ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در آکادمی کالج پیپس شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت آکادمی کالج پیپس و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

نفت WTI به سطح 60 دلار نزدیک می‌شود

**پیش‌بینی قیمت نفت برای سال 2025: نفت WTI به سطح 60 دلار نزدیک می‌شود**

در سال 2024، نفت WTI با نوساناتی همراه بود که ناشی از واکنش معامله‌گران به تحولات ژئوپلیتیکی و پیش‌بینی تقاضا بود. بازار در پایان سال به سطوحی فراتر از 31 دسامبر 2024 نرسید و در ادامه به بررسی آینده نفت WTI در سال 2025 می‌پردازیم.

**اهمیت اوپک پلاس**

اوپک پلاس به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار نفت، با وجود تغییرات ژئوپلیتیکی و کاهش سهم بازار توانسته وحدت خود را حفظ کند. با این حال، سال آینده احتمالاً این وحدت مورد آزمایش قرار خواهد گرفت، به ویژه با یک رئیس‌جمهور منتخب در ایالات متحده که به احتمال زیاد تولید داخلی نفت را تشویق خواهد کرد. این موضوع می‌تواند منجر به از دست دادن بیشتر سهم بازار اوپک پلاس شود.

در صورت بروز هرگونه تنش در اتحاد اوپک پلاس، ممکن است ریسک‌های قابل توجهی برای بازار نفت به وجود آید. با اینکه سناریوی شکستن این اتحاد در کوتاه‌مدت چندان محتمل نمی‌نماید، اما ضرروت دارد که واکنش اعضای اوپک پلاس به ادامه از دست دادن سهم بازار مورد بررسی قرار گیرد.

چین و تقاضای نفت

تقاضای جهانی نفت در سال 2025 پیش‌بینی می‌شود که 1.1 میلیون بشکه در روز افزایش یابد. این رشد نسبت به کاهش تولید اوپک پلاس کمتر است و این امر می‌تواند چالشی جدی برای تولیدکنندگان نفت ایجاد کند. از سوی دیگر، عرضه نفت از کشورهای غیراوپک پلاس به طور مداوم در حال افزایش است که نیاز به تقاضای فراتر از انتظارات را دوچندان می‌کند.

اقتصاد اروپا همچنان تحت فشار قرار دارد و شرایط فعلی نشان‌دهنده بحران در بخش تولید است. با وجود مشکلات موجود، و به ویژه پس از از دست دادن دسترسی به انرژی ارزان، به نظر می‌رسد که بهبود شرایط در سال آینده غیرممکن باشد.

چین به عنوان کاتالیزور اصلی برای تقاضای نفت می‌تواند نقش مهمی ایفا کند، اما اقتصاد این کشور پس از همه‌گیری ویروس کرونا به طور کامل بهبود نیافته است. دو چالش اساسی شامل کاهش میل مصرف‌کنندگان محلی برای صرف هزینه و افزایش تنش‌ها بین چین و ایالات متحده وجود دارد.

دولت چین اقداماتی را برای تحریک اقتصاد انجام داده است، اما این اقدامات نتوانسته‌اند به طور کافی از اقتصاد حمایت کنند. در صورتی که چین نتواند فعالیت اقتصادی خود را در سال 2025 افزایش دهد، بازار نفت احتمالاً با فشارهای بیشتری مواجه خواهد شد.

تحولات ژئوپلیتیکی و تأثیر آن بر بازار نفت

در سال 2024، شاهد تحولات ژئوپلیتیکی متعددی بودیم که به طور موقت از بازارهای نفت حمایت کردند. نگرانی‌های تجاری پیرامون آسیب به عرضه نفت خاورمیانه و کاهش صادرات نفت روسیه به دلیل تحریم‌ها، موجب ایجاد نوساناتی در بازار نفت شد. با این حال، نفت به جریان خود ادامه داد و حق بیمه ژئوپلیتیکی در بازارهای نفت کاهش یافت.

تنها عاملی که می‌تواند در بلندمدت از بازار نفت حمایت کند، وجود خطراتی مانند تخریب تأسیسات نفتی یا تحریم‌های شدید بر یک کشور تولیدکننده بزرگ نفت است. در حالی که تحولات منطقه‌ای و محدودیت‌های قیمت نفت روسیه به عنوان عوامل تأثیرگذار مد نظر قرار دارند، تأثیرات این متغیرها بر بازار در بلندمدت ناچیز است.

فشار ناشی از تقویت دلار آمریکا بر بازار نفت

دلار قدرتمند آمریکا می‌تواند بر قیمت کالاهای دلاری فشار وارد کند. در سال جاری، ارزش دلار در برابر سبدی از ارزها به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. شاخص دلار آمریکا به تازگی بالاترین سطوح چند سال گذشته را تجربه کرده و نزدیک به مقادیری است که در اواخر سال 2022 دیده شده بود.

توجه معامله‌گران فارکس معطوف به سیاست‌های اقتصادی دولت و اقدامات جنگ‌طلبانه فدرال رزرو است، که اخیر تغییرات قابل توجهی در پیش‌بینی‌های اقتصادی ایجاد کرده است. با این حال، لازم به ذکر است که شاخص دلار آمریکا هنوز هم پایین‌تر از اوج‌های سال 2022 قرار دارد. با توجه به برتری اقتصاد ایالات متحده نسبت به دیگر اقتصادهای بزرگ، تقاضا برای ارز آمریکایی ممکن است به رشد خود ادامه دهد، که می‌تواند فشار بیشتری به بازارهای نفت وارد کند.

کاتالیزورهای مثبت در بازار نفت

عدم وجود کاتالیزورهای مثبت یکی از چالش‌های اصلی پیش روی تقاضا در بازار نفت است. با توجه به اینکه تحولات ژئوپلیتیکی به عرضه نفت آسیبی نمی‌زند، رشد پایدار تقاضا در این بازار به آرامی صورت می‌گیرد. بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که بازار در سال آینده با مازاد عرضه مواجه خواهد شد و باید مشاهده کنیم که آیا هرگونه تحول می‌تواند این روند را تغییر دهد.

در این مرحله، افزایش بالقوه تقاضای چین به عنوان محتمل‌ترین کاتالیزور مثبت برای بازار نفت تلقی می‌شود، زیرا به نظر می‌رسد هیچ عاملی توانایی آسیب به عرضه بازار را ندارد. بنابراین، توصیه می‌شود که معامله‌گران به دقت داده‌های اقتصادی چین را پیگیری کنند تا نشانه‌هایی از بهبود وضعیت اقتصادی این کشور را رصد نمایند.

با توجه به تحلیل تکنیکال، نفت WTI در نزدیکی سطح 67.00 دلار یک حمایت قوی را تجربه کرده است. این سطح پشتیبانی بارها مورد آزمایش قرار گرفته و ثبات خود را نشان داده است. در حال حاضر، نفت WTI در محدوده حمایت 67.00 دلار و مقاومت 72.50 دلار تثبیت شده است. این وضعیت از اواسط اکتبر ادامه داشته و نشان‌دهنده فشار فروش قوی است، هرچند که این فشار برای کاهش قیمت نفت WTI به زیر سطح کلیدی 67.00 دلار کافی نبوده است.

حرکت قیمت به زیر 67.00 دلار ممکن است نشان دهد که نفت WTI به‌دنبال آغاز یک روند جدید و احتمال سقوط به محدوده 50 تا 60 دلار است. این امر می‌تواند یک چالش واقعی برای اعضای اوپک پلاس به‌وجود آورد، زیرا موفقیت استراتژی کاهش تولید آنها زیر سوال خواهد رفت.از سوی دیگر، در صورت صعود، نفت WTI نیاز دارد تا به بالای 77.50 دلار برسد تا بتواند شتاب پایدار برای سال 2025 را به دست آورد. احتمالاً برای تحقق چنین حرکتی، نیاز به کاتالیزورهای اساسی و مؤثر وجود دارد.

نظرات کاربـــران
فاقد دیدگاه
دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است. اولین دیدگاه را شما بنویسید.
ثبت دیدگاه

خواندن این مطلب

5 دقیقه

زمان میبرد!

آخـــرین اخبار