ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

در بازار فارکس چه چیزی معامله می‌شود؟ (درس 2)

در بازار فارکس چه چیزی معامله می‌شود؟

 

پاسخ ساده این سؤال پول و به‌طور مشخص، ارز یا پول رایج کشورها است. ازآنجایی‌که کالای فیزیکی و ملموسی را خریدوفروش نمی‌کنید، معاملات فارکس می‌تواند پیچیده و گیج‌کننده باشد، بنابراین برای کمک به تبیین این موضوع از یک قیاس ساده (اما ناقص) بهره خواهیم گرفت.خرید ارز را به‌منزله خرید سهم از یک کشور خاص در نظر بگیرید که تا حدی مانند خرید سهام یک شرکت است. قیمت ارز معمولاً بازتاب مستقیم عقیده بازار در مورد سلامت فعلی و آینده وضعیت اقتصادی آن کشور است.

در معاملات فارکس، زمانی که مثلاً ین ژاپن[1] را خریداری می‌کنید، اساساً «سهم[2]» متعلق به اقتصاد ژاپن را می‌خرید. خاطرجمع هستید که اقتصاد ژاپن عملکرد خوبی دارد و حتی به‌مرور زمان پیشرفت می‌کند. هنگامی‌که آن «سهام» را دوباره به بازار می‌فروشید، امیدوار هستید که درنهایت به سودآوری خواهید رسید.

به‌طورکلی، نرخ تبدیل ارز در مقابل ارزهای دیگر، بازتابی از وضعیت اقتصاد آن کشور در مقایسه با اقتصاد سایر کشورها است. تا زمانی که از این دوره آموزشی پیپ‌شناسی (معامله‌گری در بازار فارکس)[3] فارغ‌التحصیل شوید، مشتاق پرداختن به معاملات ارزی هستید.

ارزهای اصلی

ازآنجاکه تعداد زیادی ارز برای معامله وجود دارد، در نقش معامله‌گر جدید بازار فارکس، احتمالاً معامله‌گری را با «ارزهای اصلی[4]» آغاز خواهید کرد. بدین دلیل این ارزها « ارزهای اصلی» خوانده می‌شوند که ارزهای پرمعامله[5] محسوب می‌شوند و نشان‌دهنده برخی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان هستند. معامله‌گران فارکس در مورد ارزهایی که «ارزهای اصلی» می‌دانند متفاوت هستند. معامله‌گرانی که احتمالاً بالاترین امتیاز را کسب کرده و در دوران کودکی از همه قوانین پیروی کرده‌اند، صرفاً دلار آمریکا (USD)، یورو اروپا (EUR)، ین ژاپن (JPY)، پوند انگلیس (GBP) و فرانک سوئیس (CHF) را ارزهای اصلی تلقی می‌کنند. درنتیجه، معامله‌گران دلار استرالیا (AUD)، دلار نیوزلند (NZD) و دلار کانادا (CAD) را به‌منزله «ارزهای کالایی[6]» برچسب‌گذاری می‌کنند.

به‌منظور ساده‌سازی، ما هنجارشکنی می‌کنیم و هر هشت ارز را به‌منزله «ماژور یا پایه[7]» در نظر می‌گیریم.

در جدول زیر، فهرست ارزها را برحسب نماد، کشور محل استفاده، نام واحد پولی و اسامی مستعار (لقب‌های) جالب و بامزه آنها تهیه کرده‌ایم.

کد ارز کشور واحد پول لقب
USD ایالات‌متحده آمریکا دلار باک[8]
EUR منطقه یورو[9] یورو فیبر[10]
JPY ین ژاپن ین
GBP بریتانیا پوند کابل[11]
CHF سوئیس فرانک سوئیسی[12]
CAD کانادا دلار لونی[13]
AUD استرالیا دلار اوسی (آزی)[14]
NZD نیوزلند دلار کیوی[15]

نمادهای ارز همواره دارای سه حرف هستند. در این نمادها دو حرف اول معرف نام کشور هستند و حرف سوم نشان‌دهنده نام واحد پولی آن کشور است که معمولاً حرف اول نام واحد پول است. این سه حرف به کدهای ارز ایزو 4217[16] موسوم هستند. تا سال 1973، سازمان بین‌المللی استاندارد[17] (ایزو) کدهای سه‌حرفی را برای ارزها و واحدهای پولی وضع کرد که امروزه استفاده می‌کنیم.

به‌عنوان‌مثال، نماد NZD را در نظر بگیرید NZ مخفف نیوزلند است، درحالی‌که D مخفف دلار است. خیلی آسان است، نه؟ ارزهای مندرج در جدول فوق «ارزهای اصلی یا ماژور» خوانده می‌شوند، زیرا پرمعامله‌ترین ارزهای جهان به شمار می‌آیند.

آیا می‌دانید؟

پوند انگلیس قدیمی‌ترین واحد پولی دنیا محسوب می‌شود که هنوز از آن استفاده می‌شود و قدمت آن به قرن هشتم بازمی‌گردد. جدیدترین واحد پولی جهان پوند سودان جنوبی است که در 18 ژوئیه 2011 رسمیت یافت. همچنین بهتر است بدانید که «باک» تنها لقب دلار امریکا نیست.

در بازارهای مالی جهان، دلار امریکا با اسامی مستعار دیگری ازجمله گرین بک (اسکناس سبز[18])، بونز[19]، بنجی[20]، بنجامین[21]، چدار[22]، پیپر[23]، لوت[24]، اسکریلس[25]، چیز[26]، برد[27]، مولا[28]، دد پرزیدنتس[29] و پول نقد[30] نیز شناخته می‌شود. به‌عنوان‌مثال، چنانچه بخواهید بگویید، «همین‌الان باید بروم سرکار».

در عوض، می‌توانید بگویید: «هی، باید بجنبم! باید بنجی (درآمد) داشته باشم پسر!»

یک حقیقت خنده‌دار:

در کشور پرو، لقب دلار آمریکا را با عنوان کوکو[31] می‌شناسند که معادل نام حیوان خانگی خورخه[32] (به زبان اسپانیایی جورج[33]) است و به تصویر جورج واشنگتن[34] روی اسکناس یک‌دلاری اشاره دارد. مرا کوکو صدا می‌زنند!

می‌خواهید بدانید کدام ارزها قوی یا ضعیف هستند؟ به نمایشگر قدرت ارز[35] توجه کنید. این نمایشگر ابزار آنلاینی است که برای نمایش بلادرنگ و لحظه‌ای قوی‌ترین و ضعیف‌ترین جفت ارزها همگام با نوسان قیمت‌ها طراحی کرده‌ایم.

[1] Japanese yen

[2] Share

[3] School of Pipsology

[4] Major currencies

[5] Traded currencies

[6] Commodity currencies

[7] Majors

[8] Buck: دلار آمریکا زمانی با پوست گوزن (گوزن نر باک نامیده می‌شود) که توسط سرخپوستان آمریکا شکار شده بودند، معامله می‌شد. به همین دلیل به دلار آمریکا باک نیز می‌گویند. (م.)

[9] Eurozone

[10] Fiber

[11] Cable: در زمان‌های گذشته در زیر اقیانوس اطلس کابلی وجود داشت که خط تلگراف انگلستان به آمریکا را متصل می‌کرد. این کابل در سال ۱۸۵۸ نصب شد و امکان همگام‌سازی پوند انگلیس با دلار آمریکا را فراهم می‌کرد. (م.)

[12] Swissy

[13] Loonie: در کانادا نوع خاصی از پرندگان وجود دارد که به آنها لون (loon) گفته می‌شود. طرح این پرنده بر روی سکه‌های یک‌دلاری کانادا نقش بسته است به همین دلیل به دلار کانادا لونی گفته می‌شود. (م.)

[14] Aussie

[15] Kiwi

[16] ISO 4217 Currency Codes

[17] International Organization for Standardization

[18] Greenbacks

[19] Bones

[20] Benjis

[21] Benjamins

[22] Cheddar

[23] Paper

[24] Loot

[25] Scrilla

[26] Cheese

[27] Bread

[28] Moolah

[29] Dead presidents

[30] Cash money

[31] Coco

[32] Jorge

[33] George

[34] George Washington

[35] Currency Strength Monitor

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه