“دادههای نیروی کار بزرگترین محرک بازار سهام در 3 تا 6 ماه آینده “
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
مورگان استنلی: دادههای نیروی کار بزرگترین محرک بازار سهام در 3 تا 6 ماه آینده خواهد بود
پیش از جلسه اخیر فدرال رزرو، مورگان استنلی اعلام کرد که بهترین سناریوی کوتاهمدت برای بازار سهام کاهش 50 واحدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو بدون بروز نگرانی در مورد رشد اقتصادی است.
در یادداشت روز یکشنبه مورگان استنلی، استراتژیستهای این بانک اظهار کردند که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، توانسته است تعادل مطلوبی برقرار کند و این موضوع واکنش مثبتی از سوی بازار سهام به دنبال داشته است.
با این حال، این استراتژیستها تأکید کردند که در 3 تا 6 ماه آینده، عملکرد بازار سهام، چه در سطح شاخصها و چه در سطح بخشها و عوامل، به احتمال زیاد تحت تأثیر دادههای نیروی کار خواهد بود.
با توجه به اینکه دادههای اشتغال جدید در پایان هفته منتشر خواهد شد، آنها معتقدند که برای ایجاد یک چرخش پایدار در بازار ایالات متحده به یک شگفتی صعودی نیاز است. استراتژیستها توضیح دادند: «بهویژه ما بر این باوریم که نرخ بیکاری باید در کنار افزایش دستمزدها بالاتر از پیشبینیها کاهش یابد، بدون اینکه در ماههای گذشته به صورت معکوس تجدید نظر شود.»
علاوه بر دادههای نیروی کار، استراتژیستها چندین شاخص دیگر را نیز برای ارزیابی مسیر رشد زیر نظر دارند.
یکی از معیارهای کلیدی، وسعت بازنگری سود است که به عنوان نمایندهای مناسب برای راهنمایی شرکتها شناخته میشود. در حالی که شاخص کل S&P 500 در این زمینه ثابت مانده است، شاخص راسل 2000 و سایر بخشهای با کیفیت پایین، روندی منفی را نشان میدهند. عوامل فصلی ممکن است در ماه آینده فشار بیشتری بر وسعت بازنگریها وارد کنند.
تمرکز دیگر به PMI تولید ISM مربوط میشود که بعد از بیش از دو سال رکود، هنوز علائم بهبودی را نشان نداده است، هرچند خدمات ISM از خود انعطاف بیشتری نشان داده است.
علاوه بر این، شاخص اقتصادی پیشرو هیئت مدیره کنفرانس و شاخص روندهای اشتغال نیز هر دو در یک روند کاهشی قرار دارند.
استراتژیستها اعلام کردهاند: «به طور کلی، این دادهها نمایانگر یک محیط چرخهای جدید هستند و به سرمایهگذاران توصیه میکنند که علیرغم اعلام غیرمنتظره سیاستهای محرک در چین در هفته گذشته، باید به دقت در مورد منحنیهای سقف و کیفیت سرمایهگذاری کنند.»
گرچه پیشبینی نمیشود که اقدامات محرک چین تأثیر چشمگیری بر رشد ایالات متحده یا دینامیک نیروی کار داشته باشد، اما اشاره شده است که سهام بخش مواد و صنایع احتمالاً با سودهای کوتاهمدت مواجه خواهند بود.
استراتژیستها همچنین بر این نکته تأکید کردند که کسری بودجه ماه اوت به میزان نزدیک به 90 میلیارد دلار فراتر از پیشبینیها بوده و نگرانیها درباره پایداری مالی را افزایش میدهد، زیرا نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی در بالاترین حد قرار دارد. این محرک مالی که به دلیل کسری ایجاد شده، از رشد حمایت کرده است، اما همچنین ممکن است به برخی بخشهای خصوصی آسیب برساند و به ایجاد اوضاع K شکل کمک کند.
بازارها به دقت تورم را زیر نظر دارند، چراکه کاهش زیر سطح هدف میتواند سؤالاتی در مورد پایداری بلندمدت چنین کسریهایی ایجاد نماید.در چنین شرایطی، طلا نسبت به سایر داراییها، از جمله S&P 500، عملکرد بهتری از خود نشان داده و همچنین املاک، سهام و پوششهای تورمی با کیفیت بالا نیز نتایج مثبتی داشتهاند. ارزهای رمزنگاریشده نیز به عنوان یک پوشش دیگر مطرح شدهاند، هرچند با نوسانات بالا.
در عین حال، داراییهای با کیفیت پایینتر از جمله سهام با سرمایه کوچک، کالاها و شرکتهای رشد بیسود عملکرد ضعیفی داشته و ارزش واقعی خود را از دست دادهاند.برای معکوس کردن این روندها، نیاز است تا یا رشد بخش خصوصی دوباره شتاب بگیرد و به نفع داراییهای دورهای باشد، یا رکود قیمتها را تعدیل کند و امکان بهبود در اوایل چرخه را فراهم آورد.
مورگان استنلی تصریح کرده است که در صورت عدم وجود هر یک از این سناریوها، پیشبینیها بیشتر به سمت فرود نرم (سناریوی پایه ما) میگراید. در مجموع، کاهش بیشتر از حد انتظار فدرال رزرو میتواند به تثبیت سهام دورهای با کیفیت پایین در کوتاهمدت، به ویژه پس از اقدامات محرک اخیر چین، یاری رساند.
با این حال، استراتژیستها به این نکته اشاره میکنند که برای ادامه این روند تا پایان سال، دادههای نیروی کار و سایر شاخصهای رشد باید بهبود یابند و از فرود نرم با احیای مجدد رشد، تثبیت تورم و ادامه کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو حمایت کنند.