سهام آسیایی تحت تأثیر کاهش نرخ بهره، روندی صعودی را تجربه کرد
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
در روز جمعه، اکثر بازارهای سهام آسیایی با پیروی از رشد اخیر در وال استریت، افزایش یافتند، چرا که سرمایهگذاران از کاهش قابل توجه نرخ بهره توسط فدرال رزرو استقبال کردند.
سهام ژاپنی نسبت به دیگر بازارهای منطقهای عملکرد بهتری داشتند، اما پس از تصمیم بانک مرکزی ژاپن مبنی بر عدم تغییر نرخهای بهره، رشد اولیه خود را کاهش دادند. در عین حال، بانک مرکزی این کشور پیشبینی کرد که تورم همچنان افزایش خواهد یافت.
در چین، بازار سهام تحت تأثیر تصمیم بانک خلق چین مبنی بر ثابت نگهداشتن نرخ وام معیار قرار گرفت، این در حالی است که تقاضا برای تدابیر محرک بیشتر در حال افزایش است.
بازارهای منطقهای از وال استریت پیشی گرفتند، جایی که شاخص S&P 500 و میانگین صنعتی داوجونز بعد از کاهش 50 واحدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو و آغاز روند کاهش، به بالاترین سطح خود رسیدند.
سهم قابل توجهی از این رشد به بازارهای فناوری بازمیگردد و سرمایهگذاران اقدام به خرید گستردهای در بازارهای آسیایی کردند. در عین حال، معاملات آتی شاخصهای سهام ایالات متحده در آسیا کاهش یافتند، که نشانههایی از کاهش تدریجی روند کاهش نرخ بهره را به نمایش گذاشت.
سهام ژاپن پس از اعلام تصمیم بانک مرکزی این کشور، رشد اولیه خود را کاهش داد. شاخص Nikkei 225 برای دومین روز متوالی دارای بهترین عملکرد در آسیا بود و 1.8 درصد رشد کرد، در حالی که شاخص TOPIX با افزایش 1.5 درصدی مواجه شد. هر دو شاخص پس از تصمیم BOJ بخشی از سودهای اولیه خود را از دست دادند.
بانک مرکزی ژاپن در یک تصمیم متفقالقول و طبق پیشبینیهای بازار، نرخ بهره را بدون تغییر نگهداشت. هرچند این بانک سیگنالهای صریحی مبنی بر تهاجمی بودن ارائه نکرد، اما نشاندهنده انتظار برای افزایش مداوم تورم در شاخص قیمت مصرفکننده بود.
انتظارات برای افزایش تورم، محرک اصلی افزایش نرخ بهره فدرال رزرو بوده است که امسال دو بار نرخها را افزایش داده است. این بانک بر این باور است که با بهبود شرایط مصرف خصوصی، تورم همچنان در حال افزایش خواهد بود.
دادههای منتشر شده در اوایل روز جمعه نشاندهنده افزایش تورم CPI در ماه اوت به بالاترین سطح در 10 ماه گذشته است که موضع بانک مرکزی ایالات متحده را تقویت میکند.این وضعیت همچنین نشاندهنده بهبود مستمر اقتصاد ژاپن است، به ویژه با افزایش مصرف خصوصی ناشی از رشد دستمزدها که در اوایل سال جاری به تصویب رسید.
در چین، شاخصهای سهام شامل CSI 300 و شانگهای کامپوزیت در روز جمعه با کمی کاهش همراه بودند و به ویژه در مقایسه با سایر بازارهای منطقهای از پایینترین سطح هفت ماهه خود عقبنشینی کردند.
با وجود افزایش درخواستها برای اقدامات محرک بیشتر از سوی پکن، احساسات نسبت به چین تحت تأثیر تصمیم بانک مرکزی این کشور (PBOC) مبنی بر عدم تغییر نرخ اولیه وام قرار گرفت.
PBOC بهطور غیرمنتظرهای نرخ LPR را در ماه ژوئیه کاهش داده بود و این کاهشها به شرایط پولی کمسابقهای منجر شد. اما مجموعهای از شاخصهای اقتصادی اخیر نشاندهنده بهبود جزئی در چین است، هرچند که همچنان ضعف در مخارج مصرفکننده و کاهش شدید تورم چالشهایی را ایجاد کرده است.
در مقابل، شاخص Hang Seng در هنگ کنگ با افزایش 1.3 درصدی، عملکرد بهتری را در بین سهام فناوری از خود نشان داد.همچنین، سودهای حاصل از سهام فناوری به KOSPI کره جنوبی کمک کرده و این شاخص با افزایش 0.8 درصدی مواجه شد.
با توجه به شرایط پولی ضعیفتر که نقدینگی بیشتری را برای سرمایهگذاری در بازارهای ریسکی فراهم میکند، بازارهای آسیایی با استقبال از کاهش نرخ بهره در ایالات متحده مواجه شدند.
شاخص ASX 200 استرالیا نیز با افزایش 0.3 درصدی، در اوایل جلسه به رکورد 8246.20 امتیاز رسید.
معاملات آتی برای شاخص Nifty 50 هند نیز پس از رسیدن این شاخص به بالاترین سطح خود در جلسه قبل، به باز شدن با تغییرات کمتری اشاره کرد.