توقف رشد دلار آمریکا قبل از اعلام دادههای شغلی
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
دلار در روز چهارشنبه نزدیک به بالاترین سطح سه ماهه خود قرار داشت، در حالی که بازارها در انتظار یک هفته مهم برای دادههای کلان اقتصادی بودند که میتواند مسیر سیاست پولی ایالات متحده را تحت تأثیر قرار دهد.
دلار استرالیا به پایینترین سطح خود در سه ماه اخیر رسید، چرا که چشمانداز کاهش نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا با توجه به آمارهای چسبنده تورم، بعید به نظر میرسد.
شاخصهای ترکیبی ایالات متحده نشان دهنده تضعیف بازار کار هستند، اما همچنان نشاندهنده اعتماد مصرفکنندگان بود. این امر به دلار اجازه داد تا به همراه کاهش بازدهی خزانهداری آمریکا در روز سهشنبه پس از یک حراج موفقیتآمیز، اندکی کاهش یابد.
با وجود این، دادههای اخیر به اقتصاد مقاومتی اشاره دارند، بهویژه در حوزه اشتغال که میتواند احتمال کاهش نرخهای بهره را کاهش دهد. گزارش اشتغال ADP که به زودی منتشر خواهد شد، به عنوان پیشدرآمدی برای گزارش حقوق و دستمزد ماهانه در روز جمعه به شمار میرود.
جیمز کنایتون، فروشنده ارشد FX در شرکت Convera، بیان کرد: «دلار ایالات متحده همچنان از حمایت قوی برخوردار است زیرا بازارها انتظارات خود را در خصوص مسیر نرخها تنظیم میکنند. اقتصاد آمریکا در حال حاضر با تمام قدرت در حال حرکت است.» در عین حال، کنایتون افزود که افزایش تورم در خدمات احتمالاً به این معناست که کاهش نرخ بهره در سال جاری بسیار دور از دسترس خواهد بود.
شاخص تورم مورد توجه بانک مرکزی استرالیا، یعنی معیار کاهش یافته، از 4.0 درصد در سه ماهه سوم به 3.5 درصد کاهش یافت، اما تورم در بخش خدمات همچنان بالا باقی مانده است. بر اساس دادههای سه ماهه، این شاخص 0.8 درصد افزایش یافت که بالاتر از پیشبینیها برای افزایش 0.7 درصدی بود.
دلار استرالیا برای اولین بار از 8 آگوست به 0.6537 دلار رسید و سپس 0.27 درصد کاهش یافته و به 0.6542 دلار در ساعت 05:31 به وقت GMT رسید.
شاخص دلار آمریکا که نوسانات ارز را در برابر شش رقیب اصلی از جمله ین و یورو اندازهگیری میکند، روز سهشنبه با رسیدن به بالاترین سطح خود از 30 جولای به میزان 104.63، در پایان روز تقریباً ثابت ماند و به 104.28 تغییر چندانی نداشت.
بازده اوراق خزانهداری 10 ساله در روز چهارشنبه به 4.2482% کاهش یافت، پس از اینکه در جلسه قبلی به بالاترین سطح خود از 5 جولای، یعنی 4.3390% رسید.
نرخ بازده دلار و اوراق قرضه ایالات متحده در روزهای اخیر به دلیل افزایش گمانهزنیها در بازارها و برخی پلتفرمهای شرطبندی بر روی پیروزی دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه ریاستجمهوری در انتخابات 5 نوامبر، افزایش یافته است. سیاستهای تعرفهای و مهاجرتی او به عنوان عواملی تورمزا تلقی میشود.
این عوامل به افزایش قیمت بیتکوین، ارز دیجیتال پیشرو، کمک کرده و آن را به بالاترین سطح خود از ماه مارس در 73803.25 دلار رسانده است. ترامپ وعده داده است که ایالات متحده را به “پایتخت رمزنگاری سیاره” تبدیل کند. این توکن در آخرین معاملات پس از صعود به 73609.88 دلار، در حدود 72,477 دلار تغییر کرد.
جفت ارز دلار-ین که به طور کلی تغییرات بازدهی ایالات متحده را پیگیری میکند، پس از عقب نشینی از اوج سه ماهه 153.87 که در روز سهشنبه ثبت شده بود، با کاهش 0.08 درصدی به 153.26 رسید.
ین تحت تأثیر عدم اطمینان سیاسی ناشی از انتخابات اخیر و ناموفق برای ائتلاف حاکم ژاپن، که منجر به از دست دادن اکثریت خود در پارلمان شد، قرار گرفته است. علاوه بر این، آغاز دوره تجارت اسب احتمالاً منجر به افزایش هزینههای مالی خواهد شد و ممکن است برنامه افزایش نرخ بهره را به تأخیر بیندازد.
انتظار میرود بانک ژاپن در جلسه روز پنجشنبه سیاستهای خود را ثابت نگه دارد، هرچند تحلیلگران در مورد احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره تا پایان سال جاری اختلاف نظر دارند.
یورو در آستانه انتشار آمار تولید ناخالص داخلی اروپا در اواخر روز، در سطح 1.0815 دلار تثبیت شده است. این آمار میتواند نشاندهنده اقدام بانک مرکزی اروپا در مورد کاهش نرخ بهره به میزان 25 یا 50 واحد در نشست آتی در دسامبر باشد.
استرلینگ نیز در آستانه ارائه اولین بودجه توسط دولت کارگر در روز چهارشنبه، با کاهش 0.12 درصدی به 1.29995 دلار رسید.
راشل ریوز، وزیر دارایی، و نخستوزیر کایر استارمر تاکید کردند که لازم است تدابیر مالی سختگیرانهای اتخاذ شود تا به اصلاح کسری بودجه بریتانیا کمک کند. آنها به دنبال حفظ اعتماد سرمایهگذاران هستند، دو سال پس از آنکه برنامههای کاهش مالیات لیز تراس، نخستوزیر وقت، بحران قابل توجهی در بازار اوراق قرضه ایجاد کرد.
تحلیلهای مربوط به استرلینگ وابسته به پیشبینیهای دفتر مسئولیت بودجه بریتانیا خواهد بود، که این پیشبینیها بر مبنای برنامههای هزینه و مالیاتی دولت تهیه شدهاند.