ثبات نسبی نفت در پی چالش های موجود در زمینه تقاضا
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 2 دقیقه
قیمت نفت پس از کاهش هفتگی به دلیل نگرانیهای مرتبط با تقاضا، در معاملات آسیایی روز دوشنبه ثابت ماند و سرمایهگذاران به دنبال نشانههای بیشتری در مورد تقاضا و اختلالات احتمالی عرضه در خاورمیانه هستند.
در هفته گذشته، قیمتها بیش از 7 درصد کاهش یافت، که به دلیل سیگنالهای ضعیف در مورد محرکهای بیشتر از سوی بزرگترین واردکننده نفت، چین، به وجود آمد. این موضوع باعث شد سازمان اوپک و آژانس بینالمللی انرژی پیشبینیهای خود را در خصوص تقاضا کاهش دهند.
علاوه بر این، چشمانداز تشدید جنگ در خاورمیانه نیز بر قیمت نفت تأثیر گذاشته است. گزارشها حاکی از آن است که اسرائیل هیچ حملهای به تأسیسات نفتی یا هستهای ایران نخواهد کرد، اما این کشور بهمنظور تلافیجویی در پی حملات اوایل اکتبر آماده میشود و درگیریها با گروههای حماس و حزبالله ادامه دارد.
معاملات آتی نفت برنت منقضی در دسامبر با 0.2 درصد افزایش به 73.21 دلار در هر بشکه رسید و نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با 0.3 درصد افزایش به 68.90 دلار در هر بشکه به فروش رفت.
بهطور کلی، قیمتهای نفت به دلیل نگرانیها از کاهش تقاضا، به ویژه در چین، در بدترین وضعیت خود از اوایل سپتامبر قرار دارد. چین در ماه گذشته برنامههای محرکی را اعلام کرد، اما فقدان جزئیات در مورد مقیاس و زمان این اقدامات، اعتماد سرمایهگذاران را تحت تأثیر قرار داد.
در روز دوشنبه، بانک خلق چین نرخ اولیه وام معیار خود را به میزان کمی کاهش داد، اما این اقدام تأثیر چندانی بر بازار نداشت. دادههای اخیر نشاندهنده رشد کندترین میزان اقتصاد چین در سه ماهه سوم از اوایل سال 2023 بوده که نگرانیها در زمینه تقاضا را تقویت کرده است.
تنشهای خاورمیانه همچنان در کانون توجه باقی مانده و با ادامه حملات اسرائیل علیه حماس و حزبالله در غزه و لبنان، اوضاع تشدید شده است. اسرائیل همچنین اعلام کرده که به دنبال حمله به مقرهای مرتبط با امور مالی حزبالله در بیروت است.
جنگ میان اسرائیل و حماس، که از اوایل اکتبر جاری به اوج خود رسیده، یکی از عوامل اصلی تغییرات قیمت نفت بوده است و سرمایهگذاران با توجه به تحولات این درگیری، حق بیمه ریسک را از قیمتها حذف میکنند. تلاشهای ایالات متحده برای میانجیگری برای برقراری آتشبس تاکنون نتایج مؤثری به همراه نداشته است.