بازارهای سهام و ارز، در انتظار برای داده های فدرال رزو
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
بازارهای سهام و دلار در آسیا روز چهارشنبه تحت تأثیر انتظار برای کاهش نرخ بهره در کانادا و انتشار نرخ تورم ایالات متحده، به آرامی عمل کردند. به نظر میرسد فدرال رزرو در آستانه اتخاذ اقدامات کاهش نرخ قرار دارد.
سرمایهگذاران به شدت محتاط هستند، چرا که احتمال 85 درصدی برای کاهش نرخ بهره در ایالات متحده در هفته آینده وجود دارد و با توجه به نزدیک بودن شاخصهای وال استریت به بالاترین رکوردهای خود، امکان ناامیدی نیز وجود دارد.
در این راستا، شاخص S&P 500 در روز سهشنبه با کاهش 0.3 درصدی مواجه شد، که معادل 65 واحد است و تقریباً کمتر از 1 درصد از بالاترین رکورد خود فاصله دارد.
معاملات آتی ایالات متحده در نشست آسیایی شاهد افزایش 0.1 درصدی بودند، در حالی که معاملات آتی اروپا 0.2 درصد و معاملات آتی FTSE 0.4 درصد کاهش یافتند. همچنین، گستردهترین شاخص سهام آسیا و اقیانوسیه، ام اس سی آی، خارج از ژاپن 0.4 درصد کاهش یافت و شاخص نیکی ژاپن ثابت ماند.
براساس پیشبینیهای میانه اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز، قیمتهای مصرفکننده در ایالات متحده برای ماه نوامبر به میزان 0.3 درصد افزایش خواهد یافت. هیچ پیشبینی بالاتری از این رقم وجود ندارد که این موضوع، بازارها را در برابر غافلگیری آسیبپذیر میکند.
برنت دانلی، تاجر و رئیس شرکت تحلیلی Spectra Markets، اشاره کرد که یک افزایش 0.4 درصدی میتواند به مشکلاتی منجر شود. وی اظهار داشت: «این فرصتی است برای خرید دلار و فروش سهام با 0.4 درصد کاهش و غیر از این، اقدام دیگری نکنید. اگر بازارها انتظار برای کاهش نرخ بهره را تعدیل کنند، احتمالاً ارزش دلار افزایش خواهد یافت.»
تحلیلگران بانک مشترک المنافع استرالیا معتقدند که اگر نرخ تورم انتظارات را برآورده کند، احتمالاً شاخص دلار به سمت 105.1 کاهش خواهد یافت، اما در صورت افزایش تورم اصلی به 0.4 درصد یا بیشتر، این شاخص میتواند به 108.1 برسد. این شاخص آخرین بار به 106.4 رسیده است.
بازدهی ایالات متحده کمی افزایش یافته و بازدهی معیار 10 ساله در آسیا به 4.240 درصد ثابت مانده است.
دلار کانادا در روز سهشنبه به پایینترین سطح خود در 4.5 سال گذشته رسید و در روز چهارشنبه با قیمت 1.4165 دلار کانادا برای هر دلار نزدیک شد، چرا که معاملهگران با احتمال 89 درصدی کاهش 50 نقطهای نرخ بهره در اواخر روز چهارشنبه مواجه شدند.
کانادا تا به حال در این افزایشی 125 واحد پایه (bps) نرخها را کاهش داده است، اما اخبار هفته گذشته که نشاندهنده افزایش نرخ بیکاری به 6.8 درصد در ماه نوامبر، بالاترین سطح در هشت سال گذشته، بود، احتمال کاهش 50 واحدی اضافی را افزایش داده است که میتواند به کاهش ناگهانی نرخ به 3.25 درصد منجر شود.
بازارهای ارزی عمومی ثابت بودند، به طوری که یورو با قیمت 1.0524 دلار و ین با قیمت 151.73 در هر دلار معامله میشد.
بازارها به طور کامل کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا را در روز پنجشنبه و احتمال 61 درصدی کاهش 50 واحدی در ثانیه از سوی بانک ملی سوئیس را در نظر گرفتهاند که میتواند به تضعیف رشد فرانک کمک کند.
در روز سهشنبه، بانک مرکزی استرالیا، مطابق با انتظارات، نرخهای بهره را متوقف کرد، اما به طور ضمنی اشاره به احتمال افزایش نرخ در آینده را حذف کرد که منجر به کاهش شدید دلار استرالیا شد.
استرالیا در روز چهارشنبه افت یک درصدی نسبت به جلسه قبلی داشت و به 0.6372 دلار رسید، در حالی که دلار نیوزیلند نیز کاهش یافته و با قیمت 0.5792 دلار معامله شد.
طلا بالاتر از میانگین متحرک 200 روزه خود در 2688 دلار در هر اونس قرار دارد. به نظر میرسد از سرگیری خرید طلا توسط چین به تقویت قیمتها کمک کرده و این امکان را به وجود آورد که محدوده اخیر را بشکند.
در سایر بازارهای کالایی، تغییر سیاست کلان چین در این هفته به نظر میرسد که تأثیر مثبتی بر قیمت نفت داشته است، به گونهای که قیمت نفت برنت با افزایش 47 سنتی به 72.65 دلار برای هر بشکه رسیده است.
همچنین، قیمت قهوه عربیکا در روز سهشنبه به بیش از 3.48 دلار در هر پوند افزایش یافته، که دلیل آن نگرانی دلالان از احتمال کاهش تولید به واسطه خشکسالی در برزیل، به عنوان بزرگترین تولیدکننده این محصول، میباشد.