند که صادرات از چالش‌ها عبور کند. زیچون هوانگ، اقتصاددان چینی در کپیتال اکونومیکس، گفت: “پیش‌بینی می‌شود که صادرات در ماه‌های آینده همچنان قوی باقی بماند، اگرچه موانع بیشتری در حال ایجاد شدن هستند.”

واردات، به ویژه در زمینه تقاضای داخلی، به نظر نمی‌رسد که نوید بخش برای صادرات در آینده باشد، چرا که کمتر از یک سوم از واردات چین به منظور تولید مجدد، به‌ویژه در بخش الکترونیک مصرف می‌شود. همچنین، واردات سنگ آهن چین در ماه گذشته ۴.۷۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، که نشان‌دهنده ضعف تقاضا در بخش ساخت و ساز این کشور و تأثیر آن بر صنعت فولاد است.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

3 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار