برترین پنج نکته برای رصد بازارها در هفته آینده
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
سرمایهگذاران ممکن است در این هفته نشانههایی درباره کاهش احتمالی نرخ بهره فدرال Reserve دریافت کنند، چرا که گزارشی از وضعیت مشاغل ایالات متحده منتشر خواهد شد و جروم پاول، رئیس فدرال Reserve، سخنرانی خواهد کرد. همزمان، فصل پایانی سالی که برای بازارها پرتلاطم بوده، آغاز میشود. در اینجا نگاهی به تحولات قابل توجه هفته پیشرو در بازارها داریم.
**گزارش حقوق و دستمزد ایالات متحده**
فدرال Reserve چرخه کاهش نرخهای خود را با کاهشی معادل 50 واحد پایه در اوایل ماه جاری آغاز کرد، اما بازار کار کماکان کانون توجه سرمایهگذاران است که در حال ارزیابی سرعت کاهش نرخها در ماههای آینده هستند.
وزارت کار قرار است روز جمعه گزارش حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ماه اکتبر را منتشر کند و انتظار میرود که اقتصاد ایالات متحده 144,000 شغل جدید ایجاد کند. سرمایهگذاران مشتاقاند تا ببینند آیا دادههای مشاغل به سناریوی فرود نرم کمک میکند، سناریویی که در آن فدرال Reserve قادر به کاهش تورم بدون آسیب به رشد اقتصادی باشد.
دادههای ضعیفتر از حد انتظار ممکن است نگرانیهایی درباره رکود را دوباره مطرح کند، در حالی که رشد غیرمنتظره مشاغل ممکن است این نگرانی را ایجاد کند که فدرال Reserve نتواند به اندازهای که انتظار میرود نرخها را کاهش دهد، به ویژه با توجه به نیاز به جلوگیری از تشدید تورم.
**سخنرانی جروم پاول**
جروم پاول، رئیس فدرال Reserve، قرار است روز دوشنبه در انجمن ملی اقتصاد کسب و کار درباره چشمانداز اقتصادی سخنرانی کند.
تحلیلگران دویچه بانک در یادداشتی که روز جمعه منتشر کردهاند، پیشبینی کردهاند که اظهارات پاول عمدتاً منعکسکننده نظرات او پس از کنفرانس مطبوعاتی اخیر باشد، جایی که وی بر اهمیت کاهش معقول نرخها با توجه به بهبود در وضعیت تورم و تغییرات قابل توجه در ریسکهای نزولی، بهویژه در بازار کار تأکید کرده است.
سرمایهگذاران این فرصت را دارند که در هفته جاری سخنان چند مقام دیگر فدرال رزرو را بشنوند، از جمله روسای منطقهای فدرال رزرو مانند بومن، بوستیک، بارکین و ویلیامز.
قبل از گزارش مشاغل که روز جمعه منتشر خواهد شد، گزارش JOLTS مربوط به ماه اوت که سهشنبه منتشر میشود و دادههای استخدام بخش خصوصی از گزارش ADP در روز چهارشنبه، یک تصویر جامع از وضعیت بازار کار ارائه خواهد داد.
**سه ماهه چهارم از روز سهشنبه و پس از چند ماه turbulent در بازارها آغاز میشود.**
آگوست ماهی پرنوسان بود و کاهش تجارت ین همزمان با ضعف در عملکرد بورس فناوری، بهویژه در گروه بزرگ “Mag 7″، و ترس از رکود در پی گزارش شغلی ضعیفتر از انتظار شدت یافت.
از آن زمان، بازار سهام به بالاترین حد خود رسیده است، با این حال ین در حال نزدیک شدن به بهترین عملکرد سهماهه خود از زمان بحران مالی جهانی در سال 2008 است. هزینههای استقراض جهانی و قیمت نفت هر دو نزدیک به 15 درصد کاهش یافتهاند و چین در حال فراهم آوردن محرکهای اقتصادی جدید است.
در سه ماهه پایانی سال، انتخابات نوامبر ایالات متحده که میان دونالد ترامپ و کامالا هریس برگزار خواهد شد، بر روند بازار تأثیرگذار خواهد بود و بنابراین، احتمال افزایش نوسانات وجود دارد.
** تورم منطقه یورو**
در خصوص تورم در منطقه یورو، دادههای مربوط به ماه سپتامبر قرار است روز سهشنبه منتشر شود. این دادهها مورد توجه مقامات بانک مرکزی اروپا قرار خواهد گرفت که در حال بررسی احتمال کاهش نرخها در ماه اکتبر هستند.
اقتصاددانان پیشبینی میکنند که نرخ تورم سالانه به 1.9 درصد برسد که برای نخستین بار از ژوئن 2021 به زیر هدف 2 درصدی بانک مرکزی اروپا خواهد بود؛ هرچند که انتظار میرود در ماههای پایانی سال مجدداً افزایش یابد. سرمایهگذاران با احتمال کمی بیشتر از 50 درصد برای کاهش 25 واحدی نرخ بهره در اکتبر قیمتگذاری میکنند، در حالی که پیش از این تصور میشد که این کاهش بعید است، به واسطه کاهش غیرمنتظره فعالیتهای تجاری در منطقه یورو در ماه سپتامبر و نگرانیها درباره وضعیت بانک مرکزی اروپا.
** قیمت نفت **
قیمت نفت در روز جمعه افزایش یافت، اما در طول هفته کاهش داشته است، زیرا سرمایهگذاران به ارزیابی انتظارات برای عرضه جهانی در برابر محرکهای تازه صادرکننده بزرگ نفت خام چین میپردازند.
براساس آمار هفتگی، قیمت نفت برنت حدود 3 درصد و قیمت نفت خام حدود 5 درصد کاهش یافته است. بانک مرکزی چین در روز جمعه اقدامات محرک جدیدی را اعلام کرد تا رشد اقتصادی را به هدف تعیین شده حدود 5 درصد برگرداند.
با این حال، نگرانیها درباره مازاد عرضه همچنان وجود دارد، زیرا گزارشها حاکی از آن است که اوپک پلاس برنامههایی برای افزایش تولید 180000 بشکه در روز برای هر ماه از ماه دسامبر دارد.
تشدید تنشها در خاورمیانه که خطر اختلال در عرضه نفت را افزایش میدهد، نیز همچنان به عنوان یک عامل مؤثر در بازار نفت باقی مانده است.معاملهگران انرژی در روزهای آینده به دقت به دادههای بازار کار توجه خواهند کرد، زیرا کاهش نرخ بهره معمولاً منجر به افزایش فعالیت اقتصادی و تقاضای انرژی میشود.