کاهش بازارهای سهام اروپایی در پایان هفته
- اخبار فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
بازارهای سهام اروپا روز جمعه با کاهش مواجه شدند، چرا که سرمایهگذاران به تجزیه و تحلیل هفته پرنوسانی پرداختند که شامل شرایط سیاسی نامشخص، تصمیمات کلیدی بانک مرکزی و افزایش سود شرکتها بود.
در ساعت 03:15 ET (08:15 به وقت گرینویچ)، شاخص DAX در آلمان 0.1 درصد کاهش یافت، CAC 40 در فرانسه 0.2 درصد افت کرد و FTSE 100 در بریتانیا نیز 0.1 درصد کاهش داشت.
طی هفته جاری، شاخص DAX عملکرد بهتری از خود نشان داد و حدود 0.6 درصد رشد کرد، در حالی که CAC 40 0.2 درصد افزایش یافت و FTSE 100 به میزان 0.5 درصد کاهش یافت.
**آشفتگی سیاسی در آلمان**
آلمان این هفته در کانون توجه قرار گرفت و با افزایش احتمال برگزاری انتخابات زودهنگام، بیثباتی سیاسی خود را تجربه کرد. تلاش اولاف شولتز، صدراعظم، برای تعامل با فردریش مرز، رهبر اپوزیسیون، با مقاومت قابل توجهی روبرو شد. مرز ضمن رد رویکرد شولتز، خواستار برگزاری رأیگیری عدم اعتماد به صدراعظم شد که این موضوع، تنشها را در بحران سیاسی آلمان به شدت افزایش داده است.
در حالی که این بلاتکلیفی سیاسی ممکن است در ماههای آینده باعث چالشهای اقتصادی بیشتری شود، اما در عین حال میتواند به امیدی برای بزرگترین اقتصاد اروپا تبدیل گردد، مشروط بر اینکه منجر به تشکیل دولتی با ثباتتر و ایجاد امکان محرکهای اقتصادی شود.
سرمایهگذاران همچنین در انتظار اخبار کمیته دائمی کنگره ملی خلق در چین هستند. این نشست میتواند اطلاعاتی درباره سیاستهای اقتصادی و اقدامات محرک اقتصادی چین ارائه دهد که میتواند تأثیرات گستردهتری بر بازارهای جهانی داشته باشد.
**نتایج انتشار IAG و ریچمونت**
سهام IAG (LON:ICAG) پس از گزارش عملکرد مثبت سه ماهه سوم، با افزایش 15.4 درصدی سود عملیاتی و 7.9 درصدی درآمد، بیش از 6 درصد رشد کرد. این شرکت همچنین از برنامه خرید 350 میلیون یورویی سهام خود خبر داد.
از سوی دیگر، سهام ریچمونت (SIX:CFR) پس از اعلام نتایج ثابت در فروش، 2 درصد افزایش یافت که عمدتاً به دلیل جبران وضعیت دشوار در چین با رشد در سایر مناطق بود.
**بازارهای نفت در آستانه افزایش هفتگی**
قیمتهای نفت خام روز جمعه کاهش یافت، اما هنوز در مسیر افزایش هفتگی قوی قرار داشتند، که این موضوع تحت تأثیر اقداماتی از سوی گروهی از تولیدکنندگان بزرگ که برنامههای افزایش تولید را به تأخیر انداختهاند و همچنین احتمال ایجاد اختلالات بیشتر در عرضه، شکل گرفته است.
تا ساعت 03:15 به وقت شرقی، قیمت نفت خام آمریکا (WTI) با 1.2 درصد کاهش به 71.48 دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قرارداد برنت با 1 درصد کاهش به 74.85 دلار در هر بشکه رسید.
برای کل هفته، هر دو قرارداد نفتی در حدود 3 درصد افزایش خواهند یافت.
این بازار به طور قابل توجهی تحت حمایت تصمیمات اوپک پلاس طی هفته جاری قرار داشت، که از به تعویق افتادن برنامههای افزایش تولید از دسامبر و همچنین اقدامات مورد انتظار دولت سابق ایالات متحده نظیر تحریمهای جدید علیه ایران و ونزوئلا خبر داد.