ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.
بزرگ‌ترین کلاهبرداری رمزارز تاریخ؛ دو مرد استونیایی به جرم خود اعتراف کردند!

بزرگ‌ترین کلاهبرداری رمزارز تاریخ؛ دو مرد استونیایی به جرم خود اعتراف کردند!

در یکی از پیچیده‌ترین و گسترده‌ترین طرح‌های کلاهبرداری مالی، مقامات آمریکایی از یک طرح پانزی عظیم و چندوجهی در حوزه رمزارزها پرده برداشتند که صدها هزار نفر را در سراسر جهان قربانی کرده است. در ادامه همراه کالج پیپس بزرگترین مرجع تخصصی اخبار فارکس و ارز دیجیتال باشید.

 

دو شهروند استونیایی، سرگئی پوتاپنکو و ایوان تورگین، که سال گذشته از استونی به ایالات متحده تحویل داده شدند، روز گذشته اعتراف کردند که در اجرای یک کلاهبرداری چند میلیون دلاری دست داشته‌اند.

دفتر دادستانی ایالات متحده در منطقه غربی واشنگتن، این پرونده را «بزرگ‌ترین طرح پانزی رمزارزی در تاریخ» توصیف کرده است که هم در آمریکا و هم در سطح بین‌المللی هزاران نفر را فریب داده است.

پوتاپنکو و تورگین، که هر دو ۴۰ ساله هستند، به توطئه برای کلاهبرداری از طریق اینترنت اعتراف کردند. آنها همچنین موافقت کرده‌اند که بیش از ۴۰۰ میلیون دلار از اموالی را که از این کلاهبرداری به دست آورده‌اند، واگذار کنند.

مجازات و پیگیری قضایی

این دو متهم قرار است در ماه می محکوم شوند و ممکن است هر یک به ۲۰ سال زندان محکوم شوند.

این پرونده توسط دفتر میدانی FBI در سیاتل بررسی شده و وزارت دادگستری ایالات متحده، دفتر امور بین‌الملل، و نیروهای پلیس و مرزبانی استونی نیز در تحقیقات و فرآیند استرداد این افراد نقش داشته‌اند. دولت استونی، در ژانویه ۲۰۲۴، حکم استرداد آن‌ها را به آمریکا تأیید کرد.

نیک براون، دادستان منطقه غربی واشنگتن، در این باره گفت:

ابعاد و گستردگی این کلاهبرداری باورنکردنی است. این افراد با سوءاستفاده از جذابیت رمزارزها و سردرگمی مردم در مورد استخراج دیجیتال، یک طرح پانزی عظیم به راه انداختند.

 

بانک دیجیتالی ساختگی که هرگز وجود نداشته است!

پوتاپنکو و تورگین شرکت استخراج رمزارز HashFlare را راه‌اندازی کردند. این شرکت مدعی بود که به مشتریان خود درآمد حاصل از استخراج ارزهای دیجیتال را پرداخت می‌کند.

اما زمانی که سرمایه‌گذاران درخواست برداشت سود کردند، این دو فرد یا از پرداخت پول امتناع ورزیدند یا به‌جای پرداخت سود واقعی، رمزارزهای خریداری‌شده را به مشتریان ارائه کردند، نه رمزارزهای استخراج‌شده را!

بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ که HashFlare فعالیت داشت، میزان فروش آن به بیش از ۵۷۷ میلیون دلار رسید. اما اسناد نشان می‌دهد که این شرکت هیچ‌گاه ظرفیت محاسباتی کافی برای استخراج رمزارزها را نداشته است. در حقیقت، دستگاه‌های شرکت کمتر از یک درصد از قدرت محاسباتی اعلام‌شده را دارا بودند!

همچنین، داشبورد آنلاین HashFlare که برای نمایش میزان سود کاربران طراحی شده بود، اطلاعات جعلی را نشان می‌داد!

خرج پول قربانیان برای خرید املاک و خودروهای لوکس

به‌جای پرداخت سود به سرمایه‌گذاران، پوتاپنکو و تورگین با پول مردم املاک، خودروهای گران‌قیمت و دارایی‌های دیجیتال خریدند. اکنون دارایی‌های آنها توقیف شده و برای جبران خسارات قربانیان، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

کلاهبرداری Polybius؛ یک طرح شکست‌خورده دیگر

علاوه بر HashFlare، این دو متهم به اجرای یک طرح فریبکارانه دیگر با نام Polybius نیز متهم شده‌اند.

طبق بیانیه FBI در نوامبر ۲۰۲۱، آنها در سال ۲۰۱۷ یک عرضه اولیه سکه (ICO) راه‌اندازی کردند و حدود ۳۱ میلیون دلار برای راه‌اندازی یک «بانک دیجیتال» جمع‌آوری کردند. اما در واقعیت، بیشتر این پول برای مقاصد شخصی آنها هزینه شد.

در آن زمان، Polybius توکن ERC-20 با نام PLBT را منتشر کرد. قیمت این توکن در ژانویه ۲۰۱۸ به اوج خود یعنی ۱۲.۸ دلار رسید اما اکنون به ۰.۴۳ دلار سقوط کرده است (یعنی کاهشی نزدیک به ۹۵ درصد).

همچنین، ارزش بازار آن از ۴۹ میلیون دلار به تنها ۱.۷۴ میلیون دلار کاهش یافته است.

این دو کلاهبردار PLBT را با وعده پرداخت سود ۲۰ درصدی تبلیغ کردند، اما هیچ‌گاه هیچ سودی به سرمایه‌گذاران پرداخت نشد.

پرونده این دو فرد نشان‌دهنده یکی از پیچیده‌ترین و بزرگ‌ترین طرح‌های کلاهبرداری رمزارزی تاریخ است که طی آن، صدها هزار نفر قربانی شدند و میلیاردها دلار به یغما رفت. این پرونده بار دیگر اهمیت نظارت و دقت در سرمایه‌گذاری‌های رمزارزی را نشان می‌دهد، چرا که بسیاری از پروژه‌های پرزرق‌وبرق تنها سرابی از ثروت و موفقیت هستند که در نهایت به زیان سرمایه‌گذاران تمام می‌شوند!

 

جدیدترین اخبار بازارهای مالی در یک نگاه با کالج پیپس

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار