افزایش فشارهای تورمی چین در ماه سپتامبر
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
فشارهای کاهش تورم در چین در ماه سپتامبر افزایش یافته و شاهد کاهشی غیرمنتظره در تورم مصرفکننده هستیم. کاهش قیمتهای تولیدکننده نیز عمیقتر شده است و این امر فشار بیشتری بر پکن وارد کرده تا هر چه سریعتر اقداماتی برای احیای تقاضای ضعیف و فعالیتهای اقتصادی متزلزل انجام دهد.
در کنفرانس خبری روز شنبه، لان فوان وزیر دارایی اعلام کرد که امسال اقدامات بیشتری برای مقابله با نوسانات اقتصادی اتخاذ خواهد شد. با این حال، مقامات جزئیاتی درباره اندازه یا زمانبندی این اقدامات مالی ارائه نکردند، موضوعی که سرمایهگذاران امیدوارند بتواند فشارهای کاهشی تورم جهانی را کاهش دهد.
دادههای منتشر شده از سوی اداره ملی آمار (NBS) نشان میدهد که شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) در سپتامبر نسبت به سال قبل تنها 0.4 درصد افزایش یافته، که نشاندهنده کندترین رشد در سه ماه اخیر است و در مقایسه با 0.6 درصد افزایش در ماه اوت کاهش یافته است. این نتیجه با پیشبینیهای صورتگرفته در نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان همخوانی ندارد.
همچنین، شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) با افت 2.8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل در سپتامبر روبرو شده که در مقایسه با کاهش 1.8 درصدی در ماه گذشته و کمتر از افت 2.5 درصدی مورد انتظار، نشاندهنده سریعترین کاهش در شش ماه اخیر است.
ژیوی ژانگ، اقتصاددان ارشد در Pinpoint Asset Management، تصریح کرد که چین به دلیل تقاضای داخلی ضعیف به طور مداوم با فشارهای کاهشی مواجه است. او همچنین بیان کرد که تغییر در موضع سیاست مالی، همانطور که در کنفرانس مطبوعاتی روز شنبه مطرح شد، میتواند به مقابله با این مشکلات کمک کند.
به تازگی، مقامات چینی تلاشهای محرکی را برای افزایش تقاضا و کمک به دستیابی به هدف رشد اقتصادی حدود 5 درصدی برای سال جاری شدت بخشیدهاند. با این حال، برخی تحلیلگران بر این باورند که این اقدامات ممکن است تنها موقتی باشند و در آینده به اقدامات قویتری نیاز باشد، زیرا این ضعف ممکن است به سالهای آینده نیز کشیده شود.
بانک مرکزی در اواخر سپتامبر، اقداماتی بیسابقه در حمایت از سیاستهای پولی را اعلام کرد، که از زمان شیوع COVID-19 کمسابقه بوده است. این اقدامات شامل مجموعهای از تدابیر برای کمک به بخش املاک در خروج از رکود شدید و چندساله، از جمله کاهش نرخ وام مسکن میباشد.
تحلیلگران و سرمایهگذاران اکنون منتظرند تا در جلسه آتی پارلمان چین که در هفتههای آینده برگزار خواهد شد، پیشنهادات مشخصتری ارائه شود. ژانگ از شرکت Pinpoint اظهار داشت: “ابعاد محرکهای مالی بسیار حائز اهمیت است. قبل از اینکه انتظارات نسبت به کاهش تورم به واقعیت بپیوندد، اتخاذ اقدامات قاطع الزامی است.”
با این حال، بسیاری از ناظران اقتصادی در چین معتقدند که پکن باید به مسائل ساختاری عمیقتری همچون ظرفیت مازاد صنعتی و کاهش تقاضا توجه کند. سرمایهگذاریهای داخلی مفرط و تقاضای ضعیف، منجر به افت قیمتها شده و شرکتها را وادار به کاهش دستمزدها یا اخراج کارکنان به منظور کاهش هزینهها نموده است که این امر به نوبه خود، اعتماد مصرفکننده را کاهش داده است.
نرخ تورم اصلی، که نوسانات قیمتهای مواد غذایی و سوخت را در نظر نمیگیرد، در ماه سپتامبر به 0.1 درصد رسید که نسبت به 0.3 درصد در ماه اوت کاهش یافته و نشاندهنده افزایش فشارهای کاهشی تورم است.
بروس پانگ، اقتصاددان ارشد و رئیس بخش تحقیقات در JLL چین بزرگ، اشاره کرد که این نرخ برای 20 ماه متوالی در سطح زیر 1.0 درصد قرار داشته، که نشاندهنده عدم تحرک قیمتها و نیاز به تحریک مصرف است. نرخ CPI در ماه سپتامبر بدون تغییر بود، در حالی که در ماه اوت با افزایش 0.4 درصدی همراه بود و از پیشبینی افزایش 0.4 درصدی پایینتر بود.
قیمت مواد غذایی در سپتامبر به میزان 3.3 درصد افزایش یافت، در مقایسه با افزایش 2.8 درصدی در ماه اوت، در حالی که قیمتهای غیرخوراکی 0.2 درصد کاهش یافت، پس از آنکه در ماه اوت 0.2 درصد افزایش داشت.
بر اساس بیانیه NBS، در بین اقلام غیرخوراکی، کاهش قیمت انرژی شدت بیشتری یافته و قیمتهای مربوط به گردشگری تحت تأثیر کاهش قیمت بلیتهای پرواز و افزایش اقامت در هتلها به نزول قیمتها تغییر کرده است.