کاهش شاخص سهام آسیا تحت تأثیر کاهش نرخ رشد و دادههای CPI
- ویژه فارکس
- کالج پیپس
- 3 دقیقه
در روز چهارشنبه، اکثر سهام آسیایی با کاهش قابل توجهی مواجه شدند که این امر به دلیل روند نزولی پس از انتخابات و پیشبینی دادههای تورم ایالات متحده، به افزایش ریسکگریزی منجر شد.
بازارهای منطقهای به طور مداوم تحت فشار قرار داشتند، این فشار ناشی از اقدام مالی جدید چین و عدم اطمینان درباره تأثیرات ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر روابط چین و ایالات متحده و تجارت جهانی بود.
معاملات آتی شاخص سهام ایالات متحده نیز در بازارهای آسیایی کاهش یافت و این در حالی بود که وال استریت پس از یک جلسه منفی به دنبال پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 به شدت افزایش یافته بود.
اظهارات تند برخی مقامات فدرال رزرو نیز بر احساسات بازار تأثیرگذار بود؛ بهویژه نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس، که هشدار داد هرگونه افزایش تورم ممکن است منجر به ثابت نگهداشتن نرخ بهره در ماه دسامبر شود.
توجه سرمایهگذاران به دادههای شاخص قیمت مصرفکننده (CPI) است که انتظار میرود اواخر روز چهارشنبه منتشر شود و نشان دهد که تورم ایالات متحده در ماه اکتبر ثابت مانده است.
کاهش فعالیتهای اقتصادی در چین
شاخصهای شانگهای شنژن CSI 300 و شانگهای کامپوزیت چین در روز چهارشنبه در نوسان همچنان بهسر میبردند و شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ نیز 0.6 درصد کاهش یافت.این سه شاخص اخیراً با گزارش برنامههای چین برای 10 تریلیون یوان (1.4 تریلیون دلار) بدهی اضافی تحت فشار قرار گرفتند.
سرمایهگذاران به دنبال اقداماتی برای بهبود هزینههای مصرفی و حمایت از بازار املاک بودند. یکی از گزارشها حاکی از آن است که چین در حال بررسی کاهش مالیات بر خرید مسکن برای حمایت از بخش املاک است، هرچند این امر تأثیر چندانی بر بهبود شاخصهای محلی نداشت.
تحلیلگران بر این باورند که پکن به دنبال نشانههای بیشتری از سیاستهای تجاری ترامپ خواهد بود، به ویژه با وعده او برای افزایش تعرفههای تجاری بر واردات چین. انتظار میرود چین در دو نشست سیاسی در سطح بالا در ماه دسامبر، محرکهای مالی بیشتری را معرفی کند.
کاهش سهام آسیایی به دنبال افت CPI
بازارهای آسیایی روز چهارشنبه عمدتاً عقبنشینی کردند و پیشبینی شاخص CPI ایالات متحده موجب افزایش ریسکگریزی شد. همچنین، بازارها به دنبال سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در پایان این هفته بودند.
شاخص Nikkei 225 ژاپن با کاهش 1 درصدی مواجه شد و شاخص TOPIX نیز 1.1 درصد کاهش را تجربه کرد. در همین راستا، حتی غول سرمایهگذاری فنآوری، SoftBank Group Corp. (TYO:9984)، با وجود ارائه سود فراتر از انتظار در سهماهه سپتامبر، 0.6 درصد کاهش یافت.
شاخص KOSPI کره جنوبی نیز به دلیل نگرانی از تعرفههای تجاری ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری ترامپ، با زیانهایی در سهام تولید تراشه مواجه شد و سهام سامسونگ الکترونیکس به کمترین حد خود در چهار سال اخیر رسید. سامسونگ در زمینه استفاده از تقاضای بالای تراشههای حافظه بهخاطر رونق هوش مصنوعی نیز از رقبای خود عقب افتاده است.
شاخص ASX 200 استرالیا با کاهش 1 درصدی به دلیل زیان در بخشهای بانکی و معدنی، به پایینترین سطح رسید؛ و معاملات آتی شاخص Nifty 50 هند نیز پس از کاهش 1 درصدی در جلسه قبل، به باز شدن کند اشاره داشت. همچنین، Nifty به نزدیکی پایینترین سطح پنج ماهه خود رسید، پس از اینکه دادههای CPI هند به مراتب قویتر از پیشبینیهای ماه اکتبر گزارش شد.