سهام آسیایی با انتشار دادههای مثبت PMI چین افزایش یافت
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
سهام آسیایی با انتشار دادههای مثبت PMI چین افزایش یافت، هرچند تهدید تعرفهای دونالد ترامپ باعث محدودیت در این رشد شد.
در روز دوشنبه، بیشتر بازارهای سهام آسیایی به دنبال بهبود بازارهای چین و انتشار نتایج مثبت فعالیتهای اقتصادی این کشور، شاهد افزایش بودند. با این حال، رشد کلی بازار به دلیل تهدیدات دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، در خصوص تعرفههای بیشتر، تحت تأثیر قرار گرفت.
بازارهای منطقهای به رکوردهای بسته شدن والاستریت در روز جمعه رسیدند، زیرا سرمایهگذاران انتظار کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در اواخر دسامبر را داشتند. اما پس از تهدیدات ترامپ، معاملات آتی شاخصهای سهام ایالات متحده در بازارهای آسیایی کاهش یافت.
افزایش سهام چین به واسطه فعالیتهای مثبت کارخانهها
شاخصهای Shanghai Shenzhen CSI 300 و Shanghai Composite به ترتیب ۰.۵% و ۰.۸% افزایش یافتند، در حالی که شاخص Hang Seng هنگ کنگ ۰.۲% رشد کرد.
طبق دادههای روز دوشنبه، فعالیت کارخانهها در چین در ماه نوامبر افزایش یافته و PMI تولیدی Caixin از ۵۰.۱ در اکتبر به ۵۰.۳ رسید. این امر به عنوان بالاترین سطح از ماه ژوئن ثبت میشود که ناشی از تولید قویتر و افزایش سفارشات جدید و تأثیر مثبت اقدامات محرک اقتصادی دولت است.
دادههای PMI منتشر شده توسط دولت نیز نشان داد که بخش تولید چین در ماه نوامبر اندکی بیشتر از پیشبینیها رشد کرده است. این ارقام مثبت پس از آن منتشر شد که پکن از اواخر سپتامبر اقداماتی تهاجمی برای حمایت از رشد اقتصادی انجام داد. سرمایهگذاران اکنون منتظر اقدامات حمایتی بیشتری از چین هستند، به ویژه در مواجهه با چالشهای تجاری دوران ترامپ.
محدودیتهای رشد سهام آسیایی با تهدید تعرفه ترامپ
تهدید ترامپ مبنی بر اعمال تعرفههای ۱۰۰ درصدی بر کالاهای کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) در صورت تمایل آنها به تضعیف دلار آمریکا، موجب توقف روند مثبت بازارهای آسیایی شد. ترامپ تصریح کرد کشورهایی که سعی در جایگزینی دلار در تجارت جهانی دارند، با پیامدهای اقتصادی شدید مواجه خواهند شد و عملاً به بازار ایالات متحده دسترسی نخواهند داشت. این اظهارات پس از اعلام هفته گذشته ترامپ در خصوص افزایش تعرفههای وارداتی علیه چین، مکزیک و کانادا مطرح شد که میتواند به وقوع یک جنگ تجاری جدید میان بزرگترین اقتصادهای جهان بینجامد.
در دیگر نقاط آسیا، شاخص KOSPI کره جنوبی ۰.۲% افزایش یافت و شاخص PSEi Composite فیلیپین ۰.۸% رشد کرد. همچنین، شاخص FTSE KLCI مالزی ۰.۵% و شاخص ترکیبی بورس جاکارتا اندونزی ۰.۲% افزایش یافت، در حالی که شاخص Nifty 50 فیوچرز هند ۰.۲% کاهش یافت.
در ژاپن، شاخص Nikkei 225 با ۰.۲% و TOPIX با ۰.۴% افزایش روبرو شدند، البته با وجود اینکه دادهها از کاهش فعالیت کارخانهها در این کشور برای پنجمین ماه متوالی در نوامبر حکایت داشت.
شاخص ASX 200 استرالیا نیز ۰.۱% افزایش یافت پس از آنکه دادهها نشان دادند که فروش خردهفروشی این کشور در ماه اکتبر بیشتر از حد انتظار رشد کرده است.
بازارها در انتظار تصمیمات فدرال رزرو و RBI
در این هفته، بازارها چشم به نشانههای بیشتری در مورد نرخهای بهره ایالات متحده و جهانی دارند و بر روی مجموعهای از دادههای کلیدی اقتصادی تمرکز خواهند کرد. استرالیا قرار است روز چهارشنبه آمار تولید ناخالص داخلی سهماهه سوم خود را منتشر کند.
جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز چهارشنبه سخنرانی خواهد کرد و همچنین دادههای کلیدی مربوط به حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات متحده برای ماه نوامبر در پایان هفته منتشر خواهد شد.
بانک مرکزی هند نیز روز جمعه در خصوص نرخهای بهره تصمیمگیری خواهد کرد و انتظار میرود در شرایط فعلی تورم پایدار در هند، نرخها را بدون تغییر نگه دارد.