ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

تورم بریتانیا برای مدت کوتاهی پوند را به زیر 1.30 دلار می‌رساند

تورم در بریتانیا به طور موقت باعث کاهش ارزش پوند به پایین‌تر از 1.30 دلار شد، در حالی که تقویت دلار تحت تأثیر چشم‌انداز فدرال رزرو و احتمال پیروزی مجدد دونالد ترامپ قرار داشت. استرلینگ در روز چهارشنبه پس از انتشار داده‌های ضعیف‌تر از پیش‌بینی نرخ تورم بریتانیا، که موجبات کاهش شدیدتر نرخ‌ها توسط بانک انگلستان را فراهم کرد، به پایین‌ترین سطح خود در دو ماه گذشته رسید. همچنین، یورو در آستانه نشست بانک مرکزی اروپا به کم‌ترین میزان خود در 10 هفته اخیر افت کرد.

به دنبال انتشار داده‌هایی که نشان می‌داد نرخ تورم سالانه قیمت مصرف‌کننده در سپتامبر به 1.7 درصد کاهش یافته است، پوند به 1.2984 دلار سقوط کرد و برای نخستین بار از 20 اوت پایین‌تر از 1.30 دلار قرار گرفت. این نرخ کمترین میزان از آوریل 2021 بود و کمتر از 1.9 درصد پیش‌بینی‌شده توسط اقتصاددانان رویترز به شمار می‌رفت. این وضعیت احتمال کاهش نرخ بهره بانک انگلستان در ماه آینده را تقویت کرده و احتمال کاهش بیشتر در دسامبر را نیز افزایش داده است.

در معاملات صبحگاهی اروپا، استرلینگ کمی بهبود یافت و با کاهش 0.42 درصدی به 1.3018 دلار رسید. فرانچسکو پسوله، استراتژیست فارکس در ING، این داده‌ها را نشانه‌ای از دشواری‌های بانک انگلستان دانسته و افزود: «این وضعیت به طور واضح راه را برای کاهش نرخ بهره در دو نشست باقی‌مانده سال هموار می‌کند». او همچنین بیان کرد که پیش‌بینی می‌شود پوند به طور قابل توجهی زیر 1.30 دلار و یورو بالای 84 پنس معامله شود.

آخرین تغییرات واحد پولی رایج نشان می‌دهد که این واحد با 0.44 درصد افزایش به 83.67 پنس در برابر پوند رسیده است.

تحرکات در دیگر ارزها چندان چشمگیر نبود، اما یورو با قیمت 1.0891 دلار ثابت باقی ماند، هرچند به کمترین میزان خود از 2 اوت کاهش یافته بود. این تغییرات ناشی از ارزیابی فعالان بازار از احتمال کاهش نرخ‌ها از سوی فدرال رزرو و تاثیر این مسائل بر احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آینده بود، که به عنوان عاملی مثبت برای دلار تلقی می‌شود.

سرمایه‌گذاران به دقت جلسه روز پنجشنبه بانک مرکزی اروپا را نظارت خواهند کرد. با این حال، اگر سیاست‌گذاران نرخ فعلی را ۲۵ واحد پایه کاهش دهند و رئیس بانک، کریستین لاگارد، از ارائه نشانه‌های واضح در مورد پیش‌بینی‌های آینده نرخ‌ها خودداری کند، ممکن است تأثیر بازار کم‌رنگ شود.

طبق داده‌های گروه CME، معامله‌گران احتمال کاهش ۲۵ واحدی نرخ در نشست بعدی فدرال رزرو در تاریخ ۷ نوامبر را با ۸ درصد شانس بدون تغییر تخمین می‌زنند. یک ماه پیش، معامله‌گران شانس بیش از ۲۹ درصدی برای کاهش ۵۰ واحدی را مشاهده کرده بودند.

قیمت‌گذاری در بازار همچنان به‌طور چشمگیری به سمت کاهش ۵۰ واحدی در سال جاری متمایل است، اما نظرات اخیر بانک‌های مرکزی به‌خصوص در این زمینه چندان هم‌راستا نیست. رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، اعلام کرد که او فقط انتظار یک کاهش ۲۵ واحدی را برای امسال دارد، در حالی که مری دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو، بیان کرد که “یک یا دو” کاهش در سال ۲۰۲۴ “معقول” خواهد بود.

دلار با افزایش ۰.۱ درصدی به ۱۴۹.۳۷ ین رسید که چندان با بالاترین رقم روز دوشنبه (۱۴۹.۹۸ ین) که قوی‌ترین سطح از ابتدای آگوست به‌شمار می‌رود، فاصله ندارد.

سیجی آداچی، عضو هیئت مدیره بانک مرکزی ژاپن، روز چهارشنبه اعلام کرد که این بانک باید با توجه به ابهامات در مورد چشم‌انداز اقتصاد جهانی و تحولات دستمزدهای داخلی، نرخ بهره را با سرعت “بسیار معتدل” افزایش دهد و از افزایش زودهنگام خودداری کند.

از سوی دیگر، دلار استرالیا و نیوزلند با افزایش نگرانی‌ها نسبت به محرک‌های تجاری چین کاهش یافتند. دلار استرالیا تا ۰.۵۱ درصد کاهش یافت و به ۰.۶۶۶۹ دلار رسید، که پایین‌ترین قیمت از ۱۲ سپتامبر به حساب می‌آید، قبل از آن که به ۰.۶۶۸۴ دلار بهبود یابد. همچنین، دلار نیوزلند تا ۰.۶۹ درصد سقوط کرده و به ۰.۶۰۴۱ دلار رسید، که آخرین بار در تاریخ ۱۹ آگوست مشاهده شده بود.

ری آتریل، رئیس استراتژی FX در National، گفت: «شک و تردیدهایی در مورد تعهد واقعی چین به نوع حمایت مالی وجود دارد که واقعاً قابل قبول است.»

علاوه بر این، ارز نیوزلند نیز با انتشار داده‌هایی مبنی بر کاهش تورم تحت تأثیر قرار گرفت و درها را برای تسهیل تهاجمی بانک مرکزی باز نگه داشت.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

4 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار