فلز گرانبها، در دوراهی تصمیم
- تحلیل فارکس
- کالج پیپس
- 4 دقیقه
همانطور که در تحلیل هفته ی گذشته پیشبینی کرده بودیم، بر اساس گزاره های فاندامنتال، طلا همچنان به رشد خود ادامه داد و جای تعجب نیست که عرصه فلزات گرانبها با افزایش قیمت طلا و نقره در هفته گذشته به بالاترین سطح خود رسید و در بلند مدت این رشد ادامه خواهد داشت.
طلا (XAU/USD) عملکرد مثبت خود را در این هفته ادامه داد و در روز پنج شنبه به بالاترین سطح تاریخی در سطوحی نزدیک به 2700 دلار در هر اونس رسید.
افزایش قیمت این فلز گرانبها اولاً به دلیل انتظارات ثابت برای کاهش بیشتر نرخ بهره توسط فدرال رزرو (فدرال رزرو) در دو نشست آتی و تا سال 2025، و ثانیاً نگرانی های ژئوپلیتیکی بی وقفه که عمدتاً از خاورمیانه ناشی می شود، تقویت شد. در حالی که از سمت دیگر هم درگیری روسیه و اوکراین نیز به ریسکهای این موضوع می افزاید.
ضعف دلار و حمایت داده های ضعیف از ضعیف شدن دلار، به روند صعودی قیمت طلا کمک کرد.
محرکهای صعودی طلا همانهایی است که در هفته ی گذشته هم درباره آنها صحبت کردیم.
رشد ادامه دارد؟
با نزدیک شدن به سومین هفته متوالی کاهش ارزش دلار آمریکا، قیمت طلا سومین هفته متوالی افزایشی خود را ثبت کرد.
از اواخر ژوئن، معامله گران به سمت انتظارات فزاینده کاهش نرخ بهره فدرال رزرو رفتند و در نهایت با کاهش قابل توجه 50 واحدی (bps) در نشست فدرال رزرو در 18 سپتامبر، چشم انداز رشد طلا بیش از پیش شد.
با این حال، به نظر نمی رسد که فعالان بازار از حرکت بزرگ فدرال رزرو کاملا راضی باشند. با توجه به ابزار CME FedWatch، سرمایه گذاران همچنان انتظار دارند حدود 75 واحد کاهش را برای باقی مانده سال انتظار دارد.
با نگاهی بلندمدت، سرمایه گذاران انتظار دارند تا پایان سال 2025 بین 100 تا 125 واحد کاهش نرخ بهره اعمال شود.
در مقابل این پسزمینه، جای تعجب نیست که طلا میتوانست در بلند مدت به سطح کلیدی 3000 دلار برسد، ولی عواملی که عرض شد سبب شد که احتمالاً زودتر به نقطه ی موعود برسد. با این حال، شرایط کنونی بازار در حالت اشباع خرید، عقل سلیم حکم می کند که امکان کاهش اصلاحی درکوتاه مدت را در نظر بگیریم.
بسیاری از معامله گران در این مقطع از ورود به مارکت هراس دارند و عده ای هم برای جلوگیری از دست دادن سود از معامله خارج می شوند. همین مسئله می تواند در کوتاه مدت اصلاح در طلا را ممکن سازد.
مسائل ژئوپلیتیکی همچنان از روند صعودی حمایت می کند
یکی دیگر از محرک های مهم حرکت به سمت بالاتر طلا، تنش های ژئوپلیتیکی بی وقفه پیرامون بحران اسرائیل و حماس، و حالا حمله به لبنان و در نهایت قلع و قمع رهبران حزب الله به ویژه حسن نصرالله است. این درگیری ها در صورتی که امشب تداوم داشته باشد و اگر ایران به عنوان پدرخوانده ی نیروهای نیابتی مستقیم وارد جنگ شود، امشب شاهد یک گپ بزرگ در مارکت خواهیم بود. ولی در غیر این صورت، عامل دیگری که می تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد داده های چین است. در این بین همچنین باید به درگیری روسیه و اوکراین هم توجه کرد که احتمالاً در ماه فوریه وارد سومین سال خود خواهد شد.
کرولیشن معکوس با دلار آمریکا
دلار از ماه جولای با افزایش گمانهزنیها در مورد تسهیل سیاستهای پولی توسط فدرال رزرو همراه شده است. اکنون که بانک مرکزی چرخه کاهش نرخ خود را آغاز کرده است و تورم به گونه ای محکم به سمت هدف 2 درصد حرکت می کند که به نظر می رسد امیدها برای بهبود پایدار دلار به صورت روزانه، حداقل در آینده نزدیک، کمرنگ می شود.
این هفته تقویم اقتصادی با داده های PMI چین آغاز می شود، صحبتهای آقای پاول در روز دوشنبه می تواند حائز اهمیت باشد. داده های PMI تولید موسسه ISM انتظار نمی رود چندان رشد نشان دهند، ولی اگر بتواند خیلی بهتر از انتظارات ظاهر شود. شاهد قدرت دلار و اصلاح موقت طلا خواهیم بود.
انتظار می رود ADP رشد چشمگیری داشته باشد و این رشد به نفع دلار و به ضرر طلا خواهد بود. داده های PMI خدمات موسسه ISM هم به خصوص در زیر مولفه ی اشتغال می تواند بسیار مورد توجه مارکت قرار گیرد. در نهایت روز جمعه تحت تاثیر گزارش NFP می توان انتظار داشت مارکت مجددا دچار نوسانات سنگین شود.
نظرسنجی سایت کیتکو
در پایان نگاهی هم می اندازیم به نتیجه ی نظر سنجی سایت کیتکو پیرامون عملکرد طلا در هفته ی پیش رو.
این هفته ۱۴ فعال حرفه ای (Wall Street) در ارزیابی هفتگی سایت کیتکو شرکت کردند. ۴۳ درصد فعالین حرفه ای بازار انتظار روند صعودی اونس طلا در هفته پیش رو را دارند. ۴۳ درصد دیگر هم پیش بینی کرده اند که روند اونس طلا نزولی خواهد بود. ۱۴ درصد باقی مانده هم پیش بینی می کنند که روند اونس طلا خنثی یا رنج خواهد بود.
در همین حال ۱۹۲ سرمایه گذار خرد (Main Street) در نظرسنجی آنلاین شرکت کرده اند. ۶۲ درصد طرفدار روند صعودی، ۲۰ درصد طرفدار روند نزولی و ۱۷ درصد هم طرفدار بازار رنج یا خنثی بودند.